En parlamentarisk köttmassa

Blev påhoppad av en politiker på stan idag. Han stack en folder, med Mona Sahlin på utsidan, i min hand. Än en gång blev jag påmind om att  EU-valet närmar sig, och som vanligt är det ingen som bryr sej nämnvärt. Detta beror förmodligen på att alla partier framställer sig själva som en stor bit kalvsylta, kanske med nån form av urblekt karamell strössel på, men likväl grå och inte särskilt kul.


På sista tiden har Piratpartiet, likt en tunn skiva skogaholmslimpa, kommit med ett alternativ. De politiska reportrarna får kortslutning eftersom dom inte råkar se ut som ett politiskt parti gjort de senaste 124 åren. Ungdomarna som inte gillar kalvsylta jublar, man kanske inte blir mätt på den där skivan med limpa, men man får i alla fall inte kväljningar.

Politikerna förfasas även över att ingen går och röstar. Det är ju en medborgerlig rätt! Skriker dom förtvivlat. Nu tycker folk i allmänhet förstås att det är roligare att rösta i Melodifestivalen och känner kanske att dom gjort sitt för i år, så jag hyser inga större förhoppningar om ett högt deltagande i kalvsyltevalet.


Och allt detta spelar nog ingen roll. Innan 300 bitar kalvsylta (och kanske en skiva limpa) har kommit överens i Eu-parlamentet så vet vi vilken färg, smak och konsistens beslutet kommer få.

Mvh Eder Upplyste


Kommentarer
Postat av: Peder

En bra beskrivning på valskiten. Politik är verkligen tråkig. Uppskattar Piratpartiet som skakar om lite.

2009-05-30 @ 17:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0