På gång, men inte med gång

Råkade se en bit av friidrotts-VM på tv häromdagen. Bl.a så visades sporten "Gång". Eller sport förresten.

Den som på riktigt tycker att gång är en sport förtjänar ingen glass en varm dag. Den förtjänar inte att inneha egna kontokort, vistas på allmän plats eller ens en plats i helvetet.

And I am telling you: GÅNG ÄR INGEN SPORT!

Gång är provocerande lyteskomik, det kanske mest absurda inslaget i s.k. idrottssammanhang sammantaget. De som pysslar med gång slösar ju bort allt vad höftleder heter, för vadå? Ingen aning, men aningen sjukt.

Tycker de inte själva att det är aningen skamligt att sätta upp en gångpokal på prishyllan? Uppenbarligen inte. Men säg till dem någon. Ryt! Om jag fick vara Gud för en stund hade jag totalförbjudit gång. Helt ärligt hade jag nog släppt heroinet fritt till fördel för straffbeläggning av "gång" som idrott.

Alltså säg mej, skulle Kinaschack eller Yatzy vara mindre idrottsmannamäsigt? Eller Flipper? Nänämensan!

Jag tycker det är en större idrottsprestation att vinna ett parti klädpoker än att gå till sej en medalj. Och bara en sådan sak som att de kallar det gång. Ett är säkert. Jag har ALDRIG någonsin sett någon gå så muppigt i verkliga livet. Monte Pythons "silly walks" tenderar att vara en fullt normal och socialt acceptabel gångstil i jämförelse.

Hur kommer det sig att de får tävla i Friidrotts-VM? Alla sporter handlar ju om snabbast, högst, längst och så vidare. Men inte gång. För gång är en slappare variant av löpning. Gå snabbast. Det är ungefär som att åka vasaloppet på miniskidor.

Och hur går det till när dom värvar folk till att gå? Jag lutar åt att tro att det rör sig om grovt hot. Annars undrar jag helt ärligt. Vad lockar de med?

Jag kan förstå om sug uppstår efter att spela tennis, hockey och köra formel 1. Det är kul och genererar tjocka buntar med flis om man blir bra. Att bli avgudad kan man ju lätt leva med dessutom. Men gång! En kille som blir bäst i världen på gång skulle inte kunna få ihop det med ett kvisthål med sina meriter. Det måste ju finnas något som ger lön för mödan i vad man än gör.

Kommentarer
Postat av: Tobias Byström

Jag stämmer in till 100%. Fånigt värre med att gå sådär konstlat. Lägg ner!

2009-08-18 @ 13:51:51
Postat av: GG

Som det ser ut så räcker det med 100 m herrar. Bolt rules!

2009-08-18 @ 16:39:59
Postat av: cecilie ♥

frågestund i bloggen nu!

kika gärna in och ställ en fråga :) ♥

2009-08-18 @ 16:57:12
URL: http://ceciliesjostrand.blogg.se/
Postat av: Anonym

Hej! Kolla gärna in min bloppis http://buyitnow.blogg.se där jag säljer snygga kläder till bra pris :D

2009-08-18 @ 17:25:59
Postat av: Nille Norberg

Du är fan så kul!

2009-08-19 @ 13:28:41
Postat av: Oskar

JAg har faktiskt deltagit i Flipper SM...

2009-08-20 @ 12:56:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0