Killen luktar fisk

Efter en trevlig kväll, med snack och film tillsammans med en kamrat, så somnade jag. Klockan var ca 4 på morgonen. Efter fyra timmars sömn ringer mobilen. Fiskar-Steffe är i andra änden. Han vill bli av med en firre. "Jag kommer nu" är budskapet. En halvtimme senare har jag 11 kg lax i köket.

Är det någon av er som vet hur stor en 11-kiloslax är? Nä, trodde väl det.
Tänk delfin. Ett monster i plastsäck baxades in i kylen i väntan på omhändertagande. När det några timmar senare var dax att plocka ut firren för rensning och filéande så öppnar jag kyldörren. Ut ur det kalla utrymmet kommer laxén. Inte som skjuten ur en kanon, men ändå. Den har lämnat plastsäcken och bestämt sej för att, sin död till trots, attackera kylens ägare. Jag hoppar skärrad och smidigt (nåja) åt sidan för att undvika den silverglänsande kamikazelaxen. Jag lyckas.

I brist på människokropp så intar den lekande (?) laxen mitt köksgolv. Den inte bara intar golvytan, den glider omkring med hjälp av sin slemmiga kropp och besudlar den nyligen skurade ytan med blod, kladd och fisklukt. Hujedamej!

Efter en stunds kamp med Forbo-Forshaga ligger fiskeländet äntligen stilla. Då kommer nästa moment, att få tillbaka delfinen i bassängen/laxen i plastsäcken. Det lyckas efter att min icke handsbeklädda hand greppat besten i dess bakre regioner och, med våld, föst in den i dess svarta vilorum. Är då historien slut? Nej.

Fortsättningen blir kort, men så mycket kan jag säga att om du tidigare inte har filéat en fisk, börja inte med en jättefisk. Träna på typ en abborre, eller fler än så. Förse dej med plasthandskar, hyr en lokal där du kan spola golv och bänkar med vattenslang (högtryck) eller varför inte köpa fisken färdig på Ica? Tillsist: Hur får man bort fisklukten från händerna?
Och: Jo, frysen är full.

Kommentarer
Postat av: Björn S

Ännu en historia ur livet. Kul blogg!

2009-08-12 @ 21:43:10
Postat av: Stefan E

Ooooops....Jag hade kunnat bistå dig under lunchen..o jagat denna megalax på golvet....o snittat upp den med van hand....men det är du inte hjälpt av nu...Men det goda i denna "säkert bisarra historia för många" är att nu kan du tamigfan filéa vadsomhelst Magnus..U R a KÖNG ;))

2009-08-13 @ 13:40:32
Postat av: Ina

Ett tips ang. fisklukten. Gnid in händerna med tandkräm. Gör det noga. Utan vatten. Sedan så sköljer du av händerna. Det fungerar. Tror det kan vara slipmedlet i krämen som gör att lukten försvinner. Lycka till.

2009-08-14 @ 14:19:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0