Dagens program

  • Inspelning matlagningsreportage.
  • Redaktionsmöte
  • Redigering
  • Hämta flygbiljetter till Göteborg och Stockholm
  • Tandläkarbesök
  • Avtackning av medarbetare + tillhörande fest
  • Försök till tillfällig nykterhet och sedan "hemsmitning"...
  • Utvärdering av dagen/blogga
Ps. Gillar Petters nya platta "Goddamnit"....

Dusch, kaffe och tandborste

Det finns i princip inget som inte en dusch, en tandborste och en stor kopp kaffe kan avhjälpa.. Tänk själv, minns.. Den där dagen, kanske en söndagmorgon, efter den där megafesten som var så jävla kul, men du blev så jävla full och "dagen efter" så jävla bakis.. Lite tablettbrus och soffliggande är den första kureringen, sen kommer den andra: En dusch, tandborstning och kaffe.. Det är som ordningen blir något sånär återställd...

Glöm inte heller den där dagen som var en helt vanlig vardag då det inte funkade fullt ut, då det kändes tungt från det att du lämnade sängen, vidare till jobbet och sen tillbaka hem.. Väl hemma, kanske en tisdag, är enda utvägen för att klara kvällen är en skön dusch.. Efter duschen är tandborsten lika naturlig som rena underkläder, väl påklädd så är en schysst kopp kaffe, kanske en latte eller en espresso, det slutgiltiga, det ultimata valet.. Det känns bra igen..

Som jag delgav i förra inlägget var det inte mycket bevänt med nattsömnen.. Men finns det liv finns det hopp.. Jag har duschat, flossat, borstat och druckit kaffe..
Det känns bra igen, ordningen är återställd..
Receptet var/är: Dusch, kaffe och tandborste.. FÖRSTÅTT !!?? Onsdag !! Here we go...
/ Dr. Mag

John Fucking Blund


Jag sov inte mer än ett par ögonblick på hela natten. Jag har ingen aning varför. Det var inte en massa som behövde gås igenom. Ingenting. Men vaken skulle jag vara. Tydligen. Så nu går jag muttrande hemifrån till jobbet..

Såärämädä

Klockan är 18.45 och jag är fortfarande på jobbet.. Sista nedmixningen är påbörjad, 5 minuter kvar innan jag kan åka hem.. Home sweet home.. Orkar inte tänka just nu.. Men så är det också ibland.. Livets växlingar är fler än årstiderna..

Saker jag är lite rädd för

1. Kristdemokrater
2. Spindlar
3. Höjder
4. Dumma människor
5. Att ta slut


Life is life

Det grubblas för mycket.. Jag grubblar för mycket.. Det får vara slut på grubbel nu..
Jag har tänkt för mycket på vad som ska göras, sägas och vad som ska skrivas.. Let it flow.. 
Varför hålla på och överanalysera och göra allting bra mycket svårare än vad det är ?

För så jävla svårt är det egentligen inte. Livet alltså. Är det nånting vi människor kan så är det att leva, även jag..Det är som en omedveten vana, det liksom finns där, djupt rotat inom oss. Livet. Och bara väntar på att komma ut. Det vill inget annat än att få springa fritt på i en park och jaga sin egen svans. Mitt ligger där nu på golvet framför mig och gottar sig i sol som skiner in genom stora fönster. Det ska nog bli bra det här. Jag måste bara ge honom ett ben att bita i. Eller ett grisöra. Det duger.. Just nu..

No bullshit..

image39

Det är inget pekfinger.. Mer som en livvsstil.. Raka rör.. Sov sött mina kalvar !

Lite putt...

Jag började verkligen tro mej själv.. Trots alla års bekantskap med mej själv och borde veta bättre, så gjorde jag inte det.. Jag har, som jag förvånande nog inte tjatat om på ett tag, slutat (tagit paus?) med såväl snus som cigaretter. Det är 7 veckor sen jag nikotinspäckade mej senast.. Duktig ponke..

Det var med det utgångsläget som jag trodde mej kunna fortsätta "den positiva trenden". I trenden ingick det bl.a en nystart på gymmet, en mer sparsam vardagsrelation till jästa druvdrycker samt en uppgradering av menyn.. Men i helvete heller...

Som sagt.. Fortfarande nikotinfri, men på samtliga andra arenor är det både borta- och hemmaförluster... Men vafaan.. Inte ens Stefan Holm hoppar 2.35 varenda gång... Men lite besviken på mej själv är jag allt, men bara lite..

Mörker..

Det där med att sommartiden upphört är ju inget som går spårlöst förbi... Klockan är fyra på eftermiddan och det är MÖRKT !! Snacka om psykiskt nedbrytande.. Det ser mörkt ut....
image38


Men det finns väl ljusglimtar..?

Ja, just det..

image35

Saida-varning..

I fredags berättade jag om att jag drömt om en viss person. (se inlägget: "Som man bäddar...")
I samma inlägg så skrev jag bl.a: "Låg personen ifråga och drömde om mej med ? Är det meningen att vi ska ses eller nåt ?"..

Det låter kanske som en skröna, men fanskapet ringde mej i lördags. Jag var så sjukt sömndrucken att jag knappt fattade att det var han. Jag kom inte ens ihåg drömmen förrän efteråt. Om hans anledning att ringa var att han också drömt framgick inte, men lite spooky var det.......

Tuff shit

Idag är vädret lika muntert som min kollega Ingrids hårstatus.. Inte särskilt skoj..
Gårdagens delikata singelmeny renderade i en inte lika delikat morron. Att ensam öppna en flaska rött, som smakar så gott så att "det knullar i munnen" (som vännen Martin skulle ha uttryckt det) när karaktären är undermålig, är inte att rekommendera, åtminstone inte efter kl 20 en söndagskväll då väckarklockan avser att ringa 06.30 morronen därpå..

Men varför klaga ? Det var verkligen ett gott vin och lite småbakis en vardag har jag varit förr..
F.ö så vill jag, apropå det  tråkiga vädret, krypa till korset och erkänna att det är mitt fel..
Ni tror mej inte, men så är det. Jag tror inte att jag är nån vädergud eller nåt, men av nån märklig anledning så kan jag framkalla skitväder, oavsett årstid.

- Är det värsta värmeböljan och alla grödor håller på att torka.. - Ring mej !!
- Är det en vit vacker jul, men du föredrar en regning, snöfri, jul.. - Ring mej !!
- Är våren alltför solig och du saknar snön.. - Ring mej !!
- Föredrar du en grå höst framför en färgsprakande.. - Ring mej !!

Det enda jag behöver göra, och det slår aldrig fel, är att tvätta bilen..
Ofelbart börjar det regna..
Igår gjorde jag det dessutom i dubbel bemärkelse. Först förvaltade jag arvet och tvättade min mors bil, sedan fortsatte jag med min egen.. Jag hann knappt in på gårdsplanen med den silverglänsande automobilen förrän värsta höststormen gjorde entré..

Söndagskvällens meny

Wokad strimlad rostbiff med Broccoligratäng och upphettade tomater m olivolja, chili & vitlök.
Till detta ett spanskt rött tempranillo/merlot 2004. Superbt..

Trängsel

image38
Somliga måste tydligen ha bråttom och trängas även en söndag.. Respekt för bövelen !

En repris, men inte önskerepris.. Bara delvis..

Har tänkt på en sak...
Jag hade gäster hemma i går. Johan och Daniel var det som gjorde mej den äran.. Eftersom besöket inte var särskilt välplanerat, utan mer av spontan karaktär, så bestämde jag mig för att laga exakt samma sak som senast jag hade folk på besök. Jag köpte till och med samma vin, t o m lika många flaskor. Av den anledningen så var jag därför lika magnifikt bakfull imorse som jag var dagen efter förra gången. Det är då själva fan att man aldrig lär sig..

Klockan är: 11, 12..hrrmm.. Det är SÖNDAG !!

"På våren ställer man FRAM trädgårdsmöbeln, på hösten ställer man TILLBAKA den"...

Med denna enkla lilla ramsa (?) så ska det vara enkelt att komma ihåg åt vilket håll man ska flytta visarna på klockan när det det blir normaltid eller vintertid, eller är det sommartiden som är normaltid ?? Ja ja.. Skit i det.... Vad är egentligen normalt förresten ?? Jag vet inte och jag minns inte..

Jag fixar inte ens den där enfaldiga ramsan.. "På våren tar man UT, på hösten tar man IN...."... Gaaah.. Hur faan var det.. "På våren ställer man TILLBAKA möblerna på altanen, på hösten ställer man UNDAN dom"..
Satan !! Jag har inte ens nån jävla trädgårdsmöbel, ännu mindre nån altan..

M a o: KAOS !! Datorns klocka visar 11.45, väckarklockan visar 12.45, armbandsuret 13.45.....

Med tanke på vädret (värsta höststormen) så spelar det ingen större roll.. Ska ut med hunden och sedan hyra film och bara grotta ner mej i soffan...
By the way: Filmtips mottages tacksamt !!

400 !!

Jaha, men då vare dax.. 400:e inlägget.. ca.3.30 inlägg om dagen sen den 1:a juli..
Inget stort egentligen, men helt ok i jakten på anledningar för att sippa skumpa..

"Lite champagne har aldrig gjort ont"

Lite, Magnus...

L I T E !

Ekorre

Jag har lärt mig en sak när det gäller idéer. Främst gäller det idéer som uppkommer strax före eller under sömn. Om jag inte skriver ner dem med en gång glömmer jag bort dem. Det slår aldrig fel.
Jag kommer ganska ofta ihåg att jag haft en bra idé, men själva idén, eller vad den gick ut på, är som bortblåst.. Helt värdelöst..
 
Eftersom dom flesta av mina arbetsuppgifter, oavsett vad jag för stunden jobbar med, baseras på idéer och infall så blir känslan av ineffektivitet löjligt påtaglig, dessutom frustrerande att veta att en kanske superb idé bara upplösts...

Som en direkt följd av detta skriver jag numera in saker i små block som jag strategiskt placerat lite varstans såsom ex i bilen, toaletten, sovrummet osv.. I morse vaknade jag med både hunden och laptopen bredvid mig i sängen. Dessutom låg ett av mina block, och en penna, intill kudden..Nån gång under natten hade jag uppenbarligen fått en tanke, en idé, och skrivit en sak. Ekorre. Det var allt..

Jag vet inte vad jag hade kommit på, om det gällde ett reportage, en programpunkt eller nåt helt annat. Ekorre. Undrar vad jag tänkte...

Blablablabla.... Lördag..

Egentligen är min bloggaktivitet, eller hela jag, ganska inaktiv.. Än så länge.. Har liksom på egen hand "bullat upp" inför mitt 400:e inlägg som troligen kommer att passera lika obemärkt som alla andra.. Tyder det inte på ett ganska innehållslöst liv när man bygger upp förväntningar inför ingenting ?? Joo.. Jaha.. Ska jag behöva oroa mej för det nu också..??

Well.. Men varför göra nåt av inget ?? Varför göra en höna av en fjäder ?? I grund och botten så är detta ingenting som oroar mej, bryr mej knappt.. Men om ni tittar noga har det blivit ett helt inlägg och det förra inlägget är därmed pasé och jag kan förkunna att det är LÖRDAG.. Det var väl ungefär allt.. Puss på er..

Ps. Detta är inlägg 398.. Snart åker champagnen fram.. Trots allt... ;-)

PÅMINNELSE !!!

image40

Äckliga ord

Tro´t eller ej, men på lunchen (av alla väl valda tillfällen) igår hamnade jag och några kamrater i en diskussion kring vilket som är svenska språkets äckligaste ord. Jag vill minnas att ordekvillibristen Fredrik Lindström hävdat att "grisfitta" är det fulaste ordet som han vet, och det står sej ganska bra även på listan för äckliga ord..

Snacket gick (som det heter) fram och tillbaka. Vi kunde inte riktigt enas i detta mycket viktiga spörsmål. Det ena äckliga ordet efter det andra passerade över duken, servetter samt salt- och pepparkar.. Kontenan (åtminstone enligt mej) var/är att ordet "analläckage" nog är det äckligaste ordet. Åtminstone måste det ligga på Topp-3-listan.. Den enda kvinnliga deltagaren i sammanhanget tyckte att ordet "fittslampa" inte heller gick av för hackor..

Har du fler "goda" förslag så bidra gärna för kommande, framtida, sköna lunchsamtal som främjar aptiten...Bon appetit..

Som man bäddar.........

Försöker fokusera på att det ljusnat, på att det snart är dag igen..
Har sovit grymt dåligt. Svårt att somna, sedan drömmar.. Drömde gång på gång om samma person. Ömsom bra, ömsom dåligt. Kan inte låta bli att undra varför, och om det nånstans finns en connection... Låg personen ifråga och drömde om mej med ? Är det meningen att vi ska ses eller nåt ? Troligen inte, men lite spännande att spekulera i det omedvetna...

Det är iaf fredag idag.. Prestationsångest blandas med känslan av ledighet.. Har som så ofta inte bestämt nånting. På gott och ont lämnar jag alltid ett gäng "bakdörrar" öppna så att jag ska ha alternativ, kunna fly, kunna vara spontan, kunna följa mina känslor... En av mina känslor är att jag borde fly hemmet, ta in på hotell, typ minisemester med en portion lättja i botten. Pratade om det med en god vän som gärna gör mej sällskap..

Innan allt sätts på sin spets så ska det jobbas.. Ja, jävlar vad jag måste tråckla ihop en massa trådar i verksamheten idag. Som man bäddar får man ligga.. Vi hörs !

Det som inte dödar gör mej starkare..

Rubriken ovan har egentligen inget med själva inlägget att göra, men tycker det funkar..
Lyssnar på Kanye West och avrundar så sakteliga dagen.. En midnattspromenad är under uppsegling.. Det är skönt att promenera då det är avfolkat utomhus, då tankar får plats...

Har sedan hemkomsten från jobbet hunnit med ett möte, ett födelsedagsfirande, en hämtning på flyget och en shoppingsväng i matbutiken... Av nån konstig anledning är det min s.k "fritid".... Ja ja...

Imorgon är det fredag.. Blir det fest eller koma, eller kanske en pytt-i-panna, en mix.. ?? Visste jag svaret skulle det kännas ganska trist.. Kan iofs inte påstå att jag känner mej så jävla spänd och nyfiken heller..

Önskar er en god natt och den skönhetssömn ni så väl behöver... G´natt..

Mera mail..

Nyss publicerade inlägg kompletteras med nedan nyss inkomna mail:

Namn: lgauxto ouckm

Fråga: gqmyx bqmracvj zhdbne bsfvpriao ctjh puoe yodeb

- Vad svarar man på den...??


Nigeriabrev

Varför ger dom inte upp ? Finns det dom som fortfarande låter sej luras ?


Jag har  fått ytterligare 3 st s.k Nigeriabrev till min mail sen i måndags.
Och alla från olika personer. Avsändarna är, i tur och ordning:
Dr Mngali.
Dr Bgdizi.
Dr Gdeng.

Men för helvete.. Köp en vokal !!


392

Om bara åtta (8) inlägg är det dax för "400-inläggsjubileum".. Jag hoppas innerligt att dagsformen är bättre då än nu. När det ska jubileras kan man ju inte vara bakis redan innan själva firandet börjat.. Fördelen med en "inläggsfest" är ju att jag själv kan styra när serpentinerna ska kastas, marshallerna tändas och champagnekorkarna skjutas.. Om jag "ligger i" kan jag fira redan vid lunch, men om jag istället "saggar" så kan det bli imorgon eller på lördag eller...

"Den som lever får se" brukar det heta, och det får gälla även den här gången.. Trots "hangover" hänger jag nog med ett par timmar till.. F.ö hoppas jag er torsdag blir en vacker dag...

Ps. Hur firar man ett "inläggsjubileum" ? Tips mottages tacksamt..

Kanin-stalker...

Hörde på "Morronpasset" i P3 där dom berättade att s.k "motorcykelindrivning" av skulder inte är tillåtet.. "Motorcykelindrivning" låter ganska hårt och hotfullt, möjligen är det väl därför det inte tillåts.. Å andra sidan så visar erfarenheter (jag tror det var från Schweiz) att påminnelser via sms, till dom som ska betala sina skulder, funkar väldigt bra, dessutom enkelt. Ett annat knep är att använda sej av "kaninmodellen".. Densamma går ut på att låta den skuldsatte bli förföljd av en jättekanin, alltså en människa i kaninkostym, tills han eller hon fullföljer sitt löfte.

Jag har en bekant som jag lite naivt lånat ut pengar till då hans "riktiga" vänner inte ställer upp (jag förstår iofs varför..). Två månader efter avtalat återbetalningsdatum har jag inte ens sett en ambitionssignalerande 50-lapp.. Motorcykelindrivning har jag inte övervägt, påminnelse via sms har inte haft verkan.. Kan månne "jättekanin-konceptet" vara lösningen ??

Love...

Ibland vill jag vara kär.. Så där bubblande jävla glad så det skriker i magen..
Ibland vill jag älska och önskar att jag varje sekund fick vara med någon utan att bli uttråkad. Att ta i honom, och inte kunna få nog..

Men icke.. No no..

Istället snygga, men ack så tråkiga och ytliga, killar utan nåt som jag vill ha, som vill ha saker av mig jag inte kan, eller vill, erbjuda..

Ska det vara nåt så vill jag vara kär..


Hrrmm..

Ännu ett lågvattenmärke i bloggandets historia.. Jo jag vet, förra inlägget var knappast kul (även om det var väldigt träffande)... Ska skärpa mej vilken dag som helst... Gokväll..

Mitt i prick !!

Tog en sväng till min kamrat Daniel på eftermiddan.. När jag svängde upp framför huset så svepte han med blicken över bilen och yppade det mycket träffsäkra "Killar med hjärna, kör bilar med stjärna"...

image35

Det är mycket nu...

Läser så mycket galenskaper så jag blir skakig..

Det här med sex är ju en osinlig källa till det mesta i fantasiväg, nu är det tänkt att vi ska ha sex med robotar också. Det kanske blir spännande iofs, eller kanske inte.. Har träffat ett par stycken snubbar som onekligen varit lite väl sterilt robotagagerande "in action"..

Hursomhelst så står det i Aftonbladet om den kommande trenden (?) där en viss David Levy (en troligen ganska galen vetenskapsman) säger att vi inte bara kanske har sex med en robot i framtiden, utan t o m kanske gifter oss med eländet.. "Tager du Johan Magnus denna Plåt-Niklas" .. Hujedamej..

Han, galne vetenskapsmannen, säger också att det här är ett sätt för fula människor med "otrevlig personlighet" att få "komma till". Hmm.. På den punkten kanske han har en poäng.. Ja ja...

En annan grej.. Harry Potters upphovskvinna J.K Rowling har låtit oss få veta att Professor Dumbledore är bög.. Hejsan Hoppsan.. Visst är det lite fascinerande att det skrivs en artikel om en fiktiv figur och hans sexuella läggning ?? Det är ju iofs inte första gången det sker... Lustigt att det finns personer som ägnar tid åt att spekulera i det bara.. Å andra sidan finns det ju dom som ägnar tid åt att blogga också....

En stund senare..

Ibland bara lossnar det.. Det blir som en hastig förlossning eller en plötslig diarré.. Det bara händer...
Det har varit lite som julafton idag. Ni vet när man har förhoppningar och förväntningar från morgonen, men man klarar inte att förvalta dom eftersom dagsformen, av en eller annan orsak, är vacklande.. Men sen, framåt eftermiddan, efter Kalle Anka,tar det fart som en pensionär på en utförsäljning..

Det har lossnat.. Det är färdigvacklat.. På ett par ynka timmar föll en hel massa saker (som det brukar heta) i god jord och poletterna ramlade ner i dess rätta fack.. Resultatet blev en hisnande megakick som mentalt fick mej att "kicka ass" (mitt eget)..

Det är nu det gäller att "haka på".. Fånga dom egna endorfinerna, förvalta dom, göra en stuvning som knullar intellektet intill förbannelse..

Om jag lyckas..??  Kanske.. Återkommer..

Mitt i veckan.. Bara möten.. Ge inte upp..

En del dagar är hummer och champagne..
Andra är köttbullar med potatis och lingon..

Den här dagen har hittills varit pölsa..
Eller fiskbullar eller blodpudding..

Inte gott..

Men det blåser en bris av tournedos eller sjötunga..
Finns det liv, finns det hopp..
Ni hajar..

Onsdag

Har nån av er vaknat upp nångång, slagit upp ögonen, insupit känslan av liv, låtit livsenergierna rusa genom vener och artärer, för att sedan, likt en hundrameterslöpare lämna startblocken, se målet, dvs slutet på dagen nånstans långt bort, och ha vetskapen om att lusten och glädjen kommer att ta göra dagen lika bra som morgonens strålande  uppvaknande ???

Har Du haft den känslan så låt mej veta.. Jag har aldrig haft den.. Bara trött.. Men jag fixar det ändå.. Idag är det onsdag... Just push the button and work it !!

Tsunamieffekten

Man ska inte börja med saker som man inte tänkt börja med och som man inte har ork att slutföra.. "Man" i sammanhanget är jag..

I min iver att hitta en tröja som jag saknat så började jag "riva runt" i garderoben bland t-shirts, sweatshirts, collegetröjor, pikétröjor, skjortor, linnen osv.. Det var faan ingen ände på eländet.. Så vad göra ?? Joo.. Jag rev ut hela skiten på golvet och började sortera.. Jag började sortera, sedan slutade jag sortera..

Nu står det tre (3) papperskassar med allehanda överkroppsaccesoarer som kan skickas till nåt land med stora svältande människor utan kläder, alternativt små människor utan bostad..

Kvar på golvet ligger ytterligare minst tre (3) kassar med kläder som inte blivit sorterat eller hopvikt.. Jag tror seriöst att det är detta som kallas "Tsunamieffekten", dvs ett jävla huller om buller, kort sagt = kaos..

Tröjan som utlöste tisdagshelvetet återfanns i tvättkorgen, långt ifrån ovan nämnda garderober..

Saker man saknar som singel

- Ligga sked..
  Ja, det är väl ungefär det...


Kärlek

Det har "segat" med bloggandet idag.. Jag skriver, publicerar, sprarar eller raderar (mest)...


Jag skrev ett inlägg om kärlek igår, men det blev så jävla klyschigt att jag var tvungen att ta bort det.

Kärlek och jag har försökt komma överens med varandra hela livet.
Med blandat resultat. That´s it..

Dagens visdomsord

Glöm inte bort att krama varandra i tragiken.


Modeblogg

I ett försök att få fler läsare till denna blogg meddelar jag nu att detta är en sån där modeblogg där man delar med sig av vilka hår- och hudvårdsprodukter man använder.

Mina favoritprodukter är:

Tvål (för kroppen)
Shampoo (för håret)
Tandkräm (för käften)

Nej, jag skojar bara.
Jag tvättar mig aldrig.
Nej, ok, seriöst. .

*harklar mej*

Favoritparfym: Jean-Paul Gaultier, "Fleur de male".
 image33

Kronan är rund....

Det där med arv är på gott & ont.. Jag har ärvt en hel del av min pappa, och nu menar jag inte arvegods eller pengar, jag menar personlighetsdrag, sätt att vara och bete sej.. Ibland märks det alltför väl..

Pappa har alltid sagt: "När jag dör får du inte pengar.. Dom ska jag slösa bort själv.. Kronan är rund för att rulla".. Jag har inte ärvt själva ordalydelsen, men väl dess betydelse..

Så snart jag lyckas bygga upp nåt som kan uppfattas som en relativt stabil ekonomi så måste jag spendera.. Det handlar alltför sällan om ex kläder (vilket vore både fantastiskt och nödvändigt om det gjorde), det handlar om ofta om bilar.. Jag har nämnt det i tidigare inlägg, men jag har alltså idag tömt den stora penningreserven. Jag har köpt en ny bil. IGEN !! Galet, jag vet.. Är m a o fattig, men kan vara det med stil.. Som sagt.. Kronan är rund för att rulla...

By request.. It´s me babes..

Ni önskade lite fler bilder på mig. Jag är lyhörd..
Det är jag som står till höger.
Och ja, jag vet. Halsbandet är lite väl "over the top"..


image29

Måndag igen dårå..

Idag väntar ett beslut om huruvida jag ska byta bil eller ej, ett besök på banken, om jag ska tacka ja eller nej till att delta i ett projekt som konsult, en lunch med en fototgraf, en krögare och en "projektnisse".. Dessutom, som vanligt, allt annat arbete...

Det är måndag igen, med allt vad det innebär... Återkommer...


Snusmumriken - jag

Jag avslutar min nätverksamhet denna söndag med att titta in som hastigast på Facebook.. Jag gör det mycket viktiga, för att inte säga livsavgörande, testet "Vem är du i Mumindalen?"..
Efter ett antal frågor kommer svaret..

Du blev SNUSMUMRIKEN. Du är modig och rolig.
Du är också självständig och kan ta vara på dej själv,
men du är likväl vän med alla..

image31 Jamen dåså.. Jaså.. That´s me.. Nån som kan bekräfta eller dementera ?
Jag önskar er en skön sömn som bringar er kraft inför den stundande vardagen...
G´natt / Snusis

Ensam är du stark

Sakta kliver jag upp ur min säng..Sängen som varit min oas, min sista utpost under några veckor då jobbet har hotat att äta upp mig. Stressen har varit påtaglig, men jag har lyckats behålla lugnet. Pressen att prestera har funnits där hela tiden. Men inte prestationsångesten. Bara vetskapen att jag måste prestera. Det är en balansakt. Till sängen har jag återvänt kväll efter kväll och låtit den omfamna mig och vyssa mig till sömns.

Renad och mindre stressad har jag sen vaknat morgonen efter av att ljuset letar sig in genom sovrumsfönstret. Jag väcks av något. Men inte någon. Ensam, men ändå inte.

Jag kommer alltid att vara ensam. Ensam även i en eventuell tvåsamhet. Jag kanske nån gång igen kommer leva parallellt med någon, och låta hans vardag vävas in i min till någon sorts enhet, men vi kommer alltid att vara som två trådar i en väv. En väv som kan hållas samman av kärlek och envishet, men som till slut kan tråcklas upp när man minst anar det..

För ensam är jag stark. Ensam klarar jag allt..
"Du helar dig själv. Du behöver inte mig. Jag har aldrig stött på någon lik dig. Du är en elitmänniska". Vad är det här ? Hitlerjugend ? Jag vet inte. Jag brukar djupdyka i mig själv och bearbeta det onda för att sedan komma upp igen som en mera hel människa..
Men igen.. "Elit". Yeah, right...

När jag vacklade och tyckte mej behöva hjälp sa alltså en psykolog att jag inte behövde någons hjälp. "Du klarar dig utan mig. Ensam är du stark".

Och så är det kanske.
Men jag skulle hellre vara bara stark.
Och inte ensam.

Jante, goodbye..

Jag ville bara säga det.
Jag kan säga det igen.
Jante, goodbye..

Jag? Jag är fan jättebra på allt.
Eller i alla fall inte sämre än någon annan.

Jag duger. Mer än väl.

Fast jag är rätt kass på ryska.
Kan skåla.. That's it.

Knyppla kan jag inte heller.
Eller spela nyckelharpa.
Men annars så..

Allergi

Jag lider av allergi.. Det är en allergi som verkar aktiveras efter hårt arbete, åtminstone om gårdagskvällen ska vara facit.. Jag ägnade nämligen en stor del av eftermiddan åt att städa och min avsikt var att efter avslutad dans med moppen och dammsugaren falla i soff-trans framför Tv´n.. Det sistnämnda skedde en liten stund, sen blev det annat ljud skällan..

Telefonen ringde och väckte mej, det var kompisen Sebastian som utan att egentligen fråga talade om för mej att  "nu kommer vi hem till dej och tar ett glas vin, för du ska hänga med på fest"... Jaha.. Jag försökte lite tafatt att "sätta stopp" för aktiviteten, men insåg att det var lönlöst.. Sagt & gjort.. Dusch, vin och sen iväg....

Väl framme på festen bryter allergin ut.. Jag hade nästan hunnit glömma att jag har den.. Det snurrar mer och mer i skallen, blir lite vinglig, vill kramas och dansa.. Försöker dricka för att må bättre, men allergin blir bara värre.. När kvällen avslutas har jag mer eller mindre en allergichock, har taskig gång, sluddrigt tal och en påtaglig trötthet.. Åker hem, somnar med datorn på magen.. Vaknar, fortfarande med allergianfall, tar min allergimedicin (Alvedon brus), lägger mej igen och somnar..

Vaknar igen vid lunchtid, typ nyss, minns gårdagen (nästan) och konstaterar det jag hade glömt, dvs att  jag inte tål sprit...

Klarrrrt..

Får jag nån belöning ?? Nähä..
Jag har ju städat klart nu.. Jag har inte städat särskilt noga, men ändå har det tagit hela min eftermiddag och gjorde mitt humör (periodiskt) helt galet.. Nu lägrar sej åter lugnet över den lilla takvåningen i den lilla struntstaden vid havet..

Jag förmodar att ingen lär belöna mej med sin kropp eller nåt liknande, så jag tror med bestämdhet att jag lutar omkull mej själv i soffhörnan, bedövar mej med ett gott vin och låter kvällen passera lite lagom obemärkt.

Lördagsgodis

Det är svårt att prioritera.. Det är jobbigt när den vuxna ansvarstagande delen av ens varande i jordelivet måste fajtas med den lite mer omogna tramsprodukten inneboende i samma jordeliv och samma lekamen..

Det jag menar är att det faktiskt är lördag.. Jag menar att precis som att allt annat som inympats under barndomen i form av hur man ska hälsa artigt, äta upp på tallriken, byta kalsonger osv, så går det inte riktigt släppa att ett visst mått av "lördagsgodis" har en adekvat betydelse.. Skillnaden från förr och nu, åtminstone vad gäller mej, är att "gottiset" inte ligger i en påse (kanske ibland i en lila el. grön plastkasse) utan oftast är "påsen" utbytt mot sånt man "vill göra" eller "inte vill göra"..

Exempel.. Den vuxna ansvarstagande delen av mej ser utan ansträngning att det borde torkas, dammsugas och bytas sängkläder.. DET är ingen "godispåse".. Den omogna tramsprodukten tycker att det är roligare att bara sätta sej i bilen och åka nånstans eller helt sonika låta bli att göra nåt alls, bara blunda för dammmråttor, hundhår och diverse restprodukter från olika hemaktiviteter.. Att vara lättjefylld, det ÄR en godispåse.. Åtminstone på pappret..

För i sanning så har jag inte förmåga att slappna av när det ser ut som ett helvete runt omkring mej.. M a o så visar sej prioriteringen, som jag för bara några minuter sen tyckte var svår, vara ganska lätt.. Jag måste städa !!
Först arbete.. Sedan nöje..

08.27.. Är det sunt ?

Det är inte sunt att vakna 08.27 en lördagmorgon.. Men vad gör man när behovsdelen av hela ens person skriker som en labil skolfröken: "Alvedon, kissa, tandkräm !!!". Jo, som den "elev i livet" man är så lystrar man och kliver upp, fixar det som krävs, släcker lamporna som glömdes påslagna i natt, hämtar morrontidningen och smyger tillbaka in i sovrummet bara för att märka att den fräschör man gärna har i ett sovrum inte finns, åtminstone inte när det kommer till kvalitén på luften. Två personer och en hund i samma rum gagnar inte luftens lätthet och arom..

Öppnar balkongdörren i sovrummet på glänt, släpper in höstkall, men "positiv" luft.. Går till köket och bläddrar i tidningen, dricker vatten och återvänder sedan till sängen bara för att konstatera att jag inte längre är särskilt trött...
Det känns helt plötsligt ganska sunt att vakna 08.27 en lördagsmorgon...

Oh Lord, won´t u buy me a Mercedes Benz..

Jag är, åtminstone åldersmässigt, en ganska mogen man.. Denne mogne man har druckit punch och sippat vin för att sedan med frenesi och fantasi (?) övertyga såväl sej själv som sin omgivning om varför han ska köpa en ny bil bara 5 månader efter att han bytt en annan bil.. Mannen ifråga lyckas alltför bra.. Två kamrater, en syster och en mamma har redan svalt betet.. Nu väntar pappan på att gå samma öde till mötes.. Sej själv har han redan övertygat..

Den mogne mannen, just nu inte redig att köra, funderar mest på om han kan byta bort en bil med svart skinnklädsel mot en med ljusgrå tygklädsel.. Det är världsomvälvande problem som detta som besudlar den mogne mannens lätt alkoholskumma hjärna.. Ajsan bajsan vad stora frågor det är som hopar sej på fredagskvällen..

Vän av ordning kanske undrar: Vad kostar månne kalaset ?
Svar: Oviktigt.. Det drabbar ingen fattig. ;-)

It´s fridayafternoon

Ojojoj.. Det är så mycket att ta itu med när det är fredag.. Viktigheterna lägger sej på hög och bara väntar på att jag ska klara av dom en efter en efter en.. Att skippa nåt viktigt GÅR INTE.. Då blir det kaos och panik hotar utbryta.. Det här är vad som orskar varslet om oordning i världen:

1. Systembolaget - köpa vin
2. Apoteket - köpa Alvedon och nässpray
3. Bilaffären - provköra ny bil
4. Mekonomen - köpa bultar till vinterhjulen
5. Dammsuga
6. Numret säger väl allt.. + dricka upp punkt "1"...

Fattar ni vilket helvete jag har !! Hörs...

Bilgalen..

Jag har hört begreppet "bindgalen", men vet väl inte fullt ut om det är vad det låter som, eller om det är nåt helt annat.. Själv är jag (enligt vänner & kamrater) "bilgalen"..
Det nästan klagas över hur ofta jag byter bil, att dom (mina kamrater) inte vet vad jag har för bil, det är alltid nåt nytt.. Ibland kan jag faktiskt förstå vad dom menar...

Bytte bil senast i april, en bil som jag är väldigt nöjd med. Trots det så hör jag mej själv säga till farbror bilhandlaren som visar en superfräsch Merca att "du kan väl räkna så får vi se"..

Jag blir faan helt nervös när jag hör mej själv säga det. Jag har hört det förr och vet hur det kan sluta.. Så sent som imorse sa jag på däckverkstan (t o m dom märker att jag byter ofta) vid en förfrågan att "nu dröjer det innan jag byter"...  Vad är det för fel på mej ???  Hur blir det ?? Den som lever får se....


SMOLK men glad ändå..

Efter en ganska tung vecka så vaknade jag pigg !! Blir lika paff varje gång det händer (kanske för att det nästan aldrig gör det).. Jumpade upp ur sängen, fixade en snabb frukost bestående av en banan och en kopp kaffe, bäddade,  duschade och promenerade sedan den betydligt mer sömndruckna lilla hunden..

Efter avslutad promenad packade jag in mej själv i bilen och hämtade mina vinterdäck och drog sedan iväg mot däckfirman för omläggning. "Lika bra att få det gjort" var den vuxna, morronpigga tanken hos farbror Magstar..

Allt verkade bra.. Jag ankom däckfirman och fick genast köra in i hallen där en snabb montör (?) med raggarlook och cigg i mungipan såg till att bultarna lossnade.. Efter det (moment 1) så tittade han på mina fälgar och säger: "Var haru dom annra bultarna ?".. Det är man känner sej lite billig.. Jag visste inte ens att det var olika bultar på sommar- och vinterdäck.. Kontentan var att sommarsulorna åkte på igen (dvs moment 1 en gång till, men tvärtom) och att undertecknad får jaga efter bultar under dagen.. Det konstiga i kråksången är att jag trots denna morronfadäs (som en vanlig morron gjort mej galen) fortfarande är löjligt glad och pigg..

M a o lite smolk i glädjebägaren, å andra sidan så har jag inte en aning om vad smolk är, och nån glädjebägare har jag inte heller, men väl en kopp kaffe.. Funkar det med...

Givmild Vinnare

Äntligen FREDAG ! Jag vet inte säkert varför jag kanske låter munter, men va faan.. Det ÄR fredag, veckans bästa dag enligt en rad med undersökningar..

Gårdagen var en ganska "vanlig" dag sånär som på att jag blev en vinnare.. Jag deltog häromveckan i en kunskapstävling på nätet. Vid hemkomsten från jobbet igår kunde jag konstatera att jag fått ett mail med budskapet: "GRATTIS !! Du har vunnit !! Du och en vän är välkommen till Café Opera ikväll !! Ditt namn finns på gästlistan.."

Jamen jättekul !! Spännande.. NOT !! Om man som jag bor i den lilla skitstan 40 mil från Hufvudstaden så vill man gärna ha besked om den här typen av belöningar lite tidigare. 5 timmar räcker inte då mitt privata jetplan är på service..

Hann, hursomhelst, inte bli särskilt besviken.. Ringde min kompis Petter som glatt, tillsammans med Lars, skulle bevista föreställningen och låtsas vara jag.. Hur dom lyckades med denna inte helt lätta uppgift förtäljer inte historien.
Jag kan iaf konstatera (liite surt) att "landet" ofta glöms till förmån för "storstan", men att det f.ö (lite mera glatt) är helt ok att på en och samma dag både kunna kalla sej vinnare OCH givmild..

Hjärnsläpp

Jag hörde, eller läste, nånstans att forskning visat att man inte kan bli trött av att tänka.. Vete faan om jag tror på det.. Sitter ideligen, som jag nämnde i ett tidigare inlägg idag, i olika möten och tänker.. Jag blir oerhört trött och seg i huvudet av det..

 

Mer eller mindre varje dag den senaste tiden så sitter vi och diskuterar, lägger strategier, gör verksamhetsplaner, räknar timmar, räknar personal, trummar rytmen med fingrarna på bordsskivan, ritar figurer på blocket, dricker kaffe och håller på.. Vid dagens slut är jag helt upplöst i skallen. Det känns som att jag tänkt klart för dagen, att nu kan skallen läggas in på service och uppdatering. Jag orkar knappt prata med någon, att göra nåt, ta itu med andra nödvändiga sysslor, kräver mer än jag förmår frambringa..

Jag är alltså den, tror jag mej veta, som kan bevisa att ovan nämnda forskning är felaktig. Jag blir nämligen jättetrött i huvudet av att tänka. Jag tänker mycket..... Jag blir seeeeg...


Min egen tes är att jag, och alla andra, har en viss mängd ord och tankar att tänka varje dag, typ en kvot. Dvs att när kvoten är fylld så orkar inte hjärnan mer den dagen..
Tänk lite på det.. Själv kan jag inte göra det eftersom jag inte har några fler ord eller  tankar , kvoten är slu........... (error)


Magstar is....

Magstar is tror att svenskar kommer att prata och skriva konstig engelska på grund av Facebook..

Magstar is pretty säker eftersom he is läsing on kamraters Facebook-sidor..
Magstar is låter you fatta vad han means by giving u some axplock from his så kallade friends...

~ Lotta is åker to Sandviken..
~ Sara is dammsucking..
~ Christian is a packet full of solsken..
~ Tobbe is ån väckäson..
~ Lisa is på cykel mot kaffet..
                                                                                                                      image28
Magstar is even more säker efter this..
Magstar is hoppas du, trots detta, enjoys your torsdag and läser more bloggs..
Magstar is oomkullrunkelig och stabil..


Tröttosegodum

Försökte fixa lite ogjorda grejer i går kväll. Det var lite skrivande, lite tvättsortering, lite fixande i största allmänhet och alldeles för mycket telefonpratande.. Strax efter midnatt satte jag mej vid kökbordet, försökte inta en relativt avslappnand attityd och hållning, och kollade min s.k "kontorsagenda", min livsnödvändiga kalender. Två möten och ett reportageuppdrag var det som uppdagade sej som torsdagssysslor..

Är f.ö jävligt trött på möten. Ibland känns det som om möten är den primära verksamheten inom Sveriges Radio..

Hursomhelst.. Jag vill gärna vara hyfsat utsövd när jag ska diskutera "viktigheter" och ställa smarta (?) frågor. Men tror ni att jag kunde lägga igen mina ljusblå ? Nope! Tror ni jag är utsövd och "på hugget"? Nänämensan ! Tror ni jag kommer att ställa dom "smarta frågorna" idag ? Så sant, så sant.. Troligen inte..

Göta Petter

Det var väl "Göta Petter" Teskedsgumman sa när hon krympte.. Vad jag borde säga när jag växer har jag inte nån självklar aning om, så jag stjäl helt sonika den lilla kärringens namnkombination.. Göta-Petter !!

Jag har slutat röka och slutat snusa.. Jag liksom så många andra blir varse om att det är då, i detta egentligen stolta sinnelag, nöjd med sitt "slutande", som man går upp i vikt.. Ur ett ingenting känner man sej hungrig mest hela tiden.. Hade jag vägt 57 kg innan nikotinkraschen hade det varit "lugna gatan", men så var det ju inte.. Numer väger jag tresiffrigt.. Göta Petter..

Tog en kvällspromenad med kamraten Gunnar (vars födelsedag jag glömde bort häromsistens.. Förlåt !!) och hunden Frank. Det är onekligen lite stressande när t o m träningsoverallsbrallorna börjar kännas som supertajta cykelbyxor och när pulsen ökar oroande mycket fast gångtakten är typ pensionär med utslitna höftkulor..

Det är dax att ta nästa steg, att än en gång visa karaktär och handfasthet.. Nån kur av nåt jävla slag, med pulvermåltider kombinerade med ett träningsprogram á la Blossom är det som måste till.. Imorron är det jag som slår ordförandeklubban i pannloben och tar itu med eländet..

Nu önskar jag Er den skönhetssömn ni så väl behöver.. När ni tittar er i spegeln imorgonbitti kommer ni att utbrista i ett "Göta-Petter" vilken snygging... G´natt babes...

Snål-Judas & Triss

Är det Gud som rör om i grytan eller vad ??
Bestämde mej för att ta ut en längre vintersemester. Min "arbetssommar" med ett minimum av ledighet har satt sina spår.. Precis när jag skickat in min ansökan så drabbades jag av den stora frågan: "Lille Mange.. Vad ska du göra på din semester ??"

Oj.. Tänkte inte på det.. Min inneboende "Snål-Judas" började genast tänka ekonomi.. "Vad kostar en resa, vad vill jag se och uppleva osv..". Jag tog den enka utvägen och bestämde mej för att "det löser sej"..

På sätt och vis löste sej problemet, eller fick frågan svaret ganska snabbt.. Jag köpte en Triss-lott, och vann !! Igen.. Ett antal sköna tusenlappar värmer min plånbok..

Har du hört den förut ??

Har ni haft råttor eller möss hemma nångång ?? Inte i bur utan sådär i "verkligheten" ?? Jag har råkat ut för det ett antal gånger. Nånstans så finns det en känsla av att har man råttor eller möss i hemmet så har man också skitigt, dvs ostädat och smutsigt.. Så har det inte varit, och är inte, hemma hos mej !! Jag är en relativt pedantisk farbror.. Djuriska besök ha ändå skett...

För nån vecka sen inträffade en "annan grej".. Jag tycker på nåt konstigt svenskt (?) sätt att det faller under samma känsla.. Det som inträffade "försvann", och föll i glömska, tills inatt..
Jag vaknade vid 4 och kände hur ett av mina behov (det lilla) behövde åtgärdas. Jag klev upp och märkte att nåt inte var som det skulle. Identifierade, trots den sömndruckna attityden, en form av Tinnitus.. Det pep i vänster öra och hörseln var/är begränsad.. Jag skulle med mina tidigare redovisade hypokondriska drag snabbt kunna plantera en tumör nånstans i skallen, men väljer den här gången att hellre tro på en VAXPROPP..

Det är här och nu den där "råttkänslan" infinner sej.. Likväl som råttor i köket är ett tecken på smuts, likväl är vaxpropp ett tecken på bristande hygien.. Det ÄR inte så, jag vet.. Men ändå...  Hur funkar och använder man Revaxör ?? Ring inte, maila/messa.. Jag hör nämligen inget.. Å andra sidan har jag ju hört det mesta...

Lill-lördag

Idag är det onsdag och jag är fortfarande helt dränerad på energi och helt sjukt trött.. Det är småtungt, ur ett lyxigt perspektiv, att inte orka blogga för att man jobbar och roar sej för mycket och sedan beklaga sej..

Apropå onsdag, som emellanåt kallas "lill-lördag".. Även jag dristar mej emellanåt att använda mej av begreppet ifråga. Jag vet inte var det kommer ifrån, varför begreppet används eller nåt annat.. Jag kan iofs tänka mej att det är för att onsdag är mitt i veckan och "halva vägen" till lördag, riktiga "stor-lördag".. M a o så är det en fullgod ursäkt att åtminstone festa till "en aning", typ hälften av hur man festar på lördag.. Så brukar man hälla i sej ett par vinare framåt helgen så är det ok att åtminstone dra i sej en vinare ikväll..
Ur mitt halv-alkis-perspektiv så skulle egentligen, mer eller mindre, varje dag kunna kallas för "lill-lördag"..

Ang alkohol så läste jag förresten följande nånstans: "Alkohol kan vara människans värsta fiende, men Bibeln säger ju att man ska älska sin fiende"..


På väg.....

ÄNTLIGEN !! Veckans tunga del är över.. Har tagit ledigt resten av dagen.. Skööönt.. Ska hämta en klase energi, åka ut mot havet med lilla jycken, promenera och fundera.. Efter det en power-nap och sedan ta itu med kvällen som än så länge är öppen och odukad som ett julbord i olktober..

Tisdagstrött

Jag är totalt dränerad på tankekraft, energier, livslust.. I detta dränage ingår en viss fattighet i bloggandet.. I brist på egna tankar tänkte jag, såhär före 9 på förmiddan, lista några läsvärda alster som just nu trängs på mitt sängbord.

- "Poeten" - Michael Connely
- "Försvinnarna" - Jerker Virdborg
- "De hängda rävarnas skog" - Arto Paasilinna
- "Dvärgen" - Pär Lagerkvist
- "Hotell Erfarenheten" - Claes Hylinger
- "Potensgivarna" - Karin Brunk-Holmqvist
- "Med kallt blod" - Truman Capote

Håll tillgodo !! Jag återkommer, förhoppningsvis, lite mer hungrig på livet..


Let´s go

Varje måndag försöker jag lägga manken till.. Varje måndag tycker jag att det är dags att ta itu med sånt som jag inte tog itu med förra veckan.. Varje måndag är ambitionsnivån hög..
Sanningen är att det är så jag tänker om måndag när det är söndag, jag tänkte m a o så igår.. Jag tänkte t o m att jag skulle komma ihåg att tänka så även idag.. Jag misslyckades..

Jag är mest bara sådär måndagsloj och allmänt lite lätt blasé och har redan ett fokus som riktat in sej på nästa helg.. Fem arbetsdagar att vila upp sej på.. Hej hå, hej hå, till gruvan vi ska gå.. Tralalalalatralalala....

God (?) morgon Världen

Jag vaknade (som jag trodde) MITT I NATTEN, det var kolsvart.. Vände på mej för att somna om, då ringde väckarklockan.. Knas..
Det är dax att gå till jobbet och vila upp sej inför nästa helg.. Shit pomfritt..

Jaha....

Vad ska jag säga.. Använde begreppet "White trash" i förra inlägget.. Det gjorde "Prillan" upprörd.. Tycker dom två andra kommentarerna får duga som "försvar".. Det är upp till läsaren att bedöma om huruvida jag ex tror mej vara förmer än andra och om jag är typisk svensk.. Om jag nu är det så är det inget jag skäms för att vara. Jag är vuxen också... Gnatt babes..

Suntag ! Jawohl !

Idag är det en sån där dag då jag bränt så mycket energi på att ta mej upp till ytan att när jag väl är där så är det  slut på bränsle och även på dagsljus.. Imorgon är en annan dag..

Om jag på ett enkelt sätt sammanfattar dagen så handlar det om bidande av tid, glass med kolasås från Australien, och en sväng på Ikea.. Jag och min kamrat Johan satt och bara irriterade oss på omvärlden. För att dämpa svårmodet, eller kanske för att ta svårmodet till den yttersta gränsen, så tog vi beslutet att åka till Ikea för att köpa nya ben till Johans säng.. Vi bär bägge omkring på en sorts avsky för trängsel och "white trash", bägge delarna finns representerade inom möbeljättens blåa väggar. Allt avlöpte dock väl. Tro´t eller ej, men när vi kom till kassan så var det jätteköer till alla kassor utom en som var tom, naturligtvis valde vi den.. Det var så märkligt att jag ett tag trodde att det var typ "Dolda kameran" eller nåt  som spelade oss ett spratt, men  om så vore: Vad var sprattet ??

Vi firade vår överlevnad genom att köpa glass, fixa kaffe och inta detsamma sittandes på golvet i Johans vardagsrum. Möbler är överskattade.. Överskattat är det inte att äta gott som avslutning på helgen. Därför har även det momentet hunnits med sen hemkomsten till den lilla tråkiga staden vid kusten...

Drinkar, överflöd och Timo

Att vakna och inte vara hemma är inte min grej.. När jag vaknar efter en "hård" kväll på stan vill jag helst vara för mej själv, ta dagen i mitt eget tempo och stänga av världen utanför några timmar.. Ännu tydligare blir mina behov när mina "behov" gör sej gällande.. Så var det imorse.. Vaknade "inte hemma" och kistan var inte på sitt bästa humör.. Well everyhopa.. DET ska ni inte behöva ta del av närmare än så..

Som vanligt slank det ner både vin, öl och drinkar i överflöd. Förstår inte var denna omåttlighet kommer ifrån.. Toktrevligt var det iaf, och sent blev det..

Jag måste f.ö hylla Timo Räisänen.. Trots dåligt ljud på konserten så är det så skönt att se en artist som gillar det han gör, som ler, bjuder in och bjuder på sej själv.. Han har ju spelat med Håkan Hellström tidigare och det är typ samma glädje som Håkan har, men mer rock ´n roll och mera tonsäkert..

Just nu: Lördag

Har än en gång gått ut långsamt men sedan ökat farten...
Vaknade vid 11, drack kaffe, läste tidningen, la mej i sängen igen, somnade, vaknade, surfade, klev upp...

Nu är klockan på väg mot 3 på e.m.. Har städat och funderat på varför jag klippte mej igår. Det var inte nödvändigt, men gjorde det ändå.. Jaja.. Man ska gynna företagandet på hemorten... Att städa var nödvändigt..

Ska träffa en gäng kamrater ikväll, får se vad som händer.. Det är Samuel, Johan, Karin, Peter, Sara, Magnus, Robban och några till som ska snacka skit, dricka och se Timo Räisänens konsert  i Sundsvall. Önskar nånstans att jag inte kommit hem så sent igår och kanske druckit lite mindre, men "som man bäddar får man ligga" brukar det ju heta. Är dock både ung, stark, viril och vacker, så det ska nog lösa sej den här gången också.. Just nu är det hemtransporten i natt som upptar min tid.. Varför grubbla, det löser sej som vanligt..

Enlargement & Viagra !!??

Är jag misskrediterad nånstans, or what ? Varenda gång jag öppnar mailboxen så hittar jag erbjudanden om såväl Viagra som olika "verktyg" för att göra "den" större.. Varifrån kommer villfarelsen att jag behöver nåt av dom ?? *fnyser föraktfullt, raderar och knycker med nacken*

25 days

Slänger den sista livbojen till Nikotinlandskapet. Paketet med Marlboro som legat i hallskåpet om allt skulle gå över styr är säkert lika fnastorrt som morsans humor och åker härmed i soporna.. 25 dagar utan den minsta lilla flisa av nikotin talar sitt tydliga språk, jag är magnifik.. Lite iaf.. :)

Oroar mej lite..

Sitter på jobbet och konstaterar bl.a att det finns väldigt många s.k "strateger"..
Med tanke på antalet strateger oroar jag mej för vilka det är som ska göra själva jobbet...


Morronmeny

Jag har skaffat mej en morronvana, eller åtminstone försöker.. Det är en frukostvana, en rutin, som jag med frenesi försöker gnugga in.. Mitt intag av födoämnen, rent schematiskt, har inte varit det bästa, är det inte än heller.. Frukosten har som regel bestått av kaffe.. Punkt !.. Efter det har det blivit några förmiddagskaffe, en lunchkaffe med påtår, eftermiddagskaffe, en till kaffe och sedan hem.. Väl hemma tillverkas en middag !! Dagens första mål... Världens sämsta modell för den som har relativt lätt för att gå upp i vikt..

Jag försökte ett tag med den s.k GI-metoden, eller proppmätt-metoden som jag väljer att kalla den. Den går ut på att i stort sett äta hela tiden och mycket.. Inget för mej.. Att börja dagen med att klockan 06.15 steka bacon och ägg var som att fortsätta drömma en traumatisk mardröm..

Kör därfär nu den egna varianten, typ "glad att få i mej nåt mer än kaffe-modellen".. En rostad macka till kaffet, ett glas A-fil, kanske en banan ibland.. Bara "nåt" mer än kaffe är målet för min strävan och sedan ungefär samma sak till lunch. Så småningom uppstår kanske nån form av normalitet. Vad nu det är i vårt fuckade samhälle..

G´natt

Nu tänkte jag stänga bloggbutiken för idag. Det blir så trångt i sängen nu när vi ska trängas allesammans.. Det är ju både hunden, jag, "lappen" och Ni..

By the way. Inför helgen.. Drack Punch idag.. Gott ! Köp !

Önskar Er alla den skönhetssömn ni så väl behöver.. Väl mött när dagsljuset återigen tar sin rättmätiga plats av dygnets timmar..

Bara en korrigering...

Ni, alla daltande, tjafsande, gullande jävla hundägare.. Ni snackar så mycket om era hundar så jag nästan kräks.. Ni babblar mer om era dregglande, loppiga byrackor än om era barn. Ni berättar om eran lilla gullegris, pratar baby-språk, mutar och fjantar, och talar om, vare sej man vill veta det eller ej, att er hund är världens bästa... Pyttsan !! I helvete heller..

FÖR SISTA GÅNGEN !!  Det är MIN hund som är Världens sötaste, bästa lilla hund.. Ok.. FÄRDIGSNACKAT !!

En dag som idag

Idag var det "den stora dagen" för mej och kompisen Daniel. Vi har, som jag nämnt tidigare, köpt en sats vitt riesling-vin som vi med gemensamma krafter gett vår kärlek.. Jag vet inte om kärleken inte var tillräcklig eller om det helt sonika inte blir bättre, men vårt vin smakar INTE GOTT.. Klarheten är bra, färgen vacker, men smaken är under all kritik (så tillvida att man inte älskar smaken av jäst). "Den stora dagen" skulle känneteckna "målgången", dvs då åtminstone ett litet glas kunde få slinka ner, men så blev det alltså inte. Vinet får fortsätta sin lagringsprocess och kanske uppnå drickstatus i en framtid, alternativt gör vi en välkryddad glögg av alltihopa framåt advent..

Min vän Johan hörde också av sej idag. Vi pratade om att ses. Jag var välkommen till hans nya lgh.. I ett desperat försök att skapa nån form av energi lät jag honom förstå att en lägenhet inte räcker för att locka mej. "Om du tar emot naken, endast iklädd ett förkläde kommer jag genast".. Min tro var förståss att han generat skulle avfärda min perverterade önskan, men istället kontrar han med att säga "Jag har ett snyggt förkläde och kan matcha upp det med ett ridspö.. Kom omgående"..
Vad är det för fel på dagens samhälle, kan inget få vara snuskigt och lämnat åt fantasin längre ??

Snö

Jaha.. Då snöar det !!!
Rattmuff på...

ÄNTLIGEN !!!

Jag har aldrig riktigt förstått mej på alla förväntningar när det kommer till Nobelpriset i litteratur. Uppmärksamheten är oomkullrunkelig. Men om vi ska se varandra djupt i ögonen och seriöst utbyta tankar om detta skeende: Är det nån som egentligen bryr sej ?? Vareviga år är det nån ny "djuping" som lyfts till skyarna, och vareviga år försöker jag dra mitt strå till stacken genom att läsa en bok av "den utvalde/utvalda", för att jag vill förstå.. Det stannar som regel vid att jag just försöker.. Tungrott, jobbigt, tråkigt, och för mej, intetsägande är det som sammanfattar det som belönats dom senaste åren..
Till saken hör att jag inte är en oäven bokläsare, jag plöjer igenom att ett antal böcker varje år, t o m ett antal varje månad..

Nu är det iaf klart. Författarinnan Doris Lessing image48 är alltså årets Nobelpristagare i Litteratur. Horace Engdahl har än en gång fått stega ut med sin allvarsammaste blick och deklamera för en samlad press vem som detta år sätts på uppmärksamhetens pidestal. Å tro´t eller ej, men för första gången nånsin har jag redan läst en bok av Nobelpristagaren. Vill minnas att den hette "Den goda terroristen"..
F.ö säger farbror Horace till en av kvällstidningarna att "alla har chansen att få Nobelpriset". Så om jag plötsligt slutar skriva på bloggen, och försvinner spårlöst, så kanske jag sitter och knåpar på nästa års Nobelpris.. Wish me luck !!

Gaybuster !!

NU JÄSIKEN !!  Fara för mej och mina gelikar.. Lås dörrar och fönster..

image47

Stenbock

Läser Aftonbladet och morgondagens horoskop för oss Stenbockar. Jag tvivlar, som alltid, på att det stämmer, men nångång borde det väl göra det, eller..?  Det står: "En härligt romantisk fredag blir det. Rätt stämning kan verkligen sätta fart på ditt kärleksliv just nu"..

Kan man stämma Tor Tolander och Hanna Vennberg, som står som upphovsman respektive upphovskvinna till siandet i fråga, om det inte blir sådär romantiskt och fartigt i kärlekslivet ?? OM man kan stämma dom, kan man göra det trots att man aktivt undviker såväl romantik som kärleksliv ? Sex kan man ju få ändå..

Fångad

Halli hallå.. Jag är fångad !! Sen gårdagens ominstallation och uppgradering av det trådlösa nätverket, och premiärstarten av min nya laptop, så är jag uppslukad på gränsen till nördig..
Jag som alltid, åtminstone hemma, suttit stationerad i hallen vid mitt lilla skrivbord går nu omkring och nästan demonstrativt sitter ÖVERALLT !! Inte utan att jag känner mej lite smått barnslig...

Hittills har jag hunnit med att sitta, med datorn, i soffan, i vardagsrummet, i köket (på bägge sidorna av bordet), på toaletten, hallen utanför toaletten samt i sängen...
I somras köpte jag en Mac som jag hade en kortare period och sedan sålde. Jag var inte alls lika "störd" i min relation till detta verktyg som jag är nu. Kan iofs bero på att datorn jag köpt nu är betydligt enklare och en pc, som jag ju hjälpligt, efter 15 års dagligt användande, kan göra dom vanligaste momenten på. "Macen" jag hade fattade jag inte nåt på.. Men i sanning ska jag erkänna att en viss frustration uppstod då jag insåg att nya "lapen" har Windows Vista och inte XP = Ännu mera nytt !!

Just nu borde jag vara på väg till jobbet, men har varken duschat eller promenerat med hunden, istället sitter jag här (soffan i v-rummet) och liksom, hmm, "nördar" samtidgt som jag har en infantilt leende på mina läppar.. Önskar er en God morgon och en bra torsdag. Jag har för avsikt att skapa en sådan (bra torsdag alltså) för min egen del.

Lilla julafton !!

Det är skönt att ha ursäkter ibland.. När man ex känner att det tryter med idéer på vad man ska plita ner på en blogg, DÅ är en ursäkt eller två riktigt behändiga att ha...

Min ursäkt för att inte uppdatera så frekvent idag är kort & gott att jag inte haft nån dator, eller snarare så har jag inte haft nån uppkoppling.. Efter ett års stökande med det trådlösa nätverket så förbarmade sej kamraten Lars och kom med hela sin kasse full med kunskaper och fixade till både nät och funktion för dom nya datorerna.. Det känns lite som "lilla julafton".. Jag ligger i sängen och skriver.. Vi har med andra m a o kommit varandra ytterligare ett steg närmare. Ni är med mej i sängen !! Men var lugn.. Jag har kalsongerna på.. Än så länge.. God natt !!

Mörk morgon, kväll och natt..

Trots alla år jag både lagt mej och klivit upp, trots alla år jag varit med om årets växlingar, så blir jag aldrig klok på det här.. Nu är vi, återigen, i det konstiga, helt omänskliga, läget att man lägger sej OCH kliver upp då det är mörkt.. Det märks knappt att man har sovit (sånär som på frisyren och påsarna under ögonen).. Knas..

Fortsätter fundera, läser tidningen, dricker kaffe och biter ihop... God morgon !!
Carpe diem för helvete..

Det var då för väl..

Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag haft mens.. Jag har ju mina små utbrott av alltför snabba reaktioner, mitt humör som rör sej i samma tempo som en käke tuggandes ett Stimorol.. Så är det typ alltid, men senaste veckan har det varit lite väl labilt. Förmodar, och ursäktar, mej med att jag haft feber och trots (el tack vare) det sovit illa och lite.. Såväl vänner som bekanta, familj och arbetskamrater har fått vara med i den adrenalinstinna känslodans jag bjudit upp till.. Men nu är det stopp !!

För första gången på ett par veckor känner jag mej "på uppåtgående", det gör det mesta lite enklare. När det oväntat ramlade ner en avi med en skopa pengar i brevlådan blev det ännu lite bättre.. Ber ödmjukt om ursäkt om jag sårat eller klivit någon på tårna under den senaste tiden.. Men jag tror det är ganska lugnt...

Jag har f.ö fortfarande inte kopplat in nån av dom nya datorerna.. Jag sitter helt sonika här och knappar på "gamm-aset". Imorgon hoppas jag på support från en kamrat som kan, som det heter, "reda ut begreppen"..

Apropå imorgon ska jag träffa min chef på "tu man hand". Inte så att vi ska smyga in på ett hotell och vänslas, vi ska dryfta "verksamhetsplaner".. Hur kul låter det ?? Helt ärligt kan inte jag svara på den frågan, trots att det är jag som bett om mötet. Jag har det man kan kalla för såväl en plan som strategi, får se hur långt det räcker.. Nu är det dax att klappa ihop bloggstolen för idag. Jag önskar er alla den skönhetssömn ni såväl behöver. Själv både kan och ska jag vara vaken.. G´natt..

PS. 3 veckor utan nikotin idag..

Kaviar med banan...

Jag trodde inte det var sant.. Satt på msn sådär som jag gör (alldeles för ofta). Min systersom Emil hade som underrubrik/personligt meddelande (eller vad det nu kan heta) "Kalles randiga, med banan"..

Jag log lite för mej själv och tänkte ungefär: "Jahahajajaa.. Kaviar och banan, han är allt bra lustig den där Emil".
Jag som precis har vant mej vid att man tagit bort ett av helgfrukostens allra viktigaste moment, dvs att koka ägg.. Istället har man knölat ihop ägg och kaviar i en tub. Jag gillar det inte..

Idag fick jag, till min förskräckelse, höra att det inte var ett skämt.. DET ÄR SANT !! Kaviar & banan !!! Jag bara undrar: Vem kom med idén ?? Är det NÅN som hört om kombinationen banan & kaviar förr ?? Och viktigast av allt: ÄR DET NÅN SOM SMAKAT ?? Är det nån som ens har tänkt sej smaka, och betala för det ??

Jag är inte en bakåtsträvare, men  banan.. Nää.. Tror den här är mer min melodi..  image46

Hjälp !! Idol dödar...

Ni som tittar på Tv-programmet "Idol".. Har ni nånsin råkat höra programmet utan bild, exempelvis från köket medans ni kokar en mustig gryta ?? Det var det som hände mej häromsistens.. Den spontana känslan blev "Have mercy, sluta, stopp, stanna...".. Den inre smärtan spelade på samtliga nervsträngar på en gång.. Alla, jag menar ALLA, sjunger ju falskt, eller "surt" som det också brukar heta..

Jag kan inte låta bli att undra om dom (Tv4) medvetet lägger musiken i dom unga sångarnas öron ett litet snäpp, nån liten hertz, under det vi tittare hör, dvs så att dom sjunger så pass nära man kan sjunga, men ändå falskt in till döden.. Apropå döden kändes den närmare än nånsin då "idolerna" tog ton i mitt vardagsrum, för första gången kändes den (döden alltså) som den befrielse man ibland har hört om..

Det spelar ingen roll hur söta, ambitiösa eller gråtmilda dom unga artisterna är.. Det finns en anledning till att vi endast kommer ihåg ett fåtal av dom som medverkat i programmet, och jag är faktiskt ganska glad för det...

Dagens paroll: "STOPPA PLÅGSAMMA LJUDFÖRSÖK".


Satan, det smakar satan..

Orkar knappt skriva nåt idag. Efter 12 timmar på jobbet + 2 hos en kompis, innan jag drog, hemåt tär på en "gamling" som jag.. Åtminstone så tär det när jag har feber i kroppen. Det är den berömda Alvedon-dieten som håller mej upprätt..

Efter avslutat värv hos arbetsgivaren åkte jag, som sagt, till min kompis Daniel.  Av ren nyfikenhet har vi satt en vinsats med vitt riesling-vin tillsammans. Vi har gjort allt enligt konstens alla regler och idag var det dags för buteljering. Daniel som är vinkännare har aldrig varit i närheten av en vinsats eftersom hans profession tagit honom mellan olika vingårdar runt hela världen, och att vinsatster knappast räknas som helt "rumsrent" i hans kretsar. Men eftersom han slagit sej i slang med ett "low life" som jag så är det bara att tacka och ta emot..

Well.. För att knyta ihop påsen så ska jag väl delge att "vårt" vin INTE smakar gott.. Det smakar lite mindre vedervärdigt är det gjorde förra veckan.. Eller som det sjöngs i nån visa: "Visst äre bättre, men inte faan äre bra..".. Vår avsikt var att ha en vinprovning och jämföra ett billigt riesling-vin från bolaget med vinstas-vinet.. Som det känns just nu så är en jämförelse bara överflödig.. INGET vin på bolaget kan smaka som vårt..

Kontenta: Vi har m a o sisådär 25 flaskor vitt äckligt vin.. Känns... Hrrmm.. Spännande.... To be continued...

Lollo

Det här är min kompis Lollo. Lollo är en bekymmersfri människa som aldrig ser problem, som aldrig deppar, som sjunger i kör och som alltid är glad.. Konstig tjej.. Som Lollo ser ut på bilden ser hon inte ut i vanliga fall.. I helgen så var hon på 80-talsfest, därav den käcka ögonskuggan, det kitchiga hårbandet, det uppkammade håret och den rosa axelvaddsmuffiga midjekorta kavajen.. Det var tider det..
(f.ö är hon mycket sötare i normalt utseende à la 2007)

image45

Okul..

Det är faktiskt lite jobbigt att vara inkompetent, att vara beroende av andra människor.. Som jag berättat tidigare så köpte jag två nya datorer förra veckan. Men vad skriver jag på i denna stund ?? Jo, den gamla skitdatorn..
Min inkompetens på området datorer gör att jag av ren rädsla för att "stöka till det" med uppkopplingar, nätverk osv  helt sonika låter bli att göra nåt innan jag fått assistans..

Jag har två stycken "assistenter" på området.. INGEN av dom har varit tillgänglig under helgen. Jag har likt en orolig pappa utanför en förlossningsavdelning vankat runt och liksom väntat.. På sätt och vis har ju "barnet" redan förlösts, dvs datorn redan kommit, den ligger där och jag tittar ömt på den, smeker dess tangenter, och hoppas att vi gemensamt snart ska ge oss ut över världen, surfandes på etervågorna i cybespace...

Måndag..

Måndag igen.. Riktigt höstkallt när jag stegade ut till bilen efter sedvanlig morrontoalett.. Nu väntar.. Hmm.. Ja, just det, vad väntar ? Dom vanliga rutinerna känner man ju igen, men sen är det som en oskriven bok. Det blir förhoppningsvis nåt som kan liknas vid en överraskning.

Särkskilt överraskad blev jag inte i helgen. Varken över mitt eget beteende eller en annan persons. Vederbörande hörde av sej och ville "prata", men som vanligt så var det inte det som var "prio 1" på agendan. "Du är min sista utpost" är ju sånt som gör att ens hjälpsamma sida lätt veknar lite.. Min dumhet, kombinerad med såväl snällhet som hopp om nån sorts förändring var det som än en gång (den sista) lät sej duperas.. "Personens" ordbajsningar med meningar som "Vi snackar imorgon,är ledig då", "du får pengarna på söndag" var samma bullshit som förr, varken samtal eller pengar syntes till.. Det lustiga är att den jag pratar om har spridit sina tyckanden om min moral lite varstans.. Well, jag har en plan (som Sickan i Jönssonligan brukade säga)..

Ja ja.. Nu börjar iaf en ny vecka. Idag ska jag och Daniel (se inlägg fr förra veckan) tappa upp vårt hemgjorda vin på flaskor. Är grymt förväntansfull.. Dessutom ska jag äta lunch med två "bästisar".. Det kan nog bli nåt av den här veckan också, åtminstonde den här dagen. Resten får vänta..

söndag

Jaha.. Söndag.. Vad kan man säga ? Bara att tacka och ta emot, hoppas att nåt spännande händer, eller se till att nåt händer. Vaknade när väckaren ringde klockan 07.55.. Jag kom inte ens ihåg att jag ställt den på ringning, ännu mindre varför... Påpassligt hade jag lämnat Tv´n på (troligen uträknat under rus) och förstod ganska snabbt vad som var anledningen till ringandet: Formel 1 från Kina... En småsjuk böjelse jag har..

Märkte när jag började trassla ut mej ur kuddjungeln att jag mådde knas.. Kände mej som en utfiskad torsk och högra ansiktshalvan var svullen.. Ordet skönhetssömn kändes jävligt långt borta, men vad heter motsatsen ?? Ska nog ta patent på det...
Trots några grader för hög kroppstemperatur lyckades jag kravla mej upp, koka kaffe, umgås med kompisen Lasse som hastigt kikade in, för at sedan åter falla i koma, den här gången i soffan..
I soffan blev jag kvar.. Länge.. Nu väntar en promenad med hunden..

Bättre än såhär blir det inte just nu. Jag återkommer om jordelivet fortfarande är mej tillgängligt lite senare..

I-språket

Jag vet inte vad som egentligen hände, men helt plöstsligt började jag (med 20-års fördröjning eller nåt sånt) prata I-språket.. Kommer ni ihåg det ??

"Tjini.. Vilkimmin till min bligg.. Kil itt di villi titti in. Vi kinski hirs ninging. Hilsningir Migstir."

Verkligen skiiitkul.. Eller SKIIITKIL !! Not... Nit ....... Äh !

Jag är vad jag äter..

Nu är det LÖRDAG !! Jag försöker skriva entusiastiskt och euforiskt för att, framförallt, driva mej själv framåt, suga in att det är helg, och kanske göra nåt av det..
Jag började dagen på mitt allra nyttigaste humör. Spatserade från sovrummet, via vardagsrummet, till köket. Satte på tevatten och öppnade skafferiet.. Min avsikt var förståss att hitta nån form av bröd att inta tillsammans med nyss nämnda te.. Istället fångade min blick skålen med ostbågar, "dagen-efter-sega-ostbågar".. MUMS !!

image43 Jag har en svaghet i förhållande till sega ostbågar.. Tog en, tog två, tog tre, tog en hel jävla näve, tog ut hela skålen (!!) och struntade i mjukt bröd. Ostbågar & te.. Knappast en Anna Skipper-frukost, men en fullgod Magstar-frukost och lagom lättjefull start på dagen. Nu väntar den spännande fortsättningen. Funderar på A-fil med jordnötsringar till lunch.... To be continued...

Listmannen

Har ni sett eller hört talas om "Listmannen" ?? Han bör inte förväxlas med superhjältar såsom exempelvis "Spindelmannen" eller "Stålmannen".. "Listmannen" bör ej heller blandas ihop med nån "listig" man.. Det som utmärker "Listmannen" är att han gör listor. "Listmannen" finner tillfredställelse, och känner den inre styrkan växa, när listorna med dagens uppdrag så sakteliga prickas av..

Vid ankomsten till sin arbetsplats tidigare idag, så satte han sej tillrätta i den svarta skinnstolen. Nöjt betraktade han skrivbordsskivan. På densamma låg en påbörjad lista med dittills åtta (8) uppdrag. Han hämtade drycken som stärker hans moral och karaktär (bryggkaffe) och satte sej sedan tillrätta, och med ett leende på läpparna fortsatte han fylla på "uppdragslistan". Den slutgiltiga listan innehöll 14 punkter/uppdrag.. "Det här blir en bra dag" tänkte "Listmannen"..

Mycket riktigt.. "Listmannen" ringde, skrev, mailade, redigerade, kopierade och prickade nogsamt av på listan vartefter uppdragen löstes.. Efter 7 timmars arbete, med endast fjorton (14) minuters paus, var tretton (13) av uppdragen klara och lösta, det 14:e uppdraget förblev olöst pga av sjukdom.. "Inte mitt fel" tänkte "Listmannen", reste sej med rak rygg och klar blick, packade sin väska, satte sej i bilen och svepte hem..

Väl hemma väntade nästa lista. Rubriken på listan var "Fredag e.m".. "Listmannen" sken upp och insåg att nåt soffliggande inte var att tänka på. Listan med fem (5) punkter redovisade följande uppdrag för vår vän:

* Bolaget
* Dammsuga/Städa
* Handla
* Walk the dog
* Sippa vino

Naturligtvis fanns det en speciell lista för det som skulle handlas såväl på affären som på Bolaget.. Och här slutar historien om "Listmannen". Har han inte gjort allt och prickat av allt på listan, så håller han på fortfarande. Jag tror på det sistnämnda för "Listmannen" är jag...

Fortfarande fri..


image42

intressant är det inte.. JAG VET !! Men det är min blogg.. Sådeså.. Men det som bilden visar finns inte i mitt liv..Jag vill bara, innan fredagens alla sysslor tar över, meddela att jag idag varit helt nikotinfri i 17 dagar..
Jag måste skriva det ibland för att övertyga mej själv om min "bror-duktig-mentalitet". Så tänk på mej när ni misslyckas med era strävanden...

Fredag !!

Vaknade före väckarklockan.. Det var inte den mesta och bästa nattsömnen jag preseterat som gjorde sej gällande inatt.. Det var inte heller den där vacka höstmorgonen, som jag fått tidigare i veckan, som mötte min skumma blick..
Men va faan.. Jag kan väl inte lyckas varje gång.. Det känns trots allt bra !!!

Hade en "funderarnatt", tänkte på massor med saker.. Det var jobb, mera jobb, pengar, vänner, f.d vänner, ett exx i knipa, en resa, helgen, ännu en kompis vars njurar knappt funkar... Det liksom bara snurrar, inga lösningar som uppenbarar sej, hopplöshet blandar sej med frågeställningar om hur saker blivit som dom blivit, men också hopp.. Känns skönt att vara "igång", att "sätta på" dagen.. Nu ska jag ta itu med ALLT... Försöker... Bra dag idag !!

PS.

Jag hade ju tänkt fira, ställa till med kalas, tömma en flaska skumpa i samband med det 300:e inlägget här på min magstar-ka blogg.. Inte för att det som skrivs direkt behöver firas, men varje anledning att muntra upp tillvaron en del måste beaktas och bejakas... Det här är mitt 312:e inlägg.. JAG GLÖMDE !! Om sisådär 88 inlägg åker serpentinerna, tutorna, hattarna, såpbubblorna, ballongerna, glasstårtorna, vinpavorna, spritflaskorna, piporna, tabletterna, sprutorna och champisen fram.. Jag lovar...  ;-)       DS..

Mage eller rygg ??

Snart är det dax att avrunda dagen.. Likväl som jag vaknade med njutning av sol och vackra gula höstlöv, likväl ska jag somna (nåväl.. lägga mej iaf..) lite lätt belyst genom samma fönster av höstmörkrets stjärnbeströdda himmel och stadens neon... (Såå jävla vackert...)

Oroar mej som vanligt för nattens sömn, av många orsaker.. Mest för att både somna och vakna ensam.. Men det finns annat som också oroar, men ikväll fick jag ett diagram som lugnar mej.. lite.. Det ser allt bättre ut, färre drabbas.. Det gäller bara att lägga sej "rätt"....

image41

Det är lite otydligt, men det handlar om minskningen av "plötslig spädbarnsdöd".. Allt färre bäbisar är det som dör av åkomman ifråga, men trots det... Enär jag vid en skärmytsling häromdagen kallades "jättebaby" så lystrade förståss mitt hypokondriska alterego och som komplement till mina andra sjukdomar infogades den plötsliga spädbarnsdöden... Jag önskar er en god natts sömn och hoppas kunna ge mej själv detsamma.. Om inte: det var kul att råkas... Jag citerar avslutningsvis den intellektuelle giganten Christer Björkman: "Imorgon är en annan dag"...

Fattig, men glad (?)

Ibland lägger jag manken till och verkligen försöker göra rätt och riktigt.. När det nya trådlösa nätverket skulle installeras ringde jag därför till Telia för att få veta vilket uttag (telejack) jag skulle koppla modemet till. Svaret blev: "Uttaget i hallen är 9 ggr av 10 det s.k "första" uttaget, det är där du ska koppla in det"..

Sagt och gjort.. Ägnade mycket tid åt att sätta fast kabeln snyggt längs väggen.. Ca 3-4 meter blev det mellan uttaget och datorn. Jag ska inte göra historien onödigt lång, men det visade sej att mitt "hall-uttag" var det 10:e uttaget, dvs det som inte var det "första" uttaget.. Resultatet av detta är att varje gång det ringer så bryts internet.. Detta har drivit mej till vansinne under snart ett år.. Så sent som idag på e.m har det ringt (jag har räknat) 9 samtal sen jag kom hem..

Idag lät jag bli att tappa besinningen.. Jag har tömt pengareserven och inhandlat två (!!) nya datorer. En stationär och en bärbar.. Nu vore det väl jävulen om jag inte får till nätverket också.. När allt är klart ska jag sitta och skriva på bloggen, skicka mail, kolla på Blocket & Tradera, läsa DN, chatta och porrsurfa.. Jag kommer att vara fattig, men inte fullt så irriterad..

FRANK Elliot Moltas

Sjuttsingen (gammalt kraftuttryck) vilken jädrans (typ mild svordom utan Guds vrede som följd) eftermiddag det blev.. Så här livligt har det inte varit sen mormor blev senil och fick chokladbitar utan löständerna insatta..

Efter allt tjatande om ärtbullar, pannsoppa och kanelkaka (eller hur det nu var..) så känns det nästan skamligt att erkänna att jag glömde bort "det stora" med den här dagen, det som inträder just detta datum varje år..

När vissheten väl hade landat i mitt medvetande skedde allt fort.. Jag tryckte gasen i botten, rattade bilen snyggt genom två rondeller och körde nästan över tre fotgängare innan jag landade vid den butik dit jag varit på väg...
Inhandlade helt utan tvekan tre stycken presenter.. Väl hemma låg HAN där och väntade..........

image40

FRANK Elliot Moltas har namnsdag idag...  Det ni !!

Vrääääk.....

Faan vad skönt med dagar som denna då allt liksom är klart, då jag inte behöver lägga pannan i djupa veck, grubbla eller tänka så att svetten bryter fram.. Precis som jag lät er förstå i förra inlägget (om ni inte visste det tidigare) så är ju torsdag dagen då vi traditionsenligt, utan att skämmas det allra lilla minsta, kan vräka i oss pannkakor i massor och litervis med ärtsoppa..

image36                             image37                        image38

När den detaljen, dvs själva inskyfflandet av mat, är avklarad så kanske den illavarslande och svartmålande bloggläsaren ser möjligheten att brista ut i ett "Jaha.. Och vad blir det till efterrätt ??".. Genast (för att det inte ska skapas dålig stämning) plockas det fram en Almanacka och där kan vi läsa att det idag, den 4:e oktober, är "Kanelbullens dag" !!  Tadaa !! Jisses så finfint det är planerat...

TORSDAG.. inget annat...

Ber om ursäkt för mitt euforiska avslut på förra inlägget.. Att vara både förspel och förfest kan bli för mycket, även för mej.. Det kan också vara rädslan för att arbetsveckan ska ta slut som det yttrade sej på detta vis.. Det är TORSDAG idag, ärtsoppan och pannkakans förlovade dag... Lets go girls !!

Jag - Ett förspel..

Även idag så överreagerar mitt estetiska sinne när jag slår upp ögonlocken och dom gula höstnyanserna, i kombination med sol, målar en "gå-upp-ur-sängen-din-slöjävel"-tavla utanför mitt fönster..
Lite motvilligt gör jag det, går upp alltså.. Av nån outgrudlig anledning måste jag jobba för att få ihop pengar till den s.k "nödtorften" (dvs mörk choklad, vin, räkor och toalettpapper)..

Idag väntar f.ö en, som det så vackert heter, webbsatsning.. Ett samarbete mellan mitt företag (mitt å mitt.. är anställd) och en kulturell aktör/inrättning ska gå av stapeln. Som estradör, ciceron och "mottagare" återfinns undertecknad. Jag ska intervjua skådisar, prata med publikum, mingla osv.. När själva webbsatsningen sjösätts är jag dock bortraderad. Man skulle kunna säga att det är jag som är "förspelet" eller "förfesten"..

Vid första tanken kändes det lite bittert, ungefär som om jag vore bubblorna i champagnen, men inte får vara själva vätskan.. Men eftertankens kranka blekhet har fått mej på bättre tankar.. Tänk själv.. Är det inte så att sexet egentligen är som bäst under förspelet, då man bygger upp extasen och känslan, då hud möter hud, då det egentligen är som bäst !! Efter det blir det ett snabbt avslut med massa kladd.. Likadant med förfesten.. Man samlas, dricker, skrattar, är tillsammans, känner hur kul det är att ha vänner.. Sen går man på lokal, skiljs åt, blir jättepackad osv.. U know... Med den klarheten i tanken går jag rakryggat vidare. Jag är förspelet & förfesten personifierat.. Tisdag !!! Here I come !!!

Adda en vän för livet ?

Jag erkänner.. Jag finns på Facebook.. Det är med Facebook som det var med Bingolotto på Lokets tid, dvs ingen sa att dom spelade, men jättemånga gjorde det. Alla jag pratar Facebook med verkar skämmas litegrann, men ändå är dom där.. Detsamma gäller mej.. Jag vill inte, jag tycker det är omständligt, men jag ÄR DÄR !!

Det mesta med Facebook irriterar mej, men det jag tycker är nice är att jag återknutit en del bekantskaper med folk jag inte träffat på länge. Andra personer, som jag inte trodde var annat än perifiera har via Facebook blivit nåt mer. Men att kalla varandra "friends" (vänner) är väl lite övermaga ändå.. Vänskap är väl ändå lite mer djuplodande än att den uppstår bara av att "adda" nån..  Min "sanning" är väl ungefär såhär vad gäller rangordning i leden:

* Broder, typ blodsband..
* Nära vän
* Vän
* Bekant
* Bekants bekant
* Facebook-friend
* Byter blick på stan

Det är ganska långt ner på skalan som en Facebook-friend återfinns, men som sagt: Jag är en av dom..


Att bända bågar...

Att jag är lite konstig inne i huvudet har jag förstått, men att det är nåt knasigtutsidan har jag inte reflekterat över förrän idag.. När jag satte mej i bilen för att spurta till jobbet hittade jag inte mina vanliga solglasögon, jag tog resolut fram mina "reservare", som ligger nära till hands om katastrofer som denna skulle uppstå..

I vanliga fall när jag tar på mej dom "ordinarie" bågarna får jag alltid "bända" litegrann för att dom ska sitta bra. När jag nu blev tvungen att använda "reservarna" så märkte jag att en stunds "bändande" ingick i proceduren även här.. Ägnade det hela en tanke innan jag drog mej till minnes att även mina "riktiga" glasögon (dom jag har för syns skull) emellanåt också måste "bändas" en aning..

Min konklusion är således att det inte är fel på varenda glasögonbåge i min närhet. Det är helt sonika fel på skallen, nåt är snett. Jag tittar i spegeln, försöker kolla om öronen sitter på samma höjd, känner på näsan, vickar huvudet åt sidorna.. Det ser (efter förutsättningarna) ganska rakt och okej ut.. Fortsätter t.v att bända...

Vi har ett "barn" ihop..

Jag tycker om att dricka vin.. Jag kan nästan inget om vin, jag bara dricker det som är gott.. Min kamrat Daniel tycker också om vin.. Daniel har det som yrke, han är vinkännare, en sommelier.. Han kan det mesta..

Det vi har gemensamt när det kommer till vin är att vi aldrig har gjort vin hemma, dvs en s.k "vinsats"..
Jag och Daniel har nu ett "barn" ihop.. Ett barn som gurglar lite skönt och som luktar.. Inte bajs och välling, men väl jäst.. Vi har nämligen "satt en vinsats" ihop.. Barnkammaren är inhyst i duschen i Daniels toalett.. Vi tittar på vårt barn, ler och hoppas han ska mogna...

image34

Enligt bruksanvisningen ska vi på 7 dagar ha 23 liter färdigt vin !! Vi har bestämt oss för att låta det ta lite längre tid än så. Våra förhoppningar är inte så högt ställda, men oavsett hur det blir.. VAD GÖR MAN MED 23 LITER VIN ??? Inget vin kan vara så gott att man vill ha så mycket ? Eller..?
Är det möjligtvis nu en fest bör ordnas ? Många frågor, få svar.. Tips emottages tacksamt..

Jag bara är så...

Jag älskar verkligen morgnar som den här, dvs då det första jag ser är en sol och gult vackra löv genom springan mellan fönster och rullgardin, då jag inte måste stressa upp ur sängen, då jag är ensam (sänär som på Frank the dog) och inte behöver ta hänsyn, då allt sker i mitt tempo.. Framförallt är det skönt när för dagen inte har nån "deadline" och jag kan softa lite under förmiddan.. Märkligt hur en morgon kan prägla hela synen på livet..

Fick en kommentar från signaturen "UB40" igår.. Inlägget fick mej att "tänka till".. Vederbörande tycker, kortfattat, att jag verkar besviken på livet och borde sänka kraven, mycket liv och död..
Bäste UB40 ! Tack ! Du har rätt.. Inte i att jag är besviken på livet och borde sänka några krav, men däremot kanske tänka på vad jag publicerar. Jag ser själv när jag tittar tillbaka på den senaste veckan att det är lite "mörkt".. Men det är ganska mörkt ibland, och precis som ex många låtskrivare skriver sina låtar då "deppet" tar plats, så kanske jag gör samma sak.. När allt är topp är jag ju så upptagen av det... :)

Jag är en person som har nära och lätt att nå mina känslor, såväl till glädje som ilska och alla dess mellanlägen. Det är inget jag döljer. Alla i min närhet vet när jag är glad eller ledsen.. För er som inte känner mej kan det kanske verka lite väl dystert ibland.. Jag ska tänka på det framgent.. För tydlighetens skull: Jävlar vad bra det känns idag !!

I told you I was sick

Jag har ju redan blottat mina hypokondriska drag.. Tänker bl.a på den hudcancer jag deklarerade förra veckan som enligt farbror doktorn var nåt helt annat.. Vill bara (utan att dra det hela alltför långt) visa hur det kan bli om man inte lyssnas på, om man inte tas på allvar av exempelvis sjukvården eller anhöriga.. Se, läs och begrunda: 

image32


Stackars Wille.. Identifieringen är total.. Innan Willes sten visade sej var mina alternativ på den egna stenen: "Han var en livad lax, nu är han gravad" eller "Log och dog"... Domedagen är nära, men onsdag är närmre..Fundringar..

Slut på funderandet, åtminstone vad gäller på arbetet.. Ska avrunda arbetsdagen och åka hemåt, men då inträder nästa funderingsfas. Vad ska jag äta ? Ska jag äta ? Vad ska jag göra ? Ska jag "bara vara" ? Ska jag med kraft och frenesi piska skiten ur tråkigheten ? .. eller ska jag bara acceptera småstadstristessen ? Jag får nog fundera på det..

Lön för mödan.....

Jag läste läste nånstans att 2005 var kvinnornas lön 93,2 % av männens och har nu ökat till 93,4 %.. Inte förrän år 2040 förutspås det att lönen mellan könen kommer att vara helt jämlik. I det företag jag arbetar så har det på senare år satsats extrapengar på dom kvinnliga medarbetarnas löner. Skillnaderna ska minska.. Basta !!
Min grundlön har av nån konstig anledning alltid legat lite på den s.k "efterkälken", vilket medfört att jag på nåt vis haft en lägre grundlön än dom lågt betalda kvinnorna. Nu när man då valt att satsa tidigare nämnda extrapengar på kvinnor så halkar min efterkälke, dvs min lön, ännu längre efter.. Knasigt !!

image33

Nu är det inte så att jag ska klaga, jag jobbar ju inte inom ett typ "låglöneyrke" (om än inte motsatsen heller). Jag har en del tillägg för olika uppdrag och en, jämfört med många andra, ganska bra grundlön, men frågan är om jag inte skulle ha blivit politiker istället, trots politikerföraktet..
Apropå det... Tidigare centerledare har haft för vana att avsäga sej partiarvodet när de blivit ministrar. Men Maud Olofsson har sedan hon blev minister inte följt den traditionen. Tvärtom.. Maud har fått lönen från sitt parti höjd med 150 procent - från 180.000 till 450.000 kr per år. Tillsammans med statsrådslönen tjänar hon nu 138.500 kr i månaden - mer än självaste statsministern !! Ingen "kvinnolön" där inte.. Voj voj..


Guten morgen !

På väg till jobbet. Lite sen idag...
Det är konstigt det där med mediciner. Man får dom, och tar dom, för att må bättre. Dom angriper en sjuka, men kan skapa en annan. Känner mej piggare å ena sidan, men sjukare å andra. "Andra" betyder i detta fall "kistan".. Berättar detta uteslutande för att Du ska få en referens, för att Du ska må bättre.. Sån är jag, en ganska nice (om än sjuklig kille)..

Kärlek i oktober ...?

image31En liten (nää) men naggande god Stenbock.. Det är jag det.. I ett nötskal,eller på en sten.. Jag läser om hur mitt kärleksliv ska utveckla sej under oktober.. Överväger en skrubbvila..

"Du festar, träffar folk och har roligt. Du hinner dessutom satsa en hel del på ditt kärleksliv. Just nu unnar du dig att prioritera känslor, upplevelser och relationer. Lite trassligt blir det om du har ett stressigt jobb, för då kan det du vill göra krocka med saker som du måste ta tag i på ett trist sätt. Men du är van att på stenbockars manér reda ut problem. I övrigt ser dock oktober lovande ut. För dig som söker en ny partner kan det dock vara värt att veta att ett förhållande som inleds nu kan bli seriöst i rödaste rappet, det kan t o m vara någon du redan känner. Bästa partnern: Kräfta, kanske Jungfru."..

Hej hå hej hå

Klockan är 20.45 och jag jag varit på jobbet i exakt 13 timmar.. Helt crazy..
Ska avrunda trälandet och ta mej hemåt. Måste ju trots allt sova så jag orkar åka tillbaka till jobbet imorronbitti.. Hujedamej.. Just another day in paradise..

Nä Nuu..

Nu vänder vi på kuttingen.. Inte går det att ramla omkring och vara butter ? Jag menar bara: Kolla på rubriken till förra inlägget.. Ujuj.. Pencillin och cortison, fetma och blekhet, sömnbrist och baksmälla.. Jag säger som vi sa "förr i världen": "Tänk på barnen i Biafra". På den tiden var det där dom svalt allra mest i världen. Strofen ifråga hade ungefär betydelsen "Var nöjd din bortskämde illbatting, hur dåligt du än har det så har du det skiiitbra"..

image30

Med andra ord: Man har det inte värre än man gör sej.. Det är mitt ansvar att jag har det bra och trivs, det hänger på mej om det ska hända nåt. WOW !! Känner ni hur den konstruerade, nästan fjantigt klämkäcka, entusiasmen sakta omvandlas till "äkta vara" och hur det börjar killa, ungefär som en pollenallergi i näsan i maj, i hela kroppen.. Nu börjar förvandlingen !! Tjohoo...

blasé och uttråkad..

Är trött, väldigt trött. Inte av sömnbrist utan av brist på sånt som tillför roliga energier.. Egentligen är jag kanske mer uttråkad, blasé, bored, less, utschasad...  Med "roliga energier" tänker jag ex på fester, kamrater jag gillar och gillat, små överraskningar, samtal som inte är ytliga m.m... Just nu återfinns det ett minimum av "den varan" i min vardag och mitt liv.. Inte ens på jobbet, mitt livselixir, är det särskilt skoj. Har fått ett gäng nya arbetsuppgifter som känns måttligt roliga. Funderar allvarligt på att göra nån sorts "förflyttning".. Varför stanna i en stad där jag bor, men vantrivs i och inte har nån att umgås med. Varför nöja sej med att bara ha hyfsat bra på jobbet, då jobbet för mej är så sjukt stor del själva tillvaron ? Svara då !! Hjälp mej i hjärnans virrvarr...

Goder morgon !

En ny dag och ny vecka har randats.. Nu jävlar tar vi vi nya tag !!

RSS 2.0