En sann klassiker

Nya erövringar, nya smakfulla landskap, kultur & klassiker i samma andetag.. Nya, men gamla, typ nygamla..

När jag var barn åkte vi norrut varje sommar. Rutinerna var domsamma varje år. Vi stannade för rast och urinering på samma rastplats varje år (lite söder om Umeå), vi hade likadana mackor (m. hamburgerkött & stekt ägg) som vi åt med choklad ur den gröna termosen. Det skulle även ätas mat, det skedde också på samma ställe varje år. Det var Shellsrestaurangen "Tre snäckor" i Skellefteå som gång efter annan fick vårt celebra besök.. Även där var menyn densamma. Vi åt alltid Grillkorv med Pommesfrites.. En sann 70-talsklassiker..

Sedan dess har denna skapelse sällan, för att inte säga aldrig, berikat mitt middagsbord. Men idag så var det dax !! Åt fanders med dom smala stripsen, glöm rostbiff och entrecôter ! Förkasta grönsallad, ruccola, paprika och tomater ! Häll ut lightdrycker och lättöl ! Nu lyfter jag fram dom tjocka, räfflade pommesfritsen, grillkorven, bostongurkan, ketchup och senap !!

"Blev middagen god", undrar vän av ordning ?? Njaa.. Det var helt ok, men det är lik förbannat en klassiker.. Och jag bär fram den som den kulturivrare jag är.. Tamejsatan !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0