Datorkrångel

Min dator är ett sorgligt kapitel.. Ångrar redan att jag sålde den nyinköpta laptopen.. Argumentet för transaktionen var kort å gott: "Jag behöver den ju inte. Jag har ju en dator hemma och en på jobbet. Det räcker..".. Att kamraten Lisa tjatade gjorde ju också sitt till. Ett tjatande fruntimmer måste tystas !! Så blev det.... Lisa är glad och jag är frustrerad (om än lite mindre fattig).. Nånstans längs vägen hade jag förträngt att "hemdatorn" sett sina bästa dagar och sällan är till belåtenhet.

Inatt blev det ännu värre.. Vid 2-3-tiden kom regnet, ett sånt där regn som kan tituleras "ett sjujävla regn".. Tydligen hade regnet sällskap av "bästisarna" blixt & åska.. Detta resulterade i att när morronen valde att göra entré så var datorn helt utslagen..

Jag pratade med min kompis "dataexperten" som lovade kvista förbi under morgondagen, och sedan med en god vän som berättade att samma sak hänt hemma hos honom. Där var problemet att routern fått sej en känga av naturkrafternas vänsterfot och valt att lägga sej själv på hyllan.. Min router låg fortfarande på skrivbordsskivan och låtsades fungera.. Kanske var den rädd för pension, eller nåt ännu värre.. Kanske visste routern inte bättre än att fortsätta blinka, trots att det som blinkningar ska indikera var dött, avrättat, förpassat till dödsriket...
Min tekniska inkompetens till trots, så kopplade jag ur routern och drog kablaget direkt in i modemet.. HEVREKA !! DET FUNKADE !! Ur denna glädje att åter vara i kontakt med yttervärlden så återföddes min lust att blogga, att tömma ut lite av det nonsens som flödar genom hjärnans främre lob och dess gränstrakter varje dag..
Som grädde på moset känner jag mej gladlynt i det faktum att jag fick nåt jag inte förstår mej på att fungera.. Nu ska jag omdelbums belöna mej med en rosa tvättsvamp från Dollarstore...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0