Hårresande..

Varför funkar inte tydliga instruktioner som efter en stund övergår till order ???

Mitt hår har växt, sådär som hår brukar göra.. Nånstans i mitt inre så var väl förhoppningen att att håret skulle ta semester och inte växa så länge jag inte var på "hemmaplan".. Min frissa därhemma är en brutal människa som utan tvekan fixar min vanliga frilla på ungefär 15 minuter..

Nu visade det sej att mitt hår inte alls tänkte ta en växtpaus, tvärtom !!
Ringde första bästa salong som naturligtvis inte hade några tider, men då jag vädjade inställsamt och krälande så fanns det faktiskt en tid hos en s.k "elev".. Toppen tyckte jag, "ung fräschör och nya tankar"... I helvete....

Meningar som: "Bättre för mycket än för lite", "ta lite till", "du behöver inte vara rädd eller tveka, det växer ut", "improvisera; "gör vad du vill" var lönlösa.. Omformaterade dom mjuka meningarna till mer miltära ordergivningar som: "Klipp mer.. DÄR och DÄR och DÄR !! Den försagda lilla tjejstycket klippte mer luft än hår och eftersom att luftklippning är en relativt hopplös sysselsättning så tog det tid.. Efter 52 minuter kom frågan: "Är du nöjd?".. Mitt inre skrek NEEEEJ, men min väluppfostrade vokabulär och timida sinne (som insett hopplösheten att få det som jag ville) stämde upp i frasen: "Toppen.. Det här blir bra det".. Jag t o m log..

Mina solblekta, blonda toppar var borta, råttfärgat är åter mitt signum, men jag var nöjd över att få gå..
Det enda som egentligen gladde mej var att priset för att bli klippt av en elev var 190 kr mot normala 380..
Tack Gud..

Nästa gång är det jag som klipper till...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0