Lägesrapport från en kille i morgonrock kl 13.43


Ledig! Åtta nätter på raken i "Vaken med P3 & P4". Var pigg som en mört t o m natt nr 7, sedan var det som om både hjärna och kropp insåg att "snart är vi klara, vi kan börja slappna av". Nu hemma. Nyvaken. Sitter med nygjort "kaffe-presso", läser DN, lyssnar på radion och bloggar. Min gamle vän fleecemorgonrocken gör mig sällskap. Nice.

Det här med nattarbete är min grej. Känner att beslutet från förra veckan, att tacka nej till ett chefsjobb, var ett bra beslut även om det rent karriärmässigt troligen var det sopigaste jag någonsin gjort. Men min ambition har aldrig varit snygga titlar, chefsskap för chefandets skull, högre lön osv. Det är ju inte så att jag inte vill ha högre lön eller kunna bestämma mer, men primärt så vill jag trivas och ha roligt när jag jobbar. Men apropå det här med nattjobb. Jag har alltid varit, och förblir, ett nattdjur. Efter fyra år med morgonradio och taskig sömn så känns det just nu perfekt. Det enda som blir stört är det sociala livet. Jag jobbar när vänner och kamrater sover. Jag sover när vänner och kamrater vill umgås. Well, man kan ju inte lyckas med allt.

Satte mig ner tidigt i morse för att skriva ett mail till en gammal vän. Känner att jag inte "bjuder till" som jag kanske borde. Skrev och skrev, men skickade inget. Det är som det är. Det där med "eternal friendship" är sant, trots att det är på distans. På gott och ont.

Imorgon åker jag norrut. Sätter mig på tåget för att få krama pappa, pussa mamma, gratta Madde, träffa bästa Eva, laga mat med Petter osv. Det känns bra. På riktigt. Före det så måste jag tvätta, städa, umgås med Jenny, träffa Axel, fika med Emil M. Jag måste hinna med ett toalettbesök också. Typ NU. Bye(s)!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0