Rappakalja

Mina nätter och min nattsömn är inte helt frisk, bara ibland.. Problemet består helt enkelt i att jag inte har världens bästa sovrutiner. Det som sker då John Blund inte anländer i tid, eller då fåren rymt, så jag inte kan räkna dom, är att jag tar fram en bok (som ofta visar sej vara så bra så det blir ännu svårare att somna) eller så sätter jag på Tv´n, ett riktigt sömnpiller. Jag tycker ofta att Tv-utbudet är rätt visset, men på natten är det helt dött. Alla bra program är slut. Istället så finns det en programform som inte bara upptar tiden i mörker utan numer också på dagtid. Det handlar företrädesvis om pengar och om flickor med gälla röster.. Det är ett SJUKT fenomen.. Hon/dom vrålar desperat "40.000 kronor i potten. Ring. Ring NU ! Tänk vad du kan göra med dom pengarna. Dom är på ditt konto imorron. RING !". På natten heter programmet "Nattliv" och kan ses i Tv4. Det är grotesk Tv när den är som sämst. Ett försök till förströelse.. Tv-shop är i jämförelse nåt vackert.. Ännu värre är det på dagen, då heter det (tror jag) "Ordjakten" och/eller "Momento".

Nattetid är det företrädesvis knappt könsmogna töser som anlitats, på dagen flåshurtiga pojkar.. Vad är det som driver dom ? Är det ett kvasikändisskap som lockar till denna form av förnedring ? Flickorna och pojkarna kan iofs vara söta, vilket iofs verkar vara deras enda merit + att dom pratar i ett tempo som får Tv´s sportkommentatorer att verka långsamma.. Det som dock kan locka med en sportsändning är dock att dom åtminstone säger olika saker. Flickorna och pojkarna säger samma tomma ord och plattityder natt efter natt, dag efter dag.. Emellanåt så ramlar det in en tittare som ska tävla, det är då nagelbitningsfasen inträder, dvs då man blir nervös på deras bekostnad. Inte på den tävlandes, utan på programledarens. Tjejen i rutan pratar fort och lite nervöst, hon flackar med blicken, ser lite osäker ut och tittar på sitt manus gång på gång.. Hon stakar ut en fråga om amöbor och tydligheten är stor i det faktum att hon inte har en aning själv om svaret. Manuslappen i handen räddar henne. När den tävlande tittaren svarar rätt så släpper hennes nervknutor och hon skriker lika gällt som tidigare. "Jaa !! Du vann !! Grattis !! Så roligt !"

Är det verkligen så att en liten skara ur "den samlade begåvningsreserven" är dom som ska lära och ge oss nya kunskaper, eller är det ens det som är meningen ?? Jag vet inte.. Hyllar i detta läge SVT´s gamla trötta kunskapsprogram med ex Jan-Öiwind Swahn. Han visste åtminstone vad han pratade om..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0