Hellre klädpoker!

Har ni sett de där programmen på tv när de spelar poker? Tror det heter typ "World poker tour". Jag har zappat förbi programmen vid ett antal tillfällen, men aldrig fastnat. Häromkvällen gjorde jag det. I brist på annat så tänkte jag att "det här ska jag försöka förstå". Det gjorde jag inte...

Jag tittade ganska länge, kanske allt för länge, men istället för att försöka förstå strategier, regler, hur man vinner högvis med pengar osv, så fastnade jag i hur de såg ut. 
Alltså: Professionella pokerspelare ärtill nästan 100% av fallen så långt ifrån coola det går att komma.

Pokerspelarna verkar nämligen generellt ha extremt taskig smak. Inga stilikoner direkt. Jag har aldrig sett så mycket mockajackor med fransar, skinnjackor och vederstyggliga tältskjortor (med hälsovådligt mönster för epileptiker) kring ett och samma bord.

Jag såg någon knasfinne med wrestlingfrisyr och solbrillor som såg oändligt sur ut. Det verkade vara så att han gjort det till "sin grej". Häftigt värre. Kommentatorerna pratar om, dem och deras egenheter, som på ett strategiskt plan. Ju större hög med marker man har desto mer knasgrejer verkar man komma undan med.

Överlag så verkar många av korthajarna i pokervärldens toppskikt sitta med solbrillor på sig inomhus. Det ser så tröttsamt dumt ut. Jag fattar att det är för att de har svagt psyke och inte vill att en vassare motspelare ska kunna läsa deras blick som en pekbok för barn. Men vad är det för modell på brillorna de envisas med att ha? VA!? Det är aldrig tal om några fräcka bågar. Nej, de sitter alltid där med nån freakig sportmodell som knappast en sportcyklist i Giro d´Italia skulle komma undan med. Det borde räknas som fusk. Jag blir iallafall provocerad av det och skulle få lust att lappa till dem så att spegelglasen yr över rummet ifall jag satt där och försökte koncentrera mig. De ser inte smarta ut.

 


Detta är min outfitanalys:
Nordbor som kommer långt i pokersammanhgang ser förvånansvärt ofta ut som killarna med Epa-traktor på gymnasiet. Asiaternas gimmick verkar vara svenniga ingenjörstyper. Sydamerikanerna lever på att verka lågmält farliga (sådär som kokainkungarna i gamla tv-serien Miami Vice). Amerikanerna rymmer allt från tv-pastorer och seniorcowboys från Dallas till buffliga hillbillymän, försäljartyper, klanledare och osmakliga Doktor Phil-typer.
De förenas alla i någon slags förvirrad patriotism och pokerheder, men framförallt i sin ruggigt dåliga smak.

Tacka vet jag klädpoker, där kläderna har en helt annan funktion.

Kommentarer
Postat av: Dino

Wohoo! Vilka snyggingar! ;)

2010-05-16 @ 17:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0