IQ

Dom två vanligaste frågorna till Magstar (jag i 3:e person) just nu:
1. Har du varit utomlands ?
2. Har du blekt håret ?

Svar 1: Jo, jag har varit på Teneriffa.. I februari !!! (Replik fr iq-fiskmås: Det syns, du är så brun)  Gaah...
Svar 2: Nej, men solen har gjort det, samma sol som på Teneriffa, men senare, i Sverige.. Det är sommar ! (Replik från samma fiskmås: Jahaa...)

Hundväder

Jag har sen barnsben hört det sägas att "nu är det ett riktigt hundväder" när det regnar.. Min tolkning har varit att det är bara hundar som gillar vädret ifråga.. Detta gäller dock inte min hund..
Vid regnväder kissar han gärna på sista trappsteget utanför ytterdörren för att sedan återvända in. Om jag med lite våld (eftersom jag tycker att vi borde gå lite längre och även hinna med "nr2") kopplar honom och börjar gå så blir jag tvungen att bokstavligen släpa honom över gruset på gården.. Om jag lite längre bort gör det fatala misstaget att släppa lös honom (fortfarande i regn) så vänder han om, överger mej raskt, och traskar med snabba steg hemåt..
Begreppet "hundväder" har fått en helt ny innebörd....

Som grädde på moset

Igår så bloggade jag ju om det faktum att jag sålde min nyinköpa laptop.. Försäljningen var inte direkt genomtänkt, men så blev det.. Idag kom min kamrat "dataexperten" på besök.. Efter en stunds arbete med att ta bort en massa "spyware", och en del annan skit, så kommer domen: "Du borde köpa en laptop istället, det skulle lösa alla dina nätverksproblem och den här datorn är ju dessutom ganska kass"..

Jaha.. Så nu står jag här med "skägget i brevlådan".. Igen.. Bara att öppna plånkan och sedan gråta sej till sömns..

Skansen

Idag inleddes allsången på ett anorlunda vis.. Nej, jag tänker inte på att Anders Lundin åkte upp i en korg med en brandman.. Det som var lite annorlunda, t o m lite lustigt, var att man mickat E-types bomber istället för hans körtjejer.. Man hörde knappt att tjejerna sjöng, men att det small det hördes väl.. Onekligen en variation..
En annan variation är att jag efter det stängde av.. Måste bryta mönster.. Men så roligt...

Mantra

Det händer att jag vaknar upp och känner mej obegåvad, fattig, less, tråkig osv..
Då plockar jag fram mitt mantra som jag rabblar gång på gång.. Det tar inte nån lång stund av "rabbel" så känner jag mej pigg, stark, smart, inspirerande och mindre fattig..
Min rekommendation är således: Skaffa ett bra mantra som lyfter dej till nya höjder, nåt som får dej själv att känna dej bättre till mods..


Mitt mantra ?? Aha.. "Fadde & Linda, Fadde & Linda, Fadde & Linda, Fadde & Linda, Fadde & Linda...."

Min bästa best..

image4
FRANK THE DOG...

Min hund !

Efter sju veckor utan min hund, efter sju veckor som "utleasad" jycke, återsågs vi idag.. Det var kärlek..
Har man en känsla av att man sett en eller två, eller kanske massor med glada hundar, så fanns idag chansen att få detta reviderat.. Ni har kanske sett uppsluppna, muntra, sprittande hundar, men ni har inte sett min hund när vi återförenades och blev "ett".. Det var en glad hund och en lycklig husse, det var kärlek..
Den lille rackaren, som iofs haft en fantastisk sommar med mycket utevistelse, en flickhund i sällskap osv, skrek, fräste, fnyste, hoppade som aldrig förr..
Jag hade oroat mej lite för att han kanske skulle "frysa ut" mej för att jag lämnat honom, eller att han kanske t o m skulle ha glömt mej... Så var icke fallet.. Nu är vi åter i hemmets lugna vrå.. Tillsammans..

Ps. När välkomnandet var över tog jag fram klotången.. Jag "belönade" hans villkorslösa kärlek med att klippa en klo långt in på pulpan vilket medförde att blodvite uppstod i flera timmar... Vilken toppenhusse jag är..

Hästar & tapeter

Hälsade på min syster idag. Hon funkade normalt.. Dom senaste två åren har väldigt mycket av vår gemensamma tid kretsat kring en tredje "individ".. Det handlar inte om nåt av barnen i släkten, inte om en pappa eller en mamma, inte om nån ny kille eller nåt exx.. Det handlar om en häst !!

Min syster köpte en häst för ett par år sen och det, eller den, brukar ockupera ganska mycket samtalstid, trots mitt relativa ointresse.. Det brukar min syster, bokstavligen, inte bry sej om så jag får veta allt om träningar i dressyr, i hoppning, om incidenter i hagen, foderstatus och mycket annat... Jag lyssnar snällt och försöker ställa frågor som låter intelligenta.. Jag gör detta för att min syster är lycklig med sin häst och jag vill hon ska vara lycklig..

Men tillbaka till att hon idag funkade "normalt".. Hon pratade bara lite om hästen och mycket om sitt pågående projekt (som f ö uppstått bl.a för att hon inte haft tid sen hon skaffade häst). Hon håller på att måla, tapetsera och fixa med sitt hus.. Sånt tycker jag om !! Vi gjorde en översyn av det hon redan gjort och sedan fortsatte vi med det ogjorda.. Vi kom överens om ett nytt "bokhyllesystem" som gör vardagsrummet på bottenvåningen ljusare, luftigare och trevligare och som kommer att göra vardagsrummet på övervåningen "intressantare".. Efter konsoll- och hyllinköp var det dax för trappavsatsen där en s.k fondtapet ska placeras.. Jag bestämde oss (jo, så var det) redan innan vi kom till "tapetaffären".. Den röda, blommiga, klassiska Josef Frank-tapeten bara måste funka där.. Min syster, som lite naivt, litar på sin bror beställde en rulle och nu avvaktar vi spänt på själva resultatet.. Jag känner nånstans att om det inte blir bra kommer vi för alltid att bara prata om hästar.....

Datorkrångel

Min dator är ett sorgligt kapitel.. Ångrar redan att jag sålde den nyinköpta laptopen.. Argumentet för transaktionen var kort å gott: "Jag behöver den ju inte. Jag har ju en dator hemma och en på jobbet. Det räcker..".. Att kamraten Lisa tjatade gjorde ju också sitt till. Ett tjatande fruntimmer måste tystas !! Så blev det.... Lisa är glad och jag är frustrerad (om än lite mindre fattig).. Nånstans längs vägen hade jag förträngt att "hemdatorn" sett sina bästa dagar och sällan är till belåtenhet.

Inatt blev det ännu värre.. Vid 2-3-tiden kom regnet, ett sånt där regn som kan tituleras "ett sjujävla regn".. Tydligen hade regnet sällskap av "bästisarna" blixt & åska.. Detta resulterade i att när morronen valde att göra entré så var datorn helt utslagen..

Jag pratade med min kompis "dataexperten" som lovade kvista förbi under morgondagen, och sedan med en god vän som berättade att samma sak hänt hemma hos honom. Där var problemet att routern fått sej en känga av naturkrafternas vänsterfot och valt att lägga sej själv på hyllan.. Min router låg fortfarande på skrivbordsskivan och låtsades fungera.. Kanske var den rädd för pension, eller nåt ännu värre.. Kanske visste routern inte bättre än att fortsätta blinka, trots att det som blinkningar ska indikera var dött, avrättat, förpassat till dödsriket...
Min tekniska inkompetens till trots, så kopplade jag ur routern och drog kablaget direkt in i modemet.. HEVREKA !! DET FUNKADE !! Ur denna glädje att åter vara i kontakt med yttervärlden så återföddes min lust att blogga, att tömma ut lite av det nonsens som flödar genom hjärnans främre lob och dess gränstrakter varje dag..
Som grädde på moset känner jag mej gladlynt i det faktum att jag fick nåt jag inte förstår mej på att fungera.. Nu ska jag omdelbums belöna mej med en rosa tvättsvamp från Dollarstore...

I´m back !!

Tror det är nån sorts trauma som lägrat sej över den vistelse jag har här på jorden.. Efter avfärden från Gotland, och hemkosten till fastlandet, så har jag varit som i ett vakum, eller nån sorts bubbla.. En traumatisk bubbla..
Det blev precis sådär som jag fruktade, dvs ett möte med hemstaden som inte var fullt ut av godo.. Kan ni ex tänka er Obelix utan bautastenar eller grillade vildsvin ?? Det känns inte naturligt, eller hur..? Min hemkomst känns inte heller helt naturlig.. Jag framstår, i mina egna ögon, som nån sorts Dr.Jekyll & Mr Hyde.. Det är två personligheter som fajtas.. Under tiden på Gotland har "farbror doktorn" och "herrn" samsats och varit bästa lekkamrater, men nu strider dom igen.. Det den ena vill, vill inte den andre, och med det följer ett "ingenting".. I detta ingenting har, som exempel, bloggande inte varit helt naturligt, ett liv på stadens gator & torg inte helt normalt.. Det som funkat har varit deras gemensamma kärlek till sängen, dammsugaren och internet..

Idag bände jag upp ett hål i kokongen, tog mej både i kragen och i kalsonglinningen och exponerade mej för mänskligheten.. En märklig känsla.. Gör just nu mitt bästa för att förvalta den och acceptera det som nån högre makt bestämt åt mej, dvs "det är här jag är nu.. lär dej leva med det"...

Tack & Farväl

Världens sötaste arbetskamrater.. Efter avslutat värv i mediabranschen på Sveriges största ö, så blev vi bjudna på lunch i "Rosengården". Tillbaka på stationen väntade resten av personalen med glass, bär och presenter..
Det är tamejfaan så att jag blir tårögd... Nu väntar städning, packning och avfärd... Det är inte uteslutande med glädje i hjärtat jag åker hemåt, tvärtom..

Mår som jag förtjänar..

Jag har mina aningar om att mitt mående idag är relaterat till gårdagen.. Om jag känner efter (vilket jag gärna undviker) så kan jag skönja en minnesbild som talar om att jag mådde såå bra igår, men inte idag.. Kan det vara för jämviktens skull som det är såhär ? Man får inte må för bra, för då får man snart veta att det kan vara tvärtom..

Gårdagens "firande" inleddes vid strykbrädan med ett par Baccardi-razz innan vi, dvs sommarredaktionen, satte oss ner på "Bakfickan" för att smeka våra gommar med fisk och gott vitt vin. Efter avslutat intag av föda så gick vi till "Bolaget" där ett gäng gotlandskamrater slöt upp runt kompisarna rött och rosé.. Det var verkligen aptrevligt..

Framåt midnatt så droppade kollegorna av, en efter en, och hade jag varit lite mera måttlig med sväljandet tidigare under kvällen så hade jag kanske gjort samma sak.. Det var det jag borde ha gjort..
Istället travade jag och supersöta Klara iväg till "Surfers" där vi snackade och tog en drink innan vi återigen traskade ut bland gatstenarna för förflyttning till "Underbar".. Där väntade, trot eller ej, inte bara ännu en drink utan också en vattenpipa.. Det var inte går jag rökte vattenpipa.. Eller.. Eeehh.. Det var ju igår, men innan igår så var det längesen...  Efter en dejt med hojjen så ramlade jag in i hemmet, sökte febrilt efter "fyllemat", men efter onsdagsstädningen så var kylen lika tom som en plånbok den 23:e. Somnade hungrig och vaknade förvirrad då Radio Värmland ringde. Min basstämma må ha fått både en och två värmlänningar i extas. Vänslades med Alvedontuben innan jag, motvilligt, tog mej till jobbet.. Nu väntar min sista dag på Gotland.. Ikväll kliver jag på färjan..

01.52

mrrrghhftttmmgpppllphhhuuu (jag är full)

Soltimmar

Jag tycker det är konstigt...
Häromdagen så basunerade media, via SMHI, ut att Gotland har haft mest soltimmar i hela Sverige..
Jag är absolut inte missnöjd, men ur mitt perspektiv så verkar det ha varit mycket bättre på andra håll. Såväl telefonsamtal till familj och vänner, som väderkartorna på Tv, tycker jag visar att norra Sverige haft betydligt mer "riktiga" sommardagar än Gotland.. Det har varit väldigt mycket "växlande" väder här nere..

Så.. Vad är sant ?? Kan det vara nån turistansvarig, som inte vill befläcka Gotlands goda rykte, som redovisat soltimmarna eller är det bara jag som tror att "gräset är grönare på andra sidan" ?? Eller kan det vara så jävligt att det som redovisades är sant ??

Torsdag nu igen

"Morronstund har stånd i mun" (Gammalt magstarordspråk)..  :-)

Jag sover väldigt bra på Gotland, vilket inte alls är mitt signum i vanliga fall.. Inatt sov jag väldigt bra, om än för lite, och vaknade därför sådär "segpömsig".. Det kan kanske bero på att jag avrundade kvällen med ett par drinkar..

Idag är det min näst sista dag i Visby innan jag återvänder till fastlandet. Känns konstigt med tanke på att "alldeles nyss" så hade jag 6-7 veckor framför mej, nu ligger dom snart bakom mej.. Precis som jag redovisade igår så börjar en obskyr form av separationsångest att göra sej påmind.. Vill jag verkligen åka hem och varför ska jag inte stanna här ett tag till, utan att jobba (vilket var avsikten från början) ?? Likväl som jag har en massa "varför" för att stanna, så har jag några "varför" och ett par "därför" för att inte stanna.. Börjar ni möjligtvis skönja vilken förvirrad liten människa jag är och hur oändligt många tankar som snurrar i min hjärna och plockas fram lite slumpvis... Oj oj oj...

Jag ska efter bästa förmåga ta mej samman, tänka på hur det brukar funka, och känna trygghet och tillförsikt i att min hjärna brukar funka såhär och att det ändå oftast blir ganska bra.. Jag har trots allt snart semester, inget som binder mej, inget som tvingar mej att åka vare sej hit eller dit... Låter och känns ju ganska bra...


Bror duktig..

Jag tycker jag är en duktig pojke.. Kunde jag ge mej själv höjd veckopeng så skulle det ske nu..
Klockan är inte ens 23 och jag har hunnit med middag med en polare, tvättat 2 maskiner (en vit, en kulört), tvättat och dammsugit bilen, tankat, kollat oljan, lufttryck, frostat av frysen, pantat flaskor och dammsugit soffan (under plymåerna).. Är jag inte duktig så säg ?? Å jag säger bara det: Jag ska hinna ännu mer !!!
Ja ja.... Hinner inte mer (här) nu, måste fortsätta vara duktig så jag får en guldstjärna..

Mat och beslut

Nu när jag tagit beslutet att lämna ön mitt i havet till förmån för fastlandet, så känns det helt ok.. Det kan iofs bero på att alla är så snälla.. Jag kan, min vana trogen, inte låta bli att vara lite misstänksam..
Tycker dom att jag är en nice kille, eller är dom glad att jag åker härifrån ??

Idag blev jag bjuden på lunch (typ hejdå-lunch) av min nya kompis Jonas som åtminstone säger att han tycker det är tråkigt att jag åker. Jag tror honom.. Ikväll är  jag bjuden på middag av en annan kamrat och samma sak imorron, lunch och middag utan att öppna plånboken.. Morrondagens middag bjuder några arbetskamrater på.. Ska bli skoj..

Jag har fortfarande inte bestämt mej för vad jag gör när jag åter har fastlandet under fötterna, men det löser sej..

Ojojoj..

Häromdagen bet jag sönder en tand. Tanden ifråga var redan under "bearbetning", dvs den var "halvklar" och hade preparerats med en provisorisk fyllning..  Men sen kom ju den olycksaliga sönderbitningen.. I tre dagar har jag således gått omkring med en trasig tand och en glappande fyllning.. Jag bestämde mej för att inte köa hos akuttandläkaren med alla turister, utan istället låta den glappande fyllningen sitta kvar och gå till tandläkaren på "hemmaplan" när jag kommer hem...

Men imorse hände det.. Efter avslutad tandbortsning så sköljde jag käften och det var inte bara tandkrämsrester som kom ut.. Fyllningen lämnade beslutsamt sin position i tanden och landade i porslinslandskapet, dvs tvättstället.. Därför har jag nu nåt som känns som en tom krater i käften. I anslutning till kratern finns en knivbladsvass kant..

Ringde den lokala tandläkaren som lät mej förstå att det skulle bli dyrt och att dom prioriterade patienter med smärtor. Att jag ville förebygga en smärta genom att fylla igen kratern, som säkerligen kan samla på sej både det ena och det andra, var inget argument som bet.. Jag är dock tacksam för informationen om prisläget...

Kontentan är att jag fortsätter leva med en krater och en vass kant i käften och övergår fr o m nu uteslutande till flytande föda som inte kan fastna och i förlängningen orsaka smärta...
Tänk så bra en onsdag kan börja...


Allsång nu igen..

Kan börja med att tala om att jag är lite surig.. Hade skrivit ett långt inlägg som jag funderat på en tid, men helt plötsligt hände nåt med uppkopplingen så att allt bara försvann ut i cyberspace (som det brukar heta).. Så nu orkar jag inte mobilisera energi för att börja om..

Har (som vanligt, av nån outgrudnlig anledning) tittat på Allsången.. Måste lite motvilligt säga att det idag fanns ett par ljusglimtar.. Kjerstin Dellert t.ex.. Hon måste för faan vara 100 år, men fortfarande parant och snabb i käften. Jag vill minnas att hon var gammal redan när jag var liten..  Sen säger jag bara: M.A Numminen !! Såå skön !! Sahara Hotnights som vanligt helt ok, men det jag funderat mest på är Amy Diamond.. För det första: Hon sjunger ikonen Edith Piafs paradnummer "Non Je ne regrette rien"... När man är typ 14 (?) kan man satan inte sjunga den låten !! "Jag ångrar ingenting" sjöng Piaf, och menade det, efter ett hårt liv... Vissa faller plattare än andra och då spelar ungdomlig naivitet ingen roll.. För det andra: Har jäntungen ingen hals eller har hon spänningar i axlarna ?? Alternativt: Höll hon upp klänningen med armarna som satt som limmade längs sidorna ??
Hjälp tösen ifråga.. Låt henne få ett frikort till en naprapat eller tipsa om en schysst skräddare.. Lämnar resten okommenterat.. Thats it..
Dege Dege Dege Dege Dege Dege Dege Dege...

Bajs

När jag bajsar (jo, jag gör det ibland) så måste jag alltid läsa. Om jag inte läser så funkar det inte. Tror det är nåt knas i samspelet mellan röven och hjärnan.. Om jag inte har en bok, eller tidning, att läsa så söker jag desperat efter nåt annat att läsa. Det är därför jag ständigt lär mej nya viktiga saker som att "andedräkt" på norksa heter "pust" (fr en tandkrämstub), att hårgel på finska heter "geelillä" och att halsen på en WC-anka-flaska är patenterad..

Idag hade en ny produkt infunnit sej i badrummet. Av den anledningen så vet jag nu att dom där platta, runda, bomullsgrejjerna man baddar ansiktet med heter "bomulls-rondeller".

Livet är förunderligt.. Tänk vad man lär sej..

Hem eller.....

Häromdagen så tyckte jag mej ha allt under kontroll.. Jag beställde biljetter till färjan, kände att jag ville till fastlandet, längtade hem.. Nu har tvivlaren vaknat... Hem kommer jag alltid, men varför ska jag dit nu ???
Ska jag stanna på Ön några dagar till ? Stugan är ju ledig... Eller ska jag stanna i Sthlm, eller åka till Örebro, eller eller eller eller eller................... Hade jag varit Indian hade namnet "Snurrluvan" passat utmärkt..

Jag har ytterligare ett par dagar att bestämma mej på... Ge mej en fingervisning...


Snack

När jag var barn snackades det om vikten av att dricka mjölk, nuförtiden snackas det väldigt mycket Botox..
I koltåldern snackdes det också mycket bandy.. Jag vill minnas att Botox är ett bandylag...
Vad kul att dom är på tapeten igen..

Lite lagom kär.....

Det skönaste med att jobba i radiohuset på Gotland är mina raster..
Då kan jag flanera i den ljusa, nästan löjligt fräscha redaktionslokalen med dom vita brädväggarna och den borstade betongen, se bjälkarna i taket med den höga takhöjden. Jag kan förflytta mej ut i den kombinerade foajén och caféet med stenläggning på golvet och ett sakta strilande vattenfall av kalksten.. Arkiteketen som gjorde om den här gamla militärbyggnaden (tror det var en skjuthall) visste vad han gjorde. Jag  låter blicken följa alla linjer och variationer, mjuka som hårda.. Jag tror jag är lite lagom kär..
Jag försöker insupa så mycket jag kan av interiören, det varma materialvalet, ljusinsläppet och rymden innan det är dags att åter sätta sej vid datorn eller åka ut på reportageresa.... Ibland kan "Grottekvarnen" vara vacker....

Svart tunga

Är man en lögnare om man ljuger lite för att inte såra ?? Om man drar en s.k "vit lögn" är det ok, eller svartnar tungan då också ?? (Det räcker nämligen med mina håriga handflator....  :-) )
Bloggade ju häromdagen om mitt problem med att ljuga trovärdigt vilket gör att jag sällan ljuger, men trots det så lyckades jag (som sagt/skrivet) häromkvällen...

Ikväll kom jag på att jag ljugit så gott som varenda kväll för mina 2 "sambos".. Pga av mitt behov av ensamhet och tid för att tänka så åker jag varje kväll ut med bilen, lyssnar på musik, kanske tar en sväng förbi jobbet osv.. Allt för att orka med att vara trevlig och orka med mej själv. Det är tufft att jobba och bo med samma personer. Varje kväll drar jag samma lilla lögn. "Jag åker iväg och köper snus och kollar läget lite"...
Är inte det en ganska snäll lögn, typ vit, som ju främjar deras välmående och mitt ??
Än är tungan inte svart.........

Söstra mi...

Jag älskar verkligen min syster, hon är underbar.. Ikväll pratade vi 45 minuter i telefon, hann avhandla vår galna mor, barn, tapeter, spackel, färg, bokhyllor, hundar, häst...
Efter samtalet så kom det efter 3 minuter ett sms. Hon skrev: "Glömde att säga att jag är väldigt nöjd och lycklig med att just du är min bror . Kram :-)"
Jag vet hon älskar mej med, men ibland är det bara så skönt att få små kvitton.. Love u Eva..

Hämnden är ljuv och god..

Jag har åtgärdat morronens (tidigare redovisade) frustration.. Helt sonika, t o m ganska burdust, åkte jag hem efter uträttat reportage och stal Marikas gravade lax ur kylen.. Öga för öga, tand för tand, lax för lax... Rätt ska vara rätt..

Gravad lax med ruccola och tomater är alltid gott.. Funderar på om inte stulen mat är ännu lite godare...
Dessutom så har tilltaget ifråga fått mej på muntert humör.. Nu måste jag blåsa upp en ballong..

Kyssar & Grodor

Kampen och sökandet går vidare (om än varken särskilt aktivt eller intensivt).. Inga grodor, inga prinsar heller..
Inte nån på flera dagar som jag velat kyssa har dykt upp..


Det brukar sägas att "En blick säger mer än tusen ord och en kyss säger mer än tusen blickar"...


Vem vet ? Kanske..  Jag ska kolla upp det vid tillfälle..


Sommar & sol & regn

Är det inte lite väl mycket vädersnack ? Är det inte lite väl mycket gnäll apropå regnandet ?
Är man över 14 år så vet man att den svenska sommaren kan vara nyckfull.. Likväl som den kan vara sydeouropeiskt varm, likväl kan den vara monsunsregnsbesläktad..
Är det uteslutande sol man vill ha så får man väl åka dit solen är, annars "gilla läget", uppskatta att man har semester, är ledig, kan göra vad man vill, vila, softa, träffa vänner, festa osv...

Jag blir stressad av soljakten, andras soljakt.. Inte så att jag inte vill ha sol, tvärtom, men att flytta fokus (om man väljer att vara hemma) måste ju göra sommaren bättre, mindre stressig.. Det bara slog mej liksom...

Korvbestört

Jag läste på aftonbladet.se att Anders "Allsången" Lundin blivit bestört när korven, som dom äter efter avslutad allsång bakom scenen, var slut.. Jag ser det som en bekräftelse på att det är helt ok att bli mordbenägen eftersom att "det som var slut" hos mej var lax !!

Korv Vs Lax  0 - 1

Kö och lax

Vaknade på min allra sämsta sida.. Låg kvar en kvart extra för att slippa träffa mina s.k "sambos".. När det tystnade i hallen klev jag upp för att gå till duschen.. Den var ockuperad av Fredrik (som tydligen slaggat kvar på soffan) som inte gjorde sej nån brådska.. Vafaan !! Måste han duscha 07.15 när han inte ens har ett jobb att gå till !! Måste han störa min morronrytm !! Jag klarar inte att köa till badummet på morronen !! Grrrr... Sket i att duscha, tvättade av mej snabbt, fixade håret, borstade tänderna.. Innan jag gick så skulle jag hämta min lunch-lax.. Den var borta !! Fattade snabbt att en av mina två "sambos", än en gång, missförstått ett budskap och ätit upp den.. Budskapet löd: "Jag har gjort en fisksås på gräddfil som står under min lax, du kan ta lite om du vill" (eftersom jag visste att hon också köpt en bit lax..).. Hon tog både sås OCH lax !! Satan !!

Bagateller kan tyckas, men för mej var det två veritabla katastrofer innan jag ens kommit till sans..
Nu ska jag döda nån så blir allt bra...

(Jag ska vilket år som helst gå i terapi för mitt morronhumör)


Bäst ?

Henke säger att Metallica är världens bästa band..
Kan man säga så utan att ha hört alla band ??

Jag - En märkvärdig snubbe

Verkar jag märkvärdig om jag berättar att både Per Gessle och Andreas Johnson har ringt mej idag ? Verkar jag ännu mer märkvärdig om jag avslöjar att jag har både Markoolios, Andrés Esteches, Alexander Skarsgårds, Ebba Von Sydows och Kristian Luuks nummer i min mobil ??

Jag vill nämligen gärna vara lite märkvärdig, en "wannabee"...

Ps. Jag har Lill-babs nummer också...

Mvh.. / En färglös liten människa utan egenvärde

Fundring

Är det fler som läser Harry Potter just nu än som läser nån av Stieg Larssons böcker ??
(Jag läser varken eller)

Baywatch del 2

Kan f ö meddela att jag är kvar i kättjans grepp efter förmiddagens möte med badvakterna på Tofta.. Gud är god..
Nya fantasifoster växer i min otäcka lilla hjärna som tussilagos vid vägrenen om våren...

Jag ljög

Hoppsan sa.. Tänk så duktig jag är på att ljuga ibland, trots att jag egentligen inte vill och trots att jag alltför ofta avslöjas dom gånger jag försöker..
Har varit på stan med Fredrik och min arb.kamrat/producent/"sambo", Lisa.. Vår gemensamma tanke var att ta några öl och ha lite trevligt.. Det började bra.. Rikligt med diskussioner, utbyte av erfarenheter, ifrågasättanden av varandras ståndpunkter, beslut, val osv osv..

Efter sisådär två öl var på "Bageriet" så beslutade vi oss för att byta lokal, vi tog tillflykten till "Effes".. Där skulle Fredriks barndomskamrat (som jag inte ens kommer ihåg namnet på) sluta upp.. På en tråkighetsskala från 0 till 10 så var "barndomskamraten" en klar "tolva".. Från givande samtal landade vi helt plötsligt i ett "ingenting".. Det är då man börjar skruva sej, byta sittställning, trumma lite med fingrarna på bordet, skicka sms, radera sms, fundera på Israel/Palestina-krisen, om jag rengjorde luddfiltret i torktumlaren efter tvätten...... Killen var en katastrof som uteslutande var intresserad av innebandy och barndomsminnen..
Tjohoo !!   :(

Det var då, mitt i snacket om mexitegelvillor utanför Halmstad, som jag drog till med jättelögnen Orvar och avlägsnade mej på min svarta stålhäst.. Den här gången utan göra volter med densamma.. Jag tror mej kunna säga att lögnen för en gångs skull  funkade.. Nöden har ingen lag...

Baywatch

Försöker efter bästa förmåga att se ljusningar när vädret och måndagshumöret tar för mycket plats.. Det som håller mej uppe, och samtidigt oroar, är just nu det faktum att jag kommer att umgås med badvakter nästan hela dagen.. Var där i lördags och "kollade läget".. My gosh !!  Säger bara en sak: TAJTA ÅTSMITANDE VÅTDRÄKTER  och små "Speedos" !!

Jag har redan ställt mej i mental brygga.. Därav "oron"..
Per (=släkting) relaterade genast till en novell (av särskild sort) som han hade läst. I korthet handlade den om 3 st snygga badvakter som gjorde "nåt" med en "något äldre" man... (det är nu ni kan använda er snuskiga fantasi..)

Tro´t eller ej, men dom har faktiskt oranga kläder, precis som i "Baywatch" !! Jag hoppas slippa nån eventuell Pamela Andersson och David Hasselhof då ingen av dom passar in på en eventuell önskelista..


Lisa pratar

När man som jag är nattmänniska, dvs vaken när dom flesta andra sover, så hinner man tänka och fundera på en massa onödiga och nödiga saker.. Inatt låg jag och tänkte en stund på Lisa. Lisa är min "sambo" (vi delar lgh) under några veckor här på Gotland. Lisa pratar mycket och offensivt mest hela dagarna, och på kvällarna.. I princip pratar hon hela sin vakna tid. Nu misstänker jag att hon fortsätter även då hon inte är vaken.. Två nätter har jag hört hur hon pratar i sömnen (det kan iofs vara grannen ovanför).. Det jag funderar på är vad hon pratar om, i sömnen alltså.. Funderar på om hon verkligen vilar eller om hon ständigt "krigar"...?? Då jag konfronterade henne så svarade hon: "Jag pratar inte i sömnen".. Hur kan hon veta det, hon sover ju ??

Singin´ in the rain..

Sjunger: "Oh what a beautiful morning, Oh what a beautiful day....."

Vad gör man inte när det är måndag, när regnet har piskat fönsterbrädan hela natten och sömnen inte infinner sej förrän man ska kliva upp.. ? Jo, man sjunger, mobiliserar alla sina energier, tar på sej ett leende.. Allt för att inte bli ett pain in the ass för sina arbetskamrater.. Funkar det ??
Njaa, eller jo, eller nej... Det funkade till en början, men sen gick det upp för maj att dagens arbetspass ska utföras på Tofta, Gotlands strand nr.1.. Vid planeringstillfället räknade vi kallt med att det skulle vara sol och sisådär 10.000 solbadande glada människor.. Nu blir det inte så eftersom vädret, för dagen, är det suraste hittills..
Imorron, när jag inte kommer att vara på Tofta så visar väderkartan en stor fet sol !!

Life is a bitch, and then u die....

Undrar...

En bekant, Henrik, har på msn markerat sej som "inte vid datorn" och sedan lagt till "Är i stugan kommer hem imorron".... Hur ska jag kunna veta om han skrev det idag och kommer hem imorron (måndag), eller om han skrev det igår och kommer hem idag ??? Det spelar egentligen ingen roll för jag vill honom inget, men ändå, undrar..

Micke, en kompis, står som inloggad på msn, men svarar inte när jag skickar mess och vibbar... Skiter han i mej, eller är han bara en slarvig individ ?? Jag bara undrar det också...

Mario, en vän, står som "inte vid datorn".. Han verkar inte vara det heller.. Behöver inte undra så mycket..


Våffi gör jag på detta viset ?

Varje dag så åker jag till jobbet.. Om jag inte cyklar tar jag bilen.. Om jag cyklar tar jag samma väg både till och från jobbet, men om jag åker bil så tar jag en väg till jobbet och en annan väg från jobbet...
Varför gör jag så ?? Varför tar jag inte samma väg åt bägge hållen ??

Idag bröt jag mönstret.. Jag åkte samma väg tillbaka som jag åkte dit.. Kändes jättekonstigt...
Det är mycket nu...

Fredag till söndag

Oopsie daisy.. Har energidränerats, fått ett par insikter, vilat, tvättat... Därav bloggfrånvaro..

Jag hade en riktigt nice fredagskväll (efter det att jag likt en "hygientekniker" städat hela lägenheten) på "Effes" i Visby.. Mycket folk, många trevliga.. Träffade mina kamrater Jonas och Tobias (Tobias spelade) samt Kajsa och Johannes (som inte är ett par och som är relativt färska bekanta).. En ovanligt "vaken" bartender hade dom på stället ifråga.. Min första beställning var en GT (Gin/Tonic) och trots stor trängsel så tittade bartendern bekant och leende på mej varje gång jag närmade mej och serverade ännu en GT.. Hade inte alls tänkt dricka GT varje gång jag närmade mej, men ville liksom inte göra honom besviken när han var så "på hugget"... Såhär efteråt så kan jag inte låta bli att beundra hans "taktik" eftersom "GT" inte är gratis och jag blev såldeses både fattig och full.. Tutti 4 stycken GT han sväljas ner (inte motvilligt).. Vi "rullade hatt" långt in på småtimmarna...

Insikt 1: Jag har hela veckan käkat smärtstillande och migränmedicin, men det har inte hjälpt.. Bestämde mej på fredagen för att skippa alla tabletter för att, trots allt, kunna ta mej en bläcka..  Migränen försvann !! M a o tror jag migränen egentligen var ett tecken på abstinens. Hade jag redan tidigare under veckan övergått till alkoholrelaterade drycker hade jag mått bättre, kanske redan från tisdag.. Vad tror ni ???

Gårdagen, dvs lördag, bestod i ett besök på Tofta Strand.. Vädret var sisådär, men helt ok.. Jag badade inte, men tog mej en "vattenpromenad", dvs gick omkring med vatten upp till knäna.. Det var badvänligt, ca 20-21 grader, men som den badkruka jag är så stannade det vid knäbad.. Efter avslutat badande/promenerande tog jag min tillflykt till släktsugan lite längre säderut på ön.. Umgicks med släkten, käkade middag och rymde sedan tillbaka till Visby. Hojjade ner på stan, träffade en bekant, klämde ett par drinkar och en öl och hojjade sedan tillbaka till lägenheten. Åt en hårdbrödmacka och tuggade sönder en lagning i en tand.. Fii saakran !!

Insikt 2: En trasig lagning, och brist på lust att gå till tandläkaren innan jag kommer hem, kan vara den "hjälp" jag behöver för att inte småäta och därmed minska bukomfånget.. Det blir A-fil kommande vecka till både frukost, lunch och middag.. "Inget ont som inte har något gott med sej"..

Idag sov jag länge, vaknade vid halv-2, flyttade mej fr sängen till soffan och har spenderat eftermiddagen med att titta på Formel 1 från Nurnburgring.. Alonzo vann.. Tvättstuga från kl 17...
Roligare än så har det inte varit. And life goes on.....

Fredagigendårå...

Hujedamej.. Nu är jag berusad igen...
Visby är full av brats och jag ska florera mej med uslingarna ifråga..
Nästa anhalt är "Effes" där Tobias Fröberg spelar Niel Young-covers med en kompis ikväll..

Till min stora glädje så är jag BF hela helgen, dvs BrudFri.. Bor ju tillsammans med 2 (!!) arbetskamrater (av det "andra" könet) just nu.. Behöver lite andrum för att inte bli helt odräglig, vilket jag får nu i helgen..

I väntan på tidpunkten för "utgång" sitter jag och messar på msn (bl.a m Andres Esteche som blir "störd" när jag frågar om det går knackigt med karriären..haha) och utbyter meningar med andra tvivelaktiga personer.
Återkommer ev under morrondagen med rapport från kvällen..   VISBY CITY HERE I COME !!  ;)

Skumpasprut

Jag är mäkta upprörd.. Jag är fylld av missmod.. Det började redan förra veckan då  jag läste ett antal artiklar i diverse tidningar om hur "Stureplansmaffian", eller "Bratsen", sprutade Champagne i Båstad.. Den här veckan har sprutandet fortsatt på lite närmre håll, jag behöver inte läsa om eländet, jag kan se det !!

MEN HALLÅ !!  URSÄKTA EN UTBÖLING...  Jag finns HÄR !! I Visby !! Jag, en champagneälskande, och törstande, människa med skumpa som behov, som utan att tveka kan åta mej att bli sprutad i, alternativt bara bjuden i lite lugnare form...

Morgonstund har guld i mund..

Oh gosh.. Somnade ca 03.20 imorse.. Det var inget som väckarklockan brydde sej om, den ringde sin vana trogen kl 07.00.. Tröööött... "Morgonstund har guld i mund"... I helvete heller..

Badfritt.. Hittills..

Torsdag 23.30

Sju veckor i rad på Gotland, vid havet, utan att bada... Knasigt !
När jag var här förra året så hade jag ett gossebarn med mej. Till Gossebarnet ifråga hade jag sagt att "när vi kommer till Gotland så lovar jag att bada, länge..".. Anledningen till "badlöftet" var att jag tidigare under sommaren notoriskt vägrat bada i dom kalla norrländska havsvikarna, men även i dom varma sjöarna. Anledningen till det sistnämnda var, och är, att sjöar är så mörka och hotfulla, man ser inte botten om det är djupare än en meter.. Hujedamej.. I mörkret lurar faran..

Nu bar det sej dock inte bättre än att just dom få dagarna vi var vid havet på Gotland så hade vindarna vänt och fört med sej kallt vatten, vilket innebar att det var precis lika kallt på i havet på Gotland som i Norrland. Resultatet av detta blev att jag iofs plaskade lite (om än motvilligt), men tiden i vattnet begränsade sej till max 2 minuter.. Gossebarnet protesterade högljutt vilket jag naturligtvis ignorerade och promenerade tillbaka till den varma filten på stranden.. Detta tilltag har kommenterats vid många tillfällen och jag har t o m hånats vid sammankomster såväl inom släkten som i vänskapsleden..

I år är tidigare nämnda gossebarn inte närvarande, men trots det (eller tack vare?) så har det, som sagt, inte blivit ett enda dyk eller simtag.. Detta beror sammanfattningsvis på att vädret är..hmm.. Låt oss kalla det "udda"..

Frågan är: Ska det bli en sommar helt utan badande i havet ?

F.ö så har jag inte tvättat, inte städat skrivbordet, har fortfarande inga sockar i skorna, har inte lagat saffranspannkaka, men väl sovit middag i 3 timmar (=nattsömnen spolierad), bjudit Marika på tomat- och basilikagravad lax med rösti och ruccolasallad..

Jag har dessutom, efter många och långa funderingar beställt resan hem.. När jag åter har fastlandet under fötterna ska jag ta en välförtjänt semester.. Jag älskar verkligen att ha semester !


Att undvika smärta

 

Jag undviker sånt som gör mej ledsen..

Det låter kanske som en självklarhet, men så är det inte alltid. Ibland måste man nog fronta sånt som smärtar.. Jag har inte lyckats fullt ut på den fronten..

 

Jag har förlorat ett gäng vänner, eller sånna som jag åtminstone trodde var vänner.

Ibland kan jag förstå, ibland inte.. Om jag bestämmer mej för att dom verkligen var "Vänner" (med stort V) så fattar jag ingenting, men om jag istället ser dom som lite mer ytliga bekanta så gör det saken enklare.. Det är så jag väljer att se det.. Oftast.. Det gör inte lika ont då..

 

Men lik förbannat så finns det situationer då jag blir så jävla lessen då jag "inte får vara med", då det blir uppenbart att jag inte var så speciell i en grupp människor som jag trodde.

Alla vänner är speciella, så tydligen var jag ingen vän, vilket i sin tur betyder att jag, precis som jag väljer att se dom, var en ytlig bekantskap.. Trots det så saknar jag flera av dom här personerna, jag saknar att inte vara med och jag hatar att vara bortvald.. M a o så misslyckas jag nånstans eftersom jag vill dom ska "ytliga bekanta", men samtidigt blir jag ledsen vilket på sätt och vis visar att dom inte är bara bekanta, för då skulle jag ju inte bry mej..
Snurr i hjärnan...

 

Med tiden har min självkänsla vuxit och jag har accepterat läget.. Men jag undviker att fronta, jag undviker att träffa personerna ifråga, och om så sker så pratar jag om "ingenting", om sånt som inte "berör". Jag vill inte veta nåt om festen, bröllopet, resan, bilen, familjen eller nåt annat som jag inte längre är delaktig i.. Det gör ont, trots allt..

Jag undviker sånt som gör mej ledsen och vågar inte annat.
Jag är grymt tacksam för dom vänner jag har kvar, som accepterar mej och hur jag är, på gott och ont..

 

Torsdag idag....

Ingen dag är den andra lik... Igår skrev jag ett antal inlägg (lugnt på jobbet), idag är det "fullt upp" med motsatsen som följd, dvs än så länge inte mycket att redovisa.. Kort sen senast:

- Min migrän har börjat återgå till en mer återhållsam tillvaro..
- Kamrat Gunnar funderar på bilbyte..
- Kamrat Johan är på väg till Göteborg.
- Hampus on the road med Andreas.
- En saknad vän hörde av sej igår.. Kändes really nice.. Vissa saknar man mer än andra..
- Jag ska köpa saffran idag. En Gotländsk saffranspannkaka ska födas i mitt kök..
- Det är slut på bensin i bilen. Ska tanka...
- Har träffat artisten/kompisen Tobias Fröberg. Lyssna på hans senaste platta !
- Var tog lunchen vägen ? Har glömt att äta, men har druckit en liter Ramlösa + 4 koppar kaffe.
- Tryffel sägs vara gott, en delikatess.. Har gjort ett reportage om det, men fick jag smaka ? Nej !
- En inbjudan till fest på lördag och pubkväll imorron (fredag) har nått mej.
- Jag har inga strumpor i skorna idag.
- Skrivbordet borde städas.
- Har telefonerat med Charlotte Perelli och Eric Gadd.
- Borde verkligen boka tvättstuga ikväll.

So far so good ....


Tråkis

Jag erkänner.. Här och nu.. Basta !...  Jag känner mej verkligen jättetråkig !!!
Är på värsta partystället och jag LÄNGTAR HEM... Nu var det sagt... Igen...
Måste ta mej en s.k "funderare".....

Jag vet att det kan vara en tillfällig s.k "svacka", men är såå trött på all YTLIGHET ...
Kul att träffa nya människor, men det vore ju nice att ha ett utbyte utöver party-tramset. Undantag finns, men dom är få..

Nu har jag bottnat och klagat lite, och återgår till att vara, hrrm, ytlig.. Tack å hej för idag..
Imorgon tar jag nya friska tag, ser framtiden ann och låter ljuset komma in i mitt, för stunden, mörka lilla hörn..

Er egen.. / Magstar

Ojojojoj...

Kan det vara Gud som pekar finger, kanske för tidigare blogginlägg ???

Jag har köpt ett gott mousserande rött vin (jo, det finns och rekommenderas, poppis i Australien), har ett kallt gott vitt vin, 4 flaskor Visby-Pils, en flarra Baccardi Razz ch en skvätt whisky..
Jag är m a o sugen, har en viss abstinens och skulle gärna grumla till det lite i skallen, snubbla runt i gränder, snacka skit, tvångsmässigt tränga mej på okända personer, kanske skalla en "brat" eller två...

MEN... Jag har ju en jävla Migrän-bakis som jag inte blir av med.. Får som en hinna på hjärnan dagen efter pillerintag.. Hela dagen har präglats av denna bakis/hinna..
I mänsklighetens namn... Förtjänar jag inte ett antal centiliter fluidum efter allt jag presterat ?? Är inte världen (Gud?) orättivs, t o m elak, mot en relativt obetydlig människa som jag ??  Bara undrar.... Anspråkslöst....

Ska akutgrunda med några Alvedon, lägga mej i solen och hoppas på kvällen.. Det sista som överger en är hoppet.. Nu hoppar jag in i bilen.. Hej hopp..

Dagens konstaterande

Det är helt makalöst vad en seg dag på jobbet, konstigt väder och migrän-bakis kan göra för blogg-frekvensen..


Kreatur och Te

Under rubriken "Porrmaskot och Stofil" redovisade jag häromdagen ett "samtal" på msn med min kamrat Johan, en underbart obskyr bekantskap..
Tänkte delge några rader från förmiddagens gemensamma nät-epos.

Vi har ännu en gång snackat träning, avhandlat fiske, migrän och lämplig meny för att bränna fett.. Det sistnämnda gör Johan hungrig.. Han hämtar mat och äter direkt ur bunken medans vi messar. Jag låter Johan veta att jag tycker det är lite "kreatur-varning" att äta ur bunkar.. Han svarar förståss...

"Jag ÄR ett kreatur inom hemmets väggar.. Ibland går jag också på stan som ett kreatur i säckiga kläder, med sliten blek och hålögd uppsyn.. Sur som ättika !!"

Vi pratar om lite av varje när Johan avbryter med att skriva:
"Jag har fulla munnen med mat. Jag glufsar.. Synd att jag inte har webcam, då hade jag kunnat ta död på din eventuella kåthet.."

För att komplettera så låter han mej dessutom veta:
"Idag ser jag ut som en äcklig hillbillie med eyeliner.."

Från det ena till det andra......
"Har du druckit Russian Earl Grey förresten...? Det är väldigt gott, förutsatt att man gillar te. Gör du det ? Köp Russian Earl Grey !!"

Visst gillar jag te.. Berättar att jag köpt en gammal favorit, English Breakfast..
"Det är väldigt gott.. Visst är det en röd förpackning? Magen mår väldigt gott av te, tycker jag"..

- Ungefär så kan en halvtimme förflyta.. Från det ena till det andra..

My God !!

fags

Av barn och dårar (kristna !!??) får man veta "sanningen"...
Inte ens gud gillar mej.........

Sommarplågor

Har funderat över årets musikaliska sommarplåga.. Finns det nån ?

Förra året så var det ju "Boten Anna" som besudlade etern i tid och otid.. Är det möjligen Markoolios reggae(?)-dänga eller den ännu vidrigare "Dunka mej gul & blå" som gäller i år...???  Jag vet inte... Jag hoppas det inte är det...

Jag har kommit på att jag tydligen gillar E-Typelåten (True biliever).. Lite motvilligt blir jag glad när jag hör den och får en sån där "nu är det sommar-feeling" varje gång den spelas...

Silverfiskar

Innan läggdags igår konstaterade jag att vi har silverfiskar i köket.. Jag HATAR silverfiskar, ogillar kryp i största allmänhet.... Nu längtar jag hem ännu mer...

Hur kan nåt så äckligt som silverfiskar få ett så pass vackert namn ?

Soplukt

Varje sommar kan man läsa om karlar (man kan t o m råka se dom) med bara överkroppar som handlar i affärer och som inte luktar gott..
Sommar ÄR dofter och lukter...
T.ex när man närmar sej Tofta Strand så luktar det "sleke", dvs tång och alger, en för många ganska äcklig lukt, men för mej är det doft av sommar, hav och Gotland.. Jag öppnar bilfönstret varje gång jag passerar och låter mina lungor fyllas.. Frivilligt och lustfyllt..

Igår hände nåt som var mindre frivilligt..
Vägarna på Gotland är smala, det kan ta lång tid innan man kan köra om ex en traktor eller en sopbil..
På väg till Ljugarn hamnade jag bakom en, just det, sopbil.. En sopbil jobbandes i högtryck under sommaren erbjuder den värsta doften jag kan tänka mej. Tror inte ens att ordet "lukt" är adekvat, det handlar om stank..
Den lukten/stanken/doften kan INGEN tycka om...

Ville bara säga det..  Efter 4 kväljningar på lika många minuter passerade jag sopbilen och återvände till livet..


Rapport

Efter tidigare klagomål på bleknande hy och hår som antar orginalfärg (dvs icke solblekt = råttfärgat) så känner jag ansvaret att också redovisa när motsatsen inträder.. Gotland visar sitt rätta ansikte..
Jag är återigen klädsamt brunbränd och håret har antagit en solblekt attityd.. Jag är nöjd, om än fortfarande lönnfet.

Det var en gång...

Det var sommar, jag var elva år gammal och pappa lovade mig fem spänn varje för varje gång jag klippte gräsmattan eller tvättade bilen. Grannen Ulf erbjöd samma summa om jag klippte hans gräsmatta medans han var på semestern. Jag gick ut varje morron innan pappa skulle till jobbet och tvättade bilen vare sej det behövdes eller ej. Sedan sprang jag in och redovisade min idoghet..
Till saken hör att den här sommaren så var det väldigt varmt och torrt vilket innebar att det egentligen inte var nödvändigt att tvätta bilen särskilt ofta.. Detsamma gällde gräsklippningen. Eftersom det var så torrt så växte gräsmattorna inte särskilt mycket, och dom få strån som ändå valde att växa borde få vara kvar eftersom mattorna antagit en gul sönderbränd färg istället för den vackert gröna..

Jag tvättade och klippte och så sprang jag in till mamma och pappa och redovisade min flit. De lyfte blickarna från sina sysslor och sa "duktigt". Och så satte jag fart mot tvättsvampar och gräsklippare igen.. Jag jobbade hårt den sommaren.. Det var ett tennisracket av märket "Salomon" och bio med Robert (my first love) som hägrade.. Men mammas och pappas intresse för mina insatser svalnade för varje gång som jag kom inspringande med krav på en "femma". Till slut så reagearde dom knappt när jag likt en yster ponny travade in i huset. Det var inget som hindrade mej från att fortsätta mina sysslor. Det blev diskussion om nödvändigheten av tvätt & klipp. Mamma betraktade mej med tvivel i blicken, pappa ruskade på huvudet och sa:  "Men Manne, du sliter ju ut lacken på bilen och tror du Ulf blir glad när han kommer hem och gräsmattan är sönderbränd, om än klippt ?? Du får allt lugna ner dej lite.. Det du håller på med är inte helt ärligt, du utnyttjar oss för din egen vinning, för profiten".

Jag minns att jag kände att det var en mycket orättvis anklagelse. Men det var inte min mening. Jag ville ju bara tjäna pengar, gå på bio och ha en tennisracket...

Jag har fortfarande svårt att glömma sådant, och fortfarande svårt om jag anklagas för nåt (oavsett om det är befogat eller ej).
Jag la ner tvätt & klipp, fick dom innestående slantarna och gick på bio.
I slutet av sommaren fick jag ett nytt racket av pappa utan behöva använda resterna av mitt sommarjobb..

Det här utspelade sej på den tiden då "femmorna" fortfarande var en pappersprodukt...

En glad tjuvs bekännelse

Det står en uppsättning s.k "mocca-koppar" av märket "Arabia" i ett skåp i släktstugan på Gotland. Dom är små (som s.k mocca-koppar är), dom är söta och vackert mossgröna.  Det var mina föräldrar som köpte dom nån gång på 70-talet. Jag har f.ö inte en aning om vad man drack i dom, men nån sorts kaffe vad det iaf.. Såhär 30 år senare så känns det som om dom skulle funka alldeles utmärkt till Espresso.. Jag var kanske sju år gammal då mocca-kopparna (m. fat) tillsammans med en del annat porslin fick lämna fastlandet för att ta plats i stugan.. "Det som inte används hemma i stan, kan användas på landet" var min mors kloka tanke.. I sanningens namn tror jag inte dom användes vare sej i stan eller på landet.. 

När jag av en slump råkade se kopparna så fylldes jag av en tutti-frutti-känsla, det var en blandning av nostalgi, men också en betagenhet i hur snygga dom är och att jag naturligtvis VILL HA.. Jag vill ta hem dom, fylla upp med en espresso, och lite grosshandlarmässigt luta mej tillbaka i soffan och låta mej väl smaka.. Det är vad jag vill..

Mina släktingar vet inte om det, men jag har redan plockat ut koppar och fat ur skåpet, förpackat dom i tidningspapper och gömt dom under kläderna i min resväska. Jag har organiserat om i skåpet så att det inte blir nåt "hål" efter dom. Min förhoppning är att stölden ska passera obemärkt förbi, att övriga släktingar, som säkert tycker dom numer har lika stor rätt som jag till ägandet, inte märker nåt och att jag kan åka tillbaka till fastlandet och titulera mej som "Mocca-kopps-ägare"..

Jag oroar mej inte nämnvärt över eventuella stöldanklagelser typ: "Din mamma sa ju att kopparna tillhörde alla nu". Men om sånna uppstår tänker jag likt Karl-Bertil Jonssons pappa säga: "Sa och sa.. Dom är ju mina"..

the ällsång: dö poä

Idag led jag inte lika mycket av "Allsång på Skansen".. Efter förra veckans monstruösa medverkan av Berghagen & Holm så kände jag iofs på mej att det inte kunde bli så mycket värre.. Det blev det inte heller..
Förra veckan så gick betygsskalan över  "nollan" och in på minusskalan.. Idag så var det nog sisådär en 2:a (på en 30-gradig skala).. Lik förbajjat så tittade jag ändå.. Jag skyller på att jag "måste" pga av mitt jobb.. Det är bara delvis sant. Mestadels så är det en fet lögn.. Om jag inte vore så sjukt dålig på att ljuga skulle jag naturligtvis inte blotta detta tillkortakommande.. Men sanningen är den att jag förlikat mej med mina fel och brister och insett att jag inte är perfekt.. Men jag är jävligt nära.......  :)

Ps. Apropå Allsången:  "Florence Valentin" med sångaren Love Antell var jävligt vitalkickande.. Kan tyvärr inte säga detsamma om "Citronilerna" med Ragnar Dahlberg i spetsen..

Vem var det som tog bort spöstraffet ?????


Skallebank

Min önskan den här kvällen var att likt en ballerina få dansa lätt på tå ner till stadens glättiga nöjesetablisemang, få läppja på en drink, utbyta artighetsfraser, leenden och mönster på väggbonader...

Det ser inte ut att bli så..
Ballerinatanken faller på sin egen orimlighet och drinkar, leenden, artihetsfraser och allt annat jag hoppats på fördunklas av MIGRÄN !!!

Har du en sann ovän som förtjänar lite svärta ? Be till Gud om att vederbörande får migrän...
Jag borde ha tagit en tablett, men sen jag läst på den där papperslappen som följer med så har jag blivit än mer modest med förbrukningen.. Där stod nämligen att: "En person på 500 kan drabbas av hjärtinfarkt" av tabletten ifråga.. Även om jag sällan får jämna nummer eller vinner på lotteri osv så kan det ju faktiskt vara så jävligt att nästa gång jag låter pillret smälta i munnen så blir jag av med min migrän, men DÖR i hjärtinfarkt !!!
Snacka om bingo !! Not...

Läste f.ö en gång på en liknande lapp som låg i en ask med huvudvärkstabletten Ipren.. Döm om min förvåning när jag läste att en biverkning av en Ipren är huvudvärk...

Stenmark rules..

Stenmark gör mej glad..

Porrmaskot och Stofil

Johan är en smågalen kille.. Johan är en jävligt rolig kille.. Johan kan vara en otroligt arg kille..Han har åsikter om det mesta... Han tränar maniskt och äter oftast totalt fetfri mat. Idag hade han dock, efter träningen (!!) klämt en pizza med oxfilé och bearnaisesås... Hmm..
Vi "snackar" på msn ett antal ggr i veckan. Jag skrattar högt varje gång. Hans svarta humor sitter som en fet jävla smäll i nyllet så gott som varenda gång. Det är befriande..
Oftast snackar vi om det som brukar kallas "livet", ibland om inget alls.. Idag snackade vi bl.a om det där med "träning", om hans ständigt återkommande träningspass och om min vilja, men ofullkomlighet, att "komma igång".

Johan har haft en "gym-flirt", men nu har offret för flirten ifråga försvunnit.. Det kanske kan bero på dom hungriga blickar Johan skickat mot personen i fråga.. Personen/offret går under namnet "Sälen" (pga av sin av sina söta ögon). Frågan är som "Sälen" blivit klubbad (sådär som dom gör m sälar i Norge) eller uteblir från gymmet av helt andra orsaker..

Det här är några utdrag ur hur det kan "låta" när Johan skriver till mej.. Det kan, faktiskt "låta" precis hur som helst...

"Din senila stofil !!"  (när jag inte kom ihåg en grej han skrev i förrgår)

(Jag kommenterar att "sälen" kanske uteblivit fr gymmet pga av Johans hungriga blickar och Johan svarar)
"Min kusin säger att han viftar underdånigt med ögonfransarna och att jag bara sveper omkring som en slaghök. I själva verket är jag inte så svepande och gracil, utan rätt blyg, distanserad men intresserad... Men det syns inte att jag är blyg och nervös, det är huvudsaken det ! Du får hänga med, då kan jag porrklänga på Dej !!"
(hmm.. Jaså..)

"Du kan vara min porrmaskot"  (jo, jag tackar)

"Får du stånd om jag börjar porra mej på gymmet, typ smeker dej och flåsar i örat när jag ska instruera dej vid maskinerna ??"  (med mitt pubertala förhållningssätt till erektioner.. Ja, troligen..)

- Några axplock ur dagens bitterljuva seans på msn.. Imorgon ska vi diskutera Einsteins relativitetsteori, innehållet i Fass samt utbyta recept på variationer i att bereda gröna ärtor..


Han spinkar...

Jag misstänker att min kamrat Jonas jobbar med nåt hemligt, typ underrättelsetjänst (spioneri) eller nåt... Jag blir alltmer övertygad om att han troligen arbetar för Säpo, FBI eller CIA. Jag tror att extraknäcket på Inter Sport bara är en täckmantel för någon helt annan verksamhet. Ett vanligt, socialvänskapligt sms, kan ett helt vanlig dag, dagarna efter politikerhuggningen i Almedalen, se ut såhär:


Jag: Vad gör du imorgon? bad och drinkar ?
Jonas: Vet ej än. Befinner mig på annan ort.
Jag: Annan ort ?
Jonas: Ja.
Jag: Okej....


bubblare

Ibland kan man få sig en stänkare kultur på jobbet.
Det var det som hände idag..

F.ö mår jag bra just nu. Nästan för bra...

Nej, nu måste jag gå och köpa såpbubblor..

Mönster/Monster

Just nu läser jag väldigt mycket. Har ramlat tillbaka på sånt, och sådana författare, som jag läst förut, Arto Passilinna och Arne Dahl bland annat. Jag försöker verkligen att bryta mönster (på många vis), men halkar gång på gång tillbaka i gamla hjulspår, både litterärt och beteendemässigt.. Egentligen borde jag ta en kvällskurs i ämnet.. Borde egentligen göra mer än så..

Jag borde, som exempel, skaffa en mild form likgiltighet, låta saker & ting passera lite mer obemärkt, utan att låta hjärnan granska allt in i minsta betåndsdel.. Jag kanske gör det redan imorgon..
Men samma gamla hederliga idioti lär väl bestå..


I huvudet på en galning (?)..

Det slår mej ganska ofta att det alltid är nån som bestämmer...
Vem är det som bestämt allting ?
Vem är det som ex. bestämt att man ska äta ägg till påsk, skinka till jul och sill till midsommar ?
Det är så konstigt tycker jag, dvs att man liksom "måste" massa saker, att det "bara är så"...
Någon, någongång, måste ju ha beslutat det, och som en efterhängsen könssjukdom så hänger vi bara på och fortsätter... Visst är livet lite konstigt ändå...

Det är sånt som jag besudlar min sjuka lilla hjärna med ibland..

Nu måste jag logga ur. Det har jag bestämt..


Fucking brats..

Nu börjar "Stockholmsveckan"...
För den oinvigde kan jag avslöja att nu invaderas Visby av Stureplansmaffian.. The Brats is in town..
Det fungerar nämligen som så att förra veckan så var alla "Brats" i Båstad, nu kommer dom till Gotland för att nästa vecka dra vidare till S:t Tropez.. Det är så det funkar.. Varje år..
Redan i helgen har det märkts att utbudet av öl i barerna får vika sej för att ge plats åt Champagne..
Nu snackar vi inte billigt mousserande vin (som jag dricker), nu snackar vi dyr jävla fucking riktig champagne !!

Här skulle jag kunna ge utrymme för en rad med åsikter om spridningen att taskiga attityder, slemmiga frisyrer och en sjuklig ytlighet som får mej att må illa, men jag har varken ork eller lust att ge denna mänskliga avart utrymme i mitt space..

Funderar lite på vad min avsikt var när jag började skriva det här, men kommer inte på den..
Kanske får anledning att återkomma även i detta ärende..


After work

Sällan har väl en helg varit så välkommen.. Sällan har väl solen varit så välkommen..
Efter en låång och intensiv vecka så är det dax att ta itu med lättjan och allt annat som tenderar att röra sej i gränslandet mellan nöjen och vila...

Baccardin och vinet är inhandlat liksom en tub Alvedon, dvs allt som behövs för att kunna bry sej uteslutande om sej själv...
Ikväll väntar det som kan kallas för "trevligheter", men inte en endaste frivolt med hojen. Kvoten är redan nådd...

Henke / Farsa = Sant !

Det är bra att sånt som händer andra kan "lätta upp" tillvaron när man som jag, pga för lite sömn,snubblar fram som en zombie på söndagshumör, fast det är fredag..

Min kompis Henke och jag skickar sms till varann med jämna mellanrum. Från hans sida så har det på sistone mestadels handlat om att han snart ska bli farsa för första gången.. Nu är det inte längre "snart".. I tisdags såg Celine Tindra Louise dagens ljus. Idag var Henke tillbaka på jorden (något sånär) och kunde kommunicera mera klart.. Henke är en nice kille och jag superglad för hans (och Carinas) skull. Tror han blir en toppenfarsa.

Med det i tankarna så känns snubblandet lite mer hanterbart och lättjefyllt..

Fii saakran..

Ett gotländskt kraftuttryck är att säga: "Fii saakran".. Man kan väl översätta det till "fastländska" och då blir betydelsen ungefär "fy satan"...

Det jag på detta enkla vis vill delge mänskligheten är: Fii saakran vad trött jag är idag...
12 timmar på jobbet, en timme i Almedalen (lyssnade på Anders Borg) och 4 öl på Gutekällaren med läggdags vid 2 som följd, är inte vad jag borde ägna min tid åt... Nu blev det så.. Igen...
Det är svårt att lära gamla hundar sitta...

Bläää

Idag drabbades jag av hemlängtan för första gången på allvar... Sådär riktigt rejält...

Det är drygt tre veckor sen jag packade bilen full med kläder och bara drog.. Utan självklart mål..
Efter några kortare visister i Uppsala och Stockholm så bestämde jag mej för att åka till Gotland.
Här har jag blivit kvar..
Först bodde jag i släktstugan en bit ner på ön, sedan tog jag in på hotell och nu hyr jag en lägenhet.

Jag längar inte hem till själva staden där jag bor. Jag har i princip inga vänner i stan och utbudet av ex nöjen är löjligt begränsat. Om det inte var så trassligt med vissa saker skulle jag omdelbums packa kartongerna och dra därifrån..

Det jag längtar efter är mitt hem, min lägenhet, min säng, mitt kök, min balkong, min dusch, min dammsugare, mina Cd-skivor, böcker...

Det är viktigt att längta, men det är viktigare att vara i nuet... Just nu är jag här, träffar nya människor, utmanar mej själv, utvecklas.. Så småningom väntar en lång vinter och då hinner jag vara hemma...
Tror jag stannar ett tag till i Visby...  Om inget annat dyker upp vill säga...


Doft och smak

Det där med att tänka.. Har ni tänkt på hur sånt man äter resulterar i konstiga dofter...
T.ex intag av köttfärs kvällstid orsakar fjärtar under natten som luktar just köttfärs..
Äter man pencillin så luktar kisset verkligen illa...
Ostbågar är inte heller att leka med när det kommer till det där med gaser...
Vad fransk löksoppa kan orsaka om man äter det 2 dagar i rad tänker jag inte ens beskriva.. Tänk själv..

Läste f.ö på en annan blogg att ananas gör att sperman smakar just ananas..

Min nätkamrat Johan hävdar med bestämdhet att groddar luktar som sperma..
Men dom smakar bara en aning som ovannämnda enligt samma källa..
Själv har jag varken smakat eller luktat.... På groddar alltså...


;-)

Det glädjer mej storligen att jag inte är ensam om att få kräkfeeling av Lasse & Lasse..

Lasse & Lasse.. Nej tack !!

Hur pinsamt börjar inte "Allsång på Skansen" bli ??

Är jag helt jävla sjuk i huvudet som defintivt inte fattar storheten med det programmet ??
Igår så var det så hög "skämsfaktor" att jag fick byta kanal 4-5 ggr..
ALLT var dåligt, men sämst var Lasse & Lasse (Berghagen & Holm) som på billgt revymanér, med ickeexisterande sångröster och krystat fjant försökte väcka redan avsomnade låtar till nytt liv, vilket misslyckades totalt.
När sedan Roland Cedermark sågs i bild stannade hjärtat, när han började bända bälgen beställde jag pacemaker..  Vem hade kunnat tro att rockmumien Jerry Williams skulle bli livbåt åt det sjunkande Allsångsfartyget Titanic ??  Anders Lundin verkar ha lagt samtliga manus (som han såväl behöver) i papperskorgen..

Är jag helt jävla sjuk i huvudet som tittar ändå ??  Troligen...

Taggtråd

En av mina favoriter bland svenska formgivare och designers är Tove Adman. När jag, för några år sen, såg hennes väggstol i borstad aluminium blev jag kär.. När jag senare såg hennes ljusstakar i betong blev jag yr, och när hennes takkrona (i form som en kristallkrona) gjord i taggtråd hamnade i mitt blickfång så tappade jag kontrollen..

Nu har jag träffat och lärt känna henne !! Hon bor numer på Gotland där hon bosatt sej i, och renoverat, en gammal bensinstation. Enkelt och smakfullt...

Hon jobbar ofta med material som ex betong, men också gummi..
Efter några timmar med cigaretter, kaffe och oändligt med prat och skratt så avrundades vårt möte med att hon gav mej 4 st snappsglas i GUMMI !!  Hur galet roligt är inte det ?

Googla och kolla in det hon gör..
Överst på inköpslistan just nu: Takkronan i taggtråd.

Rapport från Frank

Hej Husse ! Jag är mycket riktigt kär.. Igår var sej inget likt, jag led alla helvetes kval då HON dök upp i mitt tidigare ganska torrftiga liv. Hon heter Iris,är grå, och i samma storlek som jag. Vi är en underbar kombination.
Igår kunde jag knappt bärga mej. I hennes närhet så vaknade mina tidigare relativt insomnade lustar. Hon har visat sej inte vara "lätt på tassen". När jag glömmer tid & rum till förmån för hennes skönhet, och tappar lite kontroll, så är hon snabb på att skälla ut mej och påminna mej om att jag är en gentlemannahund.
Idag har allt gått lättare, men jag är fortfarande kär. Vi springer i gräset, leker, för att senare vila vid varandras sida.
Bästa husse.. Gör dej ingen brådska hem.. Mvh Frank

Ps. Substituthusse säger att maten snart är slut. Även om mat inte är det jag tänker på i första hand, så vill jag inte gå en hungrig framtid till mötes. Lös problemet !!


My only way is up..

När jag har en sån dag som idag, med tydliga sviter av gårdagen (på många sätt), så kan jag inte låta bli att undra om jag skulle må bättre av att veta att jag hade mitt boende på ex. "Bättringsvägen 69" ?

Det är dom små detaljerna som gör det.. Har jag hört..

Uniformer.. Same shit...

I Visby pågår Almedalsveckan med horder av politiker och mediamänniskor som följd.
I anslutning till Almedalsveckan pågår "Alternativa Politikerveckan".
Utan att gå in på detaljer (i dom 2 arrangemangen) så har jag gjort en iaktagelse. Jag tillåter mej att kalla fenomenet för "uniformer".

Politiker utmålas (med all rätt) ofta för att vara gråa och tråkiga. "Uniformen" är som regel en kostym.
Dom som vill vara alternativa klär sej, för att utmärka sej i sin alternativa särart, i alternativa kläder.
Detta innebär att likväl som att alla politrucker i Almedalen ser snarlika ut, likväl ser dom alternativa ungefär likadana ut i sin "uniform", dvs schalar, fotriktiga skor eller barfota, rastaflätor, indiska mysbrallor osv...
När politikerna äter en grekisk sallad, äter dom alternativa vegan-mat...
Skillnaderna är marginella.......

Dom "alternativa" är m a o lika förutsägabara i sin klädstil (och mat) som  "politikerna"..
Det dom två grupperna har gemensamt är en politisk svada som skiljer sej betydligt mycket mindre än vad dom tror. Språkbruket är detsamma.

Dom "alternativa" som idag förespråkar det "icke parlamentariska" kommer i en framtid att vara dom som sitter mitt i det parlamentariska, i riksdagen, dom politiska partierna osv. 
Ska vi slå vad ???


Nightclubbing

Efter gårdagens bröllop i Visby mellan Sören och Daniel så var det dax att göra entré på "Feber", Gotlands första Queerklubb. Tog omvägen hem för byte av kläder, intag av bubblande dryck samt fixande av "utgångsfrisyr" med hjälp av det nyinköpta hårvaxet.. En viss trötthet, jobb och tidigare nämnda frivolter med cykeln gjorde att jag inte var på plats kl 21 när det hela drog igång, å andra sidan: När gick jag ut vid 21 senast ??

Anlände vid 23.30, ställde mej snällt i kön, men slank förbi eftersom jag hade förmånen att finnas med på den s.k VIP-listan. Minglade lite, drack en drink, drack en till, pratade, spanade, köpte ett glas rosé, funderade, pratade ännu mer, betraktade..

Det finns en trend i det här med HBT, Queer osv.. Det märktes..

Utan att egentligen veta så var upplevelsen att ca 82 % av dom närvarande var ganska vanliga heteromänniskor... Har egentligen inga problem med det, men kunde inte låta bli att tänka på dom HBT-människor som INTE fanns på VIP-listan och som var tvungen att köa, kanske inte ens få komma in, när den första klubben på ön för dom/oss äntligen blev en verklighet.
Hundliv och kärlek

My dog is in love...

Jag har under min frånvaro från hemorten lånat ut min hund. Naturligtvis är jag mån om var, och med vem, han är.
Trots valet av "reservare" så måste jag, om inte annat av gammal vana, oroa mej lite eftersom jag inbillar mej att hos mej har han det alltid bäst (relativt självgod har jag alltid varit).. Mår han bra ? Får han mat ? Får han promenader ? Naturligtvis.....

Igår kom iaf en avrapportering från substituthusse. Budskapet var: "Frallan är kär". "Frallan" är alltså Frank, my doggidog. En dvärgschnauserflicka (stavas det så?) har stulit hans hjärta. Lek på dagarna och kärlekfull längtan på nätterna är det som just nu präglar hans liv som hane av rasen Bostonterrier..

Känslorna är delade, dom är två..
1) Jag unnar honom kärleken, men tänker han fria till schnauserflickan, flytta hemifrån, bilda familj, handla korgar på Ikea och glömma sin husse ?
2) Avundsjuka.. Varför har han hittat kärleken, men inte jag !!??

Avvaktar spänt utvecklingen av den uppkomna situationen medans jag ynkligt pillar på den uppkomna sårskorpan på mitt högra knä efter gårdagens TVÅ omkullcyklingar..
Vill minnas att nån nångång sagt: "Don´t drink and drive"...

Tips

Ett tips.. Cykla inte på vägar i städer du inte känner till.. Cykla inte heller berusad..
Den fatalt dåliga kombinationen, av ovannämnda, gjorde att jag cyklade omkull två ggr och dessutom 4 km åt fel håll. Iofs var det säkert bara nyttigt (felcyklandet), men det var lite synd på byxorna...

En direktrapport från verkligheten..
Now time 4 nightclubbing (m trasiga byxor)..

Fråga från Jonas + svar

Min Gotlandskamrat snygg-Jonas frågar varför jag alltid lägger in flera inlägg på bloggen nästan samtidigt.

Svar: Jag har ingen uppkoppling där jag bor. Skriver därför en del kommentarer med hjälp av kompisen "laptop" som jag raskt placerar på bloggen då tillfälle ges.

Feber

Ikväll ska jag gå på krogen.. IGEN !!
Jag har medvetet undvikit att avslöja när jag sådär mysigt sofistikerat smyger mej ut på lokal.
Den senaste tiden har det nämligen hänt alltför ofta. När jag går på lokal så avtar den sofistikerade delen av min personlighet, därmed inte sagt att jag blir en jobbig typ som sprider dryga kommentarer omkring mej och beter mej buffligt (men det har iofs hänt det också.. I undantag).

Ikväll öppnar "Feber", Gotlands första Queerklubb, och jag är inbjuden att smutta drinkar, mingla och frotera mej med andra bögar, flator, transpersoner och en del andra partymänniskor.

Tycker det känns mej väl förunnat att en tisdag, utan att behöva hitta på en anledning för att ramla ner på stan, få trösta mej själv efter, bl.a, tidigare redovisad mesig arbetsinsats, med lite glitter och glamour få vistas med det som kan kallas för "likasinnade".. Det är jag värd (som den cilibritet jag är  ;)...)
Värmer upp med ett bröllop.. (se tidigare inlägg)

Hej hopp Gummisnopp !

Idag blev jag en mes..

Min hjärna är inte vad den borde vara.. Ska jag skratta eller gråta ??
Idag var ett av mina uppdrag att intervjua Kd´s partiledare Göran Hägglund som just nu, som alla andra politiker, är i Almedalen på Gotland..
I gammal god anda så förberedde jag mej noga, blandade lite snälla allmänna frågor med lite mer politiska, typ homoäktenskap och aborter...
Väl på plats blev jag "typ kompis" med Göran. Vi möttes på hans hotell och promenerade via Visbys gränder ner till havet för att banda intervjun.. Man ska faan inte bli "typ kompis" med en kristdemokrat som står för åsikter och värderinngar som går stick i stäv med vad man själv tycker.. Man ska definitivt inte prata väder, vind, barn, sommar och andra "trevligheter" innan man gör en intervju, åtminstone inte jag..

Jag ställde alla mina frågor, såväl snälla som mer kritiska, men följde jag upp hans politiskt korrekta svar med mina arga följdfrågor ??? NEEEEJ !!!  Jag gick snällt vidare och lämnade Göran efter avslutat samtal med ett vänligt "tack"...  Hela vägen tillbaka till redaktionen svor jag över min egen insats.
VAR I HELEVETE KOM MIN MESIGHET IFRÅN ?????  Jag har inget svar och det ska inte få hända igen..

Ikväll ska jag gå på Sören Andersson (ordf. i RFSL) och Daniel Juvas bröllop och bara tänka fina tankar om människor som älskar varandra oavsett vad ex. Kd tycker..

Hårresande..

Varför funkar inte tydliga instruktioner som efter en stund övergår till order ???

Mitt hår har växt, sådär som hår brukar göra.. Nånstans i mitt inre så var väl förhoppningen att att håret skulle ta semester och inte växa så länge jag inte var på "hemmaplan".. Min frissa därhemma är en brutal människa som utan tvekan fixar min vanliga frilla på ungefär 15 minuter..

Nu visade det sej att mitt hår inte alls tänkte ta en växtpaus, tvärtom !!
Ringde första bästa salong som naturligtvis inte hade några tider, men då jag vädjade inställsamt och krälande så fanns det faktiskt en tid hos en s.k "elev".. Toppen tyckte jag, "ung fräschör och nya tankar"... I helvete....

Meningar som: "Bättre för mycket än för lite", "ta lite till", "du behöver inte vara rädd eller tveka, det växer ut", "improvisera; "gör vad du vill" var lönlösa.. Omformaterade dom mjuka meningarna till mer miltära ordergivningar som: "Klipp mer.. DÄR och DÄR och DÄR !! Den försagda lilla tjejstycket klippte mer luft än hår och eftersom att luftklippning är en relativt hopplös sysselsättning så tog det tid.. Efter 52 minuter kom frågan: "Är du nöjd?".. Mitt inre skrek NEEEEJ, men min väluppfostrade vokabulär och timida sinne (som insett hopplösheten att få det som jag ville) stämde upp i frasen: "Toppen.. Det här blir bra det".. Jag t o m log..

Mina solblekta, blonda toppar var borta, råttfärgat är åter mitt signum, men jag var nöjd över att få gå..
Det enda som egentligen gladde mej var att priset för att bli klippt av en elev var 190 kr mot normala 380..
Tack Gud..

Nästa gång är det jag som klipper till...


Sega bågar..

Jag tillhör den ena sidan...
Det gör jag iofs oftast, som alla andra, dvs antingen är man si eller så, tycker och tänker om än det ena eller andra, lierar mej med en åsikt eller en tanke..

Jag vaknade inatt, lyssnade på grannen ovanför vars toalett på nåt märkligt vis är byggd ovanpå mitt sovrum. Varje gång han går på toaletten så hör jag allt som sker. Han är definitivt inte den sorten som lite diskret placerar "gula strålen" mot toalettstolens insida, han attackerar vattnet i stolen med frenesi.. Han tillhör således "den sidan"..
Jag glor i taket en stund innan jag bestämmer mej för att kliva upp. Jag hasar mej mot köket, bläddrar i hårdiskens minnesbank och drar mej till minnes att det i skafferiet ligger en öppnad påse med ostbågar.
 
Jag skäms lite och mitt samvete gentemot valkarna gör sej påminda, men det skiter jag i. Krafterna som vill ha är starkare. The force is with me !!
Dom smakar fantastiskt.. Det fuktiga vädret i kombination med ej tillsluten påse har gjort att bågarna antagit en "dagen efter"-konsistens, ni vet sådär skönt sega som när förfestens bågar står kvar på bordet och väntar när man ramlar hemåt efter en sen kväll..

Jag äter upp allt innehåll i påsen (typ vräker i mej), borstar tänderna och återgår till sängen..
Det jag vill ha sagt är att jag tillhör "den sidan", den som gillar sega ostbågar.. Den "andra sidan" gillar inte sega ostbågar, kanske inte gillar dom överhuvudtaget... Jag tillhör, som vanligt, den ena sidan...

Kreativt skapande..

Häromdagen åkte jag på reportageresa runt Gotland. I min iver att vara kreativ kunde jag inte låta bli att stanna till på Ethelhems Krukmakeri där dom har "drop-in-drejning".. Jag har aldrig drejat i hela mitt liv, men väl sett en del film och minns bl.a scenen i "Ghost " där Demi Moore och Patrick Swayse (eller hur han nu stavar..) har en lätt erotisk  (?) scen då dom drejar tillsammans och  det kladdas och geggas.. När jag tänker efter så var det nog inte så erotiskt, men ändå..
Min lektion vid drejskivan var inte heller så erotisk... Det närmaste erotik jag kom var att lerklutten under en kort stund såg ut som en erigerad penis innan den ganska snart slaknade.. Blev lika besviken som vanligt då nåt slaknar..

Tjejen som hjälpte mej tyckte nog att mina kommentarer om fallossymboler var en aning gubbsjuka, men troligen van vid knäppgökar så hjälpte hon mej att "skapa" vidare..
Efter avslutat hantverk så hade jag lera på samtliga plagg utom kalsongerna och en askkopp hade växt fram ur leran.. Imorron ska jag börja röka !

Ps. Under resan hem så nynnade jag på den gamla dängan "Quantanamera" med den svenska texten: "Quantanamera, vi gjorde kukar i lera, kukar leeera, vi gjorde kukar i lera"..  Moget.....

Hooked on a feeling..

Idag hände nåt som kanske gjort mej het för 20 år sen, och som idag kanske verkar intressant för för min mamma, men lik förbannat så kände jag mej lite speciell..
Det ringde på mobilen.. Det var BJÖRN SKIFS !!
Jag hade iofs mailat hans management för att få en kort telefonintervju, men det brukar vara managern själv som ringer och säger ja eller nej... Jag blev lite förvånad.. Han lät, hursomhelst, sådär nice och trevlig som han brukar när man ser honom på Tv..

Jag är iofs vuxen, men visst är det ändå några vuxenpoäng extra att "gå igång" litegrann när Björn Skifs ringer ??

5 frillor.. Ja, tack..

Såg förresten att Nordkoreas härskare, Kim Jong Il, har bestämt att endast fem frisyrer är tillåtna för män. Dessutom kostar han på sej att generöst besluta att kvinnor måste bära kjol, samt låta bli att visa tår och armar. Bryter man mot dessa regler kommer man på ett pinsamt vis tillrättavisas av klädpolisen. Naturligtvis är onkel Kim själv med sin sköna korea-bratt-slick undantagen från reglerna.

Tycker det låter ganska bekvämt. Jag har inte bytt frilla på 5-6 år och varje gång jag funderar på att göra det så önskar jag verkligen att det bara fanns fem frisyrer att välja mellan... Livet skulle bli lite enklare då..

Jo förresten..

Är det nån som tycker sej ha för mycket pengar idag ??
Var du ute och rumlade i Visby igår ??

Jag var det, ute och rumlade alltså, och min ficka är totalt tom..
Innan jag gick ut så laddade jag fickan med en sedelbunt "à la grande maffioso".
När jag kollade fickorna imorse var det tomt, sånär som på två guldpengar och ett taxikvitto...

Om vi sågs igår och jag gav dej en slant så hör gärna av dej. Jag är inte så givmild egentligen..

Soffpotatis

Idag vaknade jag vid lunchtid.. Låg kvar i sängen och läste till ca kl. 14, drack kaffe, la mej igen, läste, klev upp (vid 16-tiden), hasade ut till Tv´n, glodde på Live-Earth-galan fram till kl 20.. Åt middag, glodde på Tv ett tag till....

Har Du dåligt samvete för att du inte gör nåt med ditt liv ? Skyffla över skiten på mej. Jag kan förvalta den..

Ser fram emot morrondagen.. Undrar vad jag inte ska göra då....

En tröst...?

Det regnar lite varstans just nu, men det är ändå bara vatten..

En sommarkväll 1872 i Bukarest, Rumänen, kom ett oväder.. Det regnade rejält..
Helt plötsligt kom det tusentals svarta maskar, stora som getingar, från himlen tillsammans med regnet...

Tänk på det när regnet faller och klagosången ljuder..

Dessert... hrrrm...

Jag blev, by the way, bjuden på middag igår hos en trevlig kille som jag lärt känna via en typ av "blind-date". Mitt under ätandet så fick jag ett sms (oartigt, jag vet). Messet löd: "Vad gör du ? / Per".
Jag svarade: "Är på middag, sedan stan".
Svaret från Per kom snabbt: Hör av dej om du vill ha "dessert" ;)

Håhåjajaa.. Kan det bli för mycket dessert ??

Hmm..

Idag på lunchen när jag flanerade innaför ringmuren, och trängdes med en massa folk, så kom jag på mej själv med att föraktfullt titta på pöbeln och tänka: "Jävla turister"..
Mvh fr en "fastlänning" från Norrland som bor på hotell

On the road again..

Hur många gånger har man inte hört att "alla vägar bär till Rom"..
Det är inte sant !! Men idag hittade jag åtminstone vägen till Roma, men "nära skjuter ingen hare".. (Det har man ju också hört några gånger).

Kuddar och grannar...

Att bo på hotell, som jag gör just nu, låter lyxigt.. Det är det inte..
Just nu så är den formen av boende "mitt hem". Ett ganska trist hem med apfula, trista möbler, smaklösa, bleka gardiner med rosa/turkosa inslag, samt en iofs ganska skön säng, sånär som på kuddarna..
Tog pengarna slut när inköp av kuddar till hotellet skulle göras ??
Om ledningen för det här etablissemanget kunde investera i nya kuddar för samma summa som jag betalar per dygn så skulle gästerna, inkl mej själv, sova betydligt bättre. Kuddarna duger inte till nånting !!!

Jag undrar i mitt stilla sinne om dom (förhoppningsvis) snart utbytta kuddarna kan användas till att kväva "grannarna" i rummet ovanför...??

Tog mej en lur (typ powernap) efter avslutad arbetsdag. Somnade sött (?), men vaknade av att mina trumhinnor skickade in ljud i hjärnan som skavde sej in som gravt förvrängda strömimpulser. Inte nog med att det skar, det skar in nästan hånfullt.. Det var ett ljud som karvade och sprätte, det som lät var (efter en stunds ljudidentifierande)Orsa Jävla Spelmän (jag ljuger inte) som högg med stråkarna mot mina nervcellers spända strängar.
Inte ens i den här situationen hjälpte dom vanskapta hotellkuddarna. Jag försökte trycka dom mot öronen, men det enda som hände var att ljudet förvrängdes. Det ekade som festplatsen gör för en utkastad..

Vem faan lyssnar på Kalle Moraeus och hans dalkarlar en fredagskväll, på hotell, i fest- och sommarstaden Visby !!!???
Svar: Grannarna ovanpå.. Mina grannar..

Eftersom jag ibland ikläder mej en ganska timid roll så lät jag det bero.
Pluggade in lurarna på min i-pod, höjde volymen och lyssnade på Rufus Wainrights senaste.. Såhär efteråt kan jag inte bestämma mej för om Orsa spelmän var att föredra...

Jaha.....

På sisådär en halvtimme har jag sålt min själ till bloggjävulen...
För att det ska finnas nåt att läsa, typ mer än bara "Välkommen till min nya blogg", så har jag skrivt 3-4 inlägg på sisådär 30 minuter.. Är det nån som läst ?? NÄÄÄÄÄ.....

Det här kommer väl att bli min dagbok där jag i ensamhet skriver av mej min ångest (hoppas den kommer snart) men som ingen vill läsa om.. Tro faan det !!

Jaja.. Ska återvända till den där dunken jag nämnde i förra inlägget..
Återkommer.. / Magstar

Jag - En Svensson....

Brukar förakta det som kallas för "Svensson-liv"..
Idag har jag köpt en dunk (bag in box) med vin.. Mycket vin.. Förhoppningsvis gott vin..
Det är lite Svensson-varning över det inköpet..
Just nu tänker jag lite på det... Ikväll kommer jag inte att tänka på det alls..
Oftast tänker jag på helt andra saker när jag är full, i den mån jag tänker alls...
Så nu vet ni det...

Som ett paket Bregott....

Nästa vecka börjar Almedalsveckan i Visby.. Det är då som politiker invaderar Gotland på samma sätt som ett gäng myror gör med socker om man lägger en hög med "det söta" lite lagom strategiskt i närheten av en stack...
Tillsammans med den där högen med politiker så anländer också en ansenlig mängd med olika organisationer. Det ska idkas lobbyverksamhet...... Jojomen...

Är man som jag involverad i det som brukar kallas för "media" så förvandlas man till ett smörigt paket Bregott..
I ivern att få med dom mest kända, och mest intressanta politikerna (vilket iofs inte alltid är samma sak), så måste man "smöra".. Jag har ringt varje partiledares pressansvarige (den som bestämmer om just jag får träffa deras allsmäktige ledare), lagt mej till med min allra mest trevliga stämma, skrattat käckt, presenterat mina fabulösa idéer (som naturligtvis är löjligt ytliga och inte har med politik att göra), varit inställsam för att sedan bett om "audiens"... DET FUNKAR !!  Vore "eq" lika viktigt som "iq" i samband med Nobelprisutdelningen skulle jag ligga grymt bra till... Finansminister Anders Borgs pressmänniska lät blasé och trött, men gissa vem som fick henne på gott humör !!??  Moi !!   Personen hos Kd med samma uppdrag, dvs pressansvarig, lät något piggare (tack vare Gudomlig handpåläggning månne ?), men lät mej förstå att Göran var väääldigt uppbokad hela veckan, men i artighetens namn så frågade hon ändå vänligt vad jag ville prata om. "Mat och idrott" svarade jag kavat. Hon skrattade och sa: "Han älskar att laga mat och att springa, jag tror du just fick en fribiljett"... Amen..

På det här sättet funkar det.. Med smör, charm (om än kanske lite tillgjord) och en s.k "verbal svada" och med något som "sticker ut" så kan man komma in, t o m i det allra heligaste (eller vad det nu kan heta hos Kd).
Kan f.ö tillägga att "smörandet" funkat även hos Sossarna och Miljöpartiet, men att jag nog får blanda in lite olivolja (det är ju så nyttigt) för att nå fram till Center- och Folkpartister.. Men faan den som ger sej...

Det är sant...

Det går liksom i motvind, eller åtminstone nån sorts pust, men definitivt lite mot....
Jag åkte till Gotland för tre veckor sen.. Jag var blond och vackert solbränd..
Efter tre veckor borde jag väl, i rimlighetens namn, antagit ett yttre som, om man kisar lite, skulle kunna uppfattas som en av dom 3 pepparkaksgubbarna vi så muntert sjunger om runt jul... MEN SÅ ÄR INTE FALLET !!

Soldagarna på "sommarön" Gotland har inte varit så jävla somriga... Mest är det gråmulet i kombination med en och annan regndroppe. Emellanåt så roar sej solen med att titta in (ungefär som en vintertrött fluga på våren) och får mej då att tro att: "Tjohoo !! Nu blir det sol & bad" !!".. Men den luras (typ som jag gör när nån ringer mitt i natten och ställer frågan: "Sover du" och jag svarar: "Nej" fast jag egentligen låg mer eller mindre i koma) och tar sin tillflykt tillbaka bakom molnen... Troligen (är helt övertygad) för att jag ska känna mej misslyckad, bli blek och fet och längta hem... För tro´t eller ej, men solen lyser och värmen slår rekord hemma, dvs där jag vistas mestadels under den resterande delen av året... FY FAAN VAD ORÄTTVIST !!

Å andra sidan så är det inte särskilt synd om mej.. Gotland är alltid Gotland oberoende av vädret.. Nånstans så VET jag att solen snart kommer.. Dessutom så har jag den lite smått dåliga smaken att jobba !! Ställde in semestern när det helt plötsligt dök upp ett bra jobb här på Gotland. Så OM det skulle vara soligt så skulle jag bara ha ångest för att jag jobbar inomhus..

Jag ångrar allt jag skrivit... Drar mej så sakteliga tillbaka till mitt hotellrum med havsutsikt och en flaska Champagne på kylning... Det är verkligen JÄTTESYND om mej.. Eller...........

Jamenvarför....?

Efter ett antal förfrågningar om "varför" jag inte bloggar så kände jag, ödmjukt, att jag kanske borde ta mitt ansvar och möta mänskligheten, se fienden i ögonen, möta draken, vänslas med dom vänliga osv osv...

DÄRFÖR är jag här ! Bara för ER !


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0