Som sagt var...

  Ni fattar......


Mvh Eder Gröngöling
(som aldrig lär belönas för snyggt monterade bilder)


Grönt är skönt

Vårsolen i all ära.
Men jag blir ännu mera glad åt att jag ser så mycket grönska.
Träden och gräset längs ån i centrala "Stenstan" antar allt mer den sköna färgen.
Jag blir så glad!
T o m skylten till "In-gallerian" är grön, men det var den iofs även i vintras.

När jag tänker efter så hänger kanske solen och grönskan i hop...
(Gäller inte den där skylten).

Mvh Eder Green Giant

Duktig kille

Känner mej nöjd.
En bra och rolig morronsändning, veckans sista, följdes av månadens putslustiga stund då räkningarna ska betalas. För en gångs skull så var det nästan trevligt. Mer kvar än på länge i plånboken.

Nästa steg av vardagsvällust bestod i ett besök på banken, följt av ett slutförande av 2008 års deklaration. Inte heller det ser så illa ut. Vill det sej väl, om Skattemyndigheten tycker som jag, så kan det bli en ganska rejäl hacka som ramlar in det Magstarska hushållet. Att deklarationen är klar fem dagar före "sista inlämningsdag" måste vara värt att föra in i historieböckerna. Jag brister ut i ett: Makalöst, min käre Magstar. Makalöst!

Mellan ovanstående ekonomiska skeenden så hann jag med en tupplur, tvätta två maskiner med tvätt, äta en glass på torget i god väns sällskap, göra en hemlis, lyssna en stund på radion (MNK) och gå en längre promenad med den lilla Bostongurkan, dvs Frank the dog.  Nu väntar fortsättningen på onsdagen den 29:e april och på resten av livet. Det ser lovande ut (om inte svinpesten börjar trilskas)!
 
Mvh Eder Makalöse (i dubbel bemärkelse)

Rabalder

Ingenting är längre som förut.
Det är svajigt, eller nåt, i bekantskapskretsen.
Stora beslut och händelser vart man än vänder sej.
Antingen blir folk gravida.
Eller så gör dom slut.
Eller så gifter dom sej.
Eller flyr landet.
Eller köper hus. Eller...

Två bröllop, en begravning, en klassåterträff, en 30-årsfest, 40-årsfest (m. Hillbilliestatus),
en 50-årsfest + ett dop. Puh!
Thanx for the möjlighet att både tacka "ja" och "nej".

Nån sorts rabalder, helt enkelt. Överallt.
Jag blir ju nervsvag.

Det här känns konstigt. Kommer jag att palla trycket? Osäkert...
Det var bättre på den gamla goda tiden när allt bara rullade på,
ingen utvecklades och inget hände.
Det var tider det.

Mvh Eder Valiumknaprare

Tisdagkväll och natt

Och Herren tittade ner från sitt paradis och sade till Magstar: Tror du dej inte orka med ett tisdagsbaluns i krogmiljö, låt balunsen hemsöka dej.  Resultatet av Guds besök var att jag gjorde 14 smördegsknyten samt Halumi- och bulgursallad till 8 personer. Allt åts upp och kvällens sammandrabbning i "The battle of the sällskapsspel" kunde inledas.

Kvällens "battlare" hade fler önskemål än mat (och vin). På listan återfanns  önskemål om kokain, amfetamin, champagne och en loge fylld av slätrakade tonårspojkar (+ en läderbrud i samma ålder), men jag kände att det var liiite för mycket begärt.

Det var ju bara tisdag, för bövelen!
Någon måtta får det väl ändå vara.

Mvh Eder Hemsökte

Ny mobil / ny väckare

Sedan jag började jobba tidiga morgnar har jag konstant varit ganska trött.
Av naturliga (?) skäl har jag varit som tröttast vid 04.15 på morgonen då jag ska kliva upp. Imorse blev det ett abrupt slut på tröttheten.

Jag brukar använda min mobiltelefon som "väckare". Lite lagom diskret brukar den väcka mej. Igår köpte jag en ny mobil. Den var/är inte lika diskret.

Min begåvning är begränsad när det kommer till teknikaliteter och jag hade väl inte lyckats fullt ut med att programera mitt uppvaknande till full belåtenhet. Detta visade sej genom att jag vaknade, samma tid som vanligt, till trumpetfanfarer av spansk karaktär. Mitt vanliga mjuktrötta uppvaknande var icke exsisterande. Istället så hoppade jag (ofrivilligt) rätt upp, som en katapult, och försökte desperat att stänga av signalen från "väckarmobilen". Densamma är en modell utan vanliga knappar och dessutom utrustad med ett knapplås.

Om det var knapplåset, mina torra medelålders fingertoppar, eller nånting helt annat, som var orsaken låter jag vara osagt, men det var två minuter av kaos och panik som utspelade sej på sängkanten. Hur jag än tryckte så vägrade knapplåset att ge vika. "Väckarmobilen" vägrade hålla käften! Jag stoppade in telefonen under kudden, under täcket, in i hudveck... Jag gjorde allt för att inte väcka de andra sovande själarna i min närhet.

Vad som sedan hände vet jag inte riktigt, men helt plötsligt så uppenbarade sej en touch-knapp med alternativen "stopp" eller "snooze". Jag tryckte på "stopp" och de spanska trumpetfanfarerna slutade lika tvärt som dom börjat. Resultatet av gryningskampen var att jag, till min förvåning, konstaterade att jag var pigg (trots bara 3 timmars sömn). Det har inte hänt förr.

Jag ser med spänning fram emot morgondagens (pigga?) uppvaknande.

Mvh Eder spanke fanfar


På väg mot tisdag

Sitter i ett nedsläckt vardagsrum och skriver stolpar till en föreläsning.
Tur att jag har en flaska vitt som sällskap. Ett tag till i alla fall.

.

Måndag, måndag, måndag

Man kanske borde byta jobb ändå.
Till nåt där man bara jobbar tisdagar och kanske torsdagar för fyrtio tusen i månaden.
Anyone?

Mvh Eder Småtrötte

Medelålders

Avsikten med gårdagskvällen var att ha en lugn kväll i soffan, men då min karaktär är jämförbar med ett tyskt hamnluders, så blev det inte som tänkt. Jag vinglade ut även under lördagskvällen.

Men jag konstaterar också att: Man börjar vara rätt gammal när man tycker det är skönt att gå hem från en trevlig fest redan vid 12. Å andra sidan kände jag mej väldigt ung och fräsch när jag vaknade i morse, vilket jag inte gjorde igår då jag ju var ute och flängde betydligt längre. Kontenta: Räknar man på det så är jag väl typ medelålders.

Mvh Eder ungdomlige farbror


Planer


Under den forsatta helgen tänker jag bland annat försöka slå världsrekord i att ha
en jättelång paneldebatt med mig själv.


.

Senaste 20 timmarna

     Thats it. Typ. So far.

iPhone

Det är dax att byta mobil. Jag är barnsligt såld på Samsung.
Det tjatas om iPhone i vänkretsen.
Jag har till dags dato inte hittat någon anledning att hoppa på iPhone-trenden.
Gillar dessutom att inte vara mainstream.
Idag kom det första kreativa försöket att få mej engagerad.
Kolla!

Morgonhybris

I ett försök att vara unik så åt  Magstar en tallrik A-fil, och dansade lite i köket efter avslutad måltid. Svårt att fatta kl 04.26 en fredagsmorgon. Svårt även senare än så.

Mvh Eder Filbunke

What?

Ett stort glas rött efter avslutat hemarbete och hela världen blev helt soft. Härligt.


Apropå status

Såg på Facebook att "Kamrat Kanin" satt på jobbet och längtade efter solen och ett glas vitt.

Så vad gör jag: Städar? Neeee... Jag sitter i solen på en av balkongerna, insuper sol, sippar vitt och lyssnar på Christer i P3. Sanning eller bullshit? Sanning! Mår jag bra? Jojomensan!

Mvh Eder Livsnjutare

Ranelid - En fräsching?

Min "minisemester" (som jag tjatar om gång på gång) föddes, som den minnesgoda bloggläsaren kanske minns, ur flertalet kommentarer om min status. Sammanfattningen av kommenterandet var: Sliten och blek.

Nu har jag, i dagarna tre, andats, mött solen, friserat mej, träffat vänner och försökt bli mitt "gamla vanliga" jag.
Jag tycker själv jag lyckats ganska bra. Men kommentarerna låter inte vänta på sej.
De flesta är positiva såsom: Oj, vad brun du är! Vilken skillnad! Du ser så fräsch ut!

Trots det positiva bemötandet så är det en kommentar jag inte släpper (eller om det är tvärtom?). Jag kan inte riktigt bestämma mej för om den är positiv eller negativ.
Den var kamrat Håkan som med ett leende på läpparna levererade följande: Nämen.. Där sitter ju Björn Ranelid. En halsduk bara, så....

För den oinvigde: Jag hade kavaj och skjorta (lite öppen i halsen).
Förmodar att det är ett erkännande av min solbränna, och ev delar av det blottade bröstpartiet, men annars var det väl inte så mycket Björn? Eller var det nåt med läpparna också? Och/eller frisyren?

Mvh Eder Nalle i ovisshet

IRL

Det är en ynnest att ha ett bra jobb.
Bra jobb = roligt jobb!
Den tre dagar långa (?) minisemestern är slut. Det var skönt, men det är inte helt fel att komma tillbaka och jobba igen. Ett roligt jobb med najsa arbetskamrater är fan i mej inte särskilt illa.

Som grädde på moset har jag lagt om till sommardäck, postat en handfull fakturor (=inkommande pengar), lämnat ett blodprov till farbror doktorn, fått mail och samtal från "the man", tittat på ett bedårande (och dyrt) sommarhus och avslutat en mindre schism (som grumlat mina tankar), påbörjat en bok som verkar lovande och dessutom skiner solen!

Idag är det Världsboksdagen. Bara så ni vet.

Mvh Eder Närvarande

Det är slut nu

Jag märker att jag nästan slutat se på film.
Efter att jag sett bröderna Cohens "Burn after reading", som jag gillade likt allt annat dom gjort, så verkar det inte finnas något mer bra som tilltalar mej. Så det blir nog inget filmtittande på ett tag.


För övrigt, väldigt övrigt, tycker jag att färska sockerärtor är väldigt gott.

Mvh Eder fd Cineast


Stenmark


Dag 3 som ordförande i Ledighetskommitén.

Det är en bra dag idag!
Jag är fortfarande ledig. Åtminstone från mitt vanliga jobb. Imorgon är det dax!

Idag sitter jag och planerar för en utbildning jag ska "hålla i". Förra årets universitetsinsatser har gett en del ringar på vattnet, och nu väntar Hufvudstaden på att intas av mej och hela min briljans..  ;-)
Dessutom måste jag ta beslut om några "extraknäck". Från rena konferencierjobb så blir det allt mer uppdrag som moderator i debatter och liknande. Har ett lyxproblem i hur jag ska balansera mina gager.

Snart väntar: Promenad, fika på stan, en titt på en sommarstuga, biltvätt och ikväll ett "pratjobb".

Mvh Eder Onsdagskille


Det var en gång...


Världen är verkligen full av jätteviktiga saker

Visste ni att det var Napoleon som startade trenden med udda och jämna husnummer på vardera sida om vägen? Nähä, kunde väl nästan tro det. Eller kan ni ana att jag skriver det här iklädd min ganska solkiga fleecemorgonrock och ett par annu solkigare adidasbrallor? Nänämensan.
Tisdag är en dag för inlärande.

Mvh Eder Magister


Glad i mat


Mycket snack, liten verkstad.

Jag är så glad att jag är den jag är, och inte den jag var.
Jag är så tacksam för att jag kan "se igenom" ytlighet, naivism och floskler,
och ändå fortsätta må bra. Jag är lycklig för att jag numer mest lyssnar
på mej själv. Va!? Sa jag nåt?

Dag 2

Överraskar mej själv med att tacka nej till fotografering inför lanseringen av en bok.
Det behövs inte. Innehållet talar för sej själv och jag gör mej inte på bild.
Dessutom: Jag är ju ledig! Märkligt hur min exhibitionism sakta men säkert  skruvas ned.

Annars har min andra minisemesterdag börjat bra. Chockade Frank the dog med en timslång morgonpromenad i en ganska kall liten stad. Återvände till boendet för en morgonshake (lågkaloridryck), skön ensamhet, en stund med DN och  nu nätverksamhet.

På dagens agenda återfinns: Umgänge med god vän, justering av frisyr och reducering av hårstrån, hojfixning, vistelse i skog och vid hav samt avsluta boken jag läser just nu.
Jag tycker själv det låter som en ganska schysst verksamhet en helt vanlig tisdag. Hörs!

Just det. Glömde. Jag hade en sexdröm inatt. Wow!

Mvh Eder Semesteridkare


Jag är:

 Åtminstone från jobbet.

Rekreation, dag 1

Åkte till "den lilla staden vid havet".
Har hela dagen umgåtts med god vän och fin sol. Detsamma gäller för Frank, the dog.
Nu återhämtar vi kraft i varsin ände på soffan i den lånade bostaden.

Det både känns och låter (?) konstigt att åka några få mil norrut, till staden där jag bott, för att ha nån sorts kort semester. Men tro´t eller ej. Det känns helt ok, t o m bra. Mindre bra är att jag kan skönja lite halsont, alt. en hel förkylning. Inte bra. Nu väntar jag med spänning på vad en kväll i "den lilla staden vid havet" kan erbjuda. Därvidlag är förväntningarna inte så höga, men vem vet...?

Mvh Eder Tillbakalutande

Filosofi ur den lägre skolan.

Livet är som att virka, när man tror att man fått rätsida på saker och ting kommer någon som gör att man tappar tråden. Kanske får man riva upp lite av det man gjort och börja om, men man ska inte förlora hoppet. Förhoppningsvis står man till slut där med en fin pannlapp, eller nåt annat, som gör att man inte bränner sej.


Det ekar...

Det skulle vara så roligt med fler kommentarer här på bloggen. Ibland är det så få kommentarer att jag funderar på att slå av spamfiltret för att det ska bli lite fart. Eller så får jag hetsa någon folkgrupp eller så, men det känns kanske inte som rätt väg. Funderar vidare, återkommer.

Ledig!

Jag har, trots tidigare kommentarer av mitt trötta yttre, varit på gott humör de senaste dagarna. Nu förväntar jag mej ett ännu bättre humörsläge. Jag ska vara ledig några dagar. Efter ett gäng telefonsamtal så blev det klart. Jag ska inte resa bort, men förhoppningsvis lapa lite svensk vårsol och promenera i skog och mark. Jag har, för att liksom förstärka att jag är extraledig, lånat en lägenhet i bekanta tassemarker där jag ska bo ett par nätter. Vad det här kommer att resultera i vet jag inte, men än så länge så låtsas jag att det är "startskottet" för en del förändringar. Vi får väl se...

Mvh Eder Gladlynte


Årets Sommarplåga - Svennebanan

Jag brukar roa mej själv med att försöka hitta årets sommarhit/sommarplåga.
Det brukar lyckas. Jag tror jag har lyckats igen, trots avsaknaden av sommar.

Trust me. Plågan blir: Svennebanan med Promoe.

Det är ironi på hög nivå. Låten är intressant.
En anti-svensk låt som ändå kommer att funka, som kommer att få den del av befolkningen som besjungs att sjunga med och dansa sommarnätterna igenom. Ingen annanstans i världen tror jag tror jag att en sån här låt skulle funka. Men här hemma i gamla Sverige så gör det det. Jag tror t o m att vi, vår vana trogen, kommer att "se över" det raljanta och liksom vända på budskapet och hylla låten. Publikum kommer att vråla i refrängen.

"Lönehelg, sup och svälj stoltheten ur en ölbutelj."
"Soppatorsk och Foppatofflor".
Promoe hånar alla Svennar och Svennarna kommer att älska det.

Om den är bra eller ej låtar jag vara osagt. It´s up 2 u.

Mvh Eder Svenne


Konfetti

Jag brukar "ställa upp" när jag kan. Det blir ganska ofta eftersom bekräftelse och glada vänner är en skön drivkraft. Igår ringde Micke och vädjade om mitt bistånd. Fan. Kökfläkten har tamejsatan stått på golvet en hel månad! Vet du hur man sätter upp den jäveln?

Utan att egentligen veta så svarade jag "ja". Väl på plats gjorde jag min plikt, var t o m nöjd med hur jag ganska övertygande tog mej ann uppgiften. Enligt konstens alla regler hängde jag upp den, kopplade in den och testade förstås om den fungerade. Men jag hade inte kopplat in själva ventilationsröret upp till skorstenen och fläkten hade, som sagt, stått ett tag och samlat damm. Mycket damm. Väldigt mycket damm!


Tänk hur en lördag eftermiddag, och ett kök, helt plötsligt förgylls av ett sorts dammkonfettiregn.

Nästa projekt: Montering av rullgardin hos systersonen.

Mvh Eder Hantverkare


Leopardens fläckar

Jag inledde en dialog häromdagen.
Förutsättningarna sades vara "si".
Sanningen var "så".
Är jag förvånad? Nej.

Dagens händelse

Efter tre år, många studier, en del tvivel och funderingar så har en vattenkokare inköpts.
Den rymmer 1,2 liter vatten.
Så intressant är mitt liv just idag, före kl 13 en lördag.
Inte utan att man är lite spänd på vad som händer efter klockslaget 13...

Mvh Eder Vattenkokande gamäng

Grön

19 timmar utan sömn. Det här börjar bli löjligt.

Idag kom vännerna från Stockholm på besök. Som grädde på moset kom syrran förbi, och strax därefter ytterligare en god vän. Än en gång blev det middag för en hel "svärm". Kul och trevligt, men plånboken svider. Man va faan. Det är det värt. Tror jag...  ;-)

Idag har jag bestämt mej. Jag måste vända skutan.
Mina taskiga arbetstider, mycket arbete och brist på sömn gör mej inte gott.
Idag kom "den där kommentaren" igen: Du ser sliten ut...

Vad ska jag säga? Jag ÄR sliten.
Du är så blek så du är grön. En ny kommentar, som fick mej att börja fundera, seriöst, på att ta itu med mej själv. Den inre utvecklingen, synen på mej själv, mina brister och tillgångar, har enligt mej själv rönt framgångar det senaste året. Jag ser, lite klyschigt, allt så mycket klarare numer. Jag mår bra av det.

Jag ska ta semester. Inte länge. Kanske bara några dagar, eller en vecka. Jag ska sova. Fokusera på att träna, gå promenader, ta mej till gymmet osv. Bry mej om mej själv. Släppa jobbtänket. Det krävs en förändring. Nu. Snart. Helst igår. Måste.

Mvh Eder Slitne

Klagan

Jag skulle vilja klaga på att svenskar klagar hela tiden.

Mvh Eder Klagomur

Torsdag

Det är inte bristen på sömn som gör mig trött. Det är bristen på vakenhet.

Mvh Eder Medvetslöse


Sliten. Javisst.

Tittade mej själv i spegeln.
Det jag såg signalerade: Blek, trött, plufsig.
Jag intalar mej själv: "Ingen märker någon skillnad, allt är som vanligt".
Pyttsan.
Hittills fyra (4!) personer som sagt: Du ser sliten ut.
Tack. Eller nåt...

Mvh Eder Blekfete (som nu går hem och gömmer sej)

Tjött

Ojojoj, vad svårt det kan vara att ta sej upp ur en säng ibland.

Det är väl dax nu?


Rådslag

Vi hade rådslag runt ett bord på Barista idag. Det var jag och "kamraterna". Rådslaget gällde fastställande av regler för när man får, och när man inte får, stirra på folk. Konsensus blev, efter en kort och inte ens en intensiv diskussion, att personer som medvetet utmärker sej går bra att stirra på, annars no-no.


Detta betyder att man inte får stirra på förståndshandikappade, folk med varbölder i pannan eller olycksoffer. Däremot är det fri stirrning på punkare och personer i lustiga hattar. En av effekterna av regeln är att heterosexuella pojkar får stirra ner i urringningar och att homosexuella gossar kan göra samma sak på passande rumpor alt, "bulor".
Det var således en viktig dag idag.

Mvh Eder Stirrige


Over and out

Avslutar fotbollsinläggen med ett citat från en kollega:
Att vara fotbollssupporter är ett livslångt lidande.

Fotbollsrapport

Det var roligare, eller snarare mindre tråkigt, att se fotboll i verkligheten.
Jag hatar inte fotboll längre. Bara ogillar det starkt.

Behållningen var maten och alla lustifika människor.
Med Björn & Petter som sällskap så kan jag kanske tänka mej att
se en match igen, om sisådär 10-15 år.

Tips till Internationella Fotbollsförbundet:
Gör planen mindre, gör målen större. Minska antalet spelare på plan
och korta speltiden.
DÅ kanske en fotbollsmatch t o m kan bli spännande.

Mvh Eder Spelutvecklare

Ps. Giffarna vann. Motståndare var Falkenberg. Tror det blev 2-1.

Fotboll & rapport

Tror knappt att det är sant. Jag ska se på fotboll. I verkligheten!
Jag hatar fotboll.

Det är en god vän, Björn, som länge försökt att få mej att följa med, men en kombination av dåligt med tid, uppkomna situationer och mitt ringa intresse för sporten ifråga, så har det inte blivit av. Förrän nu. Jag gruvar mej. 90 jävla minuter av mitt liv ska ödslas på fotboll!! Fattar ni? Jag gör det inte. Jag vet inte ens vilket lag "Giffarna" möter.

Mina ursäkter är tre.
1. Björn är en synnerligen trevlig person.
2. Det hela lindas in i att före matchen så är det middag med vin.
3. Imorgon gästas mitt program av en fotbollsspelare = research på plats!

Återkommer med rapport.
Apropå rapport: Gårdagens middag blev bra. Trerätters middag för 10 personer istället för 6. En utmaning. Det blev lyckat och alla var glada och mätta. Menyn bestod av följande. Förrätt: Gravlaxtoast m skagenröra och löjrom. Varmrätt: Stek av fransyska med rostade rotsaker, kantarellsås och ruccola m. fetaost. Dessert: Mescarpone med grädde och varma hallon.

Mvh Eder Fryntlige

Patentet på den halsduken är min framtid. Känns i bröstet.


På pappret

På pappret blir det en hektisk, trevlig dag med många människor följt av en lugn kväll.
Återkommer med rapport om "på pappret" överensstämmer med verkligheten.

Mvh Eder Sociale

Dagens pausfågel: Kyckling

.

Påsk

Jante, Luther och hela samvetet pockar på uppmärksamhet.
Man får inte vara ensam då det är påsk.

Låt mej förtydliga. Jag tänker spendera en stor del av påsken helt ensam. Det är inte så att jag inte har familj eller vänner, vi ska ev ses och käka, men det där med att hela tiden vara tillsammans ligger inte för vår familj. Blir det så blir det. Detsamma gäller relationer med vänner & bekanta. Blir det så blir det.

Jag tycker det känns bra, med tanke på hur strukturerade och pliktfyllda vardagarna är, att "bara få vara", att släpa sej runt på det sätt jag vill, utan krav. Skulle det dyka upp en förfrågan om umgänge så kan jag enkelt svara "ja" eller "nej". M a o: Jag är ensam, men det är ett val som jag dessutom kan förändra. By the way: Jag är inte helt ensam. Frankie the dog är högst närvarande. Nu ska vi gå på påskpromenad.

Höll på att glömma. Det där m samvete, Luther osv.. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte gör nåt, för att jag inte samlar vänner eller familj osv. Men är det inte långfredag man inte ska göra ett dugg på?

Gott om påskmusik är det ont om

Vill man hitta påsksånger att sjunga under intagandet av ägg, sprit, sill & godis så får man ligga i. Repertoaren hamnar inte ens i närheten av julsångsutbudet. Spontant kan jag inte komma på en endaste påsklåt, men jag vet att dom finns.

Det finns dom som hävdar att exempelvis visan om den lilla kycklingen "Gullefjun" återfinns i kategorin "Påskmusik", men förutom det faktum att det handlar om en kyckling så finns det inget i texten som får oss att ex tänka på uppståndelse, jesus, skinka, ris med fjädrar, flygande häxor eller påskägg. Möjligtvis kan vi tänka en smula på döden eftersom Gullefjun har den dåliga smaken att springa på både en katt och en hund, vilket inte är det lämpligaste sällskapet för en liten kyckling.

Själv tog jag tjuren vid hornen (eller kanske hönan i i kammen eller tuppen i stjärtfjädrarna) för några år sedan och gjorde helt sonika en egen påsklåt. Nåja.. Jag snodde melodin från Orup och Lena Philipsson. "Det gör ont" fick helt sonika bli "Det är påsk". Provsjung. Det funkar.

Tyvärr har jag förträngt stora delar av texten, men refrängen sitter där den ska och lär sjunga i min hjärna hela påskhelgen: Påsk, det är påsk, det är påsk...


Kom ihåg: Det är insidan som räknas!


(Inspirerad av Myten)

Happiness

Om man tänker så borde man utgå från att allt kommer att gå käpprätt åt helvete.
Då blir man rätt nöjd över saker och ting även om det går lite dåligt.

Imorse tänkte jag så, och nu är jag ganska tillfreds.

Mvh Eder Förnöjde

Oops

Crazy! Jag fick koordinationsafasi efter lunchen och började torka händerna på disktrasan.
Det hjälper ju inte direkt. Inte alls.


Mutter


Jag sov inte mer än ett par ögonblick på hela natten. Jag har ingen aning om varför. Det var inte en massa som behövde gås igenom. Ingenting. Eller kanske lite. Hursomhelst - vaken skulle jag vara. Tydligen. Så nu sitter jag muttrande på jobbet.


Lärdom

Idag har jag lärt mej att man inte lär sig något nytt varenda dag.
Imorgon kanske jag lär mej något annat. Spännande!

Klockan 04.15??


Måndagsflickor

Det kanske låter konstigt, t o m osannolikt, men jag förlorar mej i två flickor.
Mellan mina väggar får dom mej att försvinna in i en annan värld,
en värld där det är lugn, kärlek och ro. Där tankar tänks.
Ane och Anna. Brun och Ternheim.
Idag vill jag bara vara med er. Jag mår bra då. Really.

.

Söndag, med erfarenheter från igår.


Jag hade gäster hemma igår. Hungriga gäster. Eftersom besöket var av spontan karaktär så bestämde jag mig för att laga exakt samma sak som senast jag hade folk på besök. Jag köpte samma vin, t o m lika många flaskor. Av den anledningen så är jag därför lika magnifikt bakfull idag som jag var dagen efter förra gången. Det är då själva fan att man aldrig lär sig.

Mvh Eder Tunghövdade

Kärlek

Jag skrev ett inlägg om kärlek igår, men det blev så pretentiöst att jag
var tvungen att ta bort det.

Kärlek och jag har försökt komma överens med varandra hela livet.
Med blandat resultat.

Mvh Eder Rosaskimrande

Det blir bättre

En del dagar är hummer och champagne.
Andra är köttbullar med potatis och lingon.

Den här dagen har hittills varit pölsa.
Eller fiskbullar eller blodpudding.
Mindre gott, men ok.

Men det blåser en bris av tournedos eller sjötunga..
Finns det liv, finns det hopp.
Ni hajar.

Den tråkigaste bloggen

Jag har inget att komma med i dag.
Det roligaste som hänt är att jag har städat i 5 timmar.

Grönsak eller bär? Elaka är dom i alla fall...

Om små grönsaker skulle kunna betraktas som ondskefulla, så skulle körsbärstomaten vara den allra elakaste lilla grönsaken av dom alla. By the way: Är det en grönsak eller ett bär?

Under årens lopp har en rad incidenter inträffat som bevisar det här med elakheten.

Dels är det livsfarligt att sticka en gaffel i dom om man inte vill ha tomatslebb överallt. Duken är en sak, ögonen en annan. DET är mitt största problem i relationen till den lilla jävla tomaten. 

"Men ät dom hela dårå", säger vän av ordning (och vän av tomater). Men nej. Man ska inte försöka äta dom hela överhuvudtaget. Jag gjorde det för ett tag sen och HELA innehållet i den lilla tomaten sprutade ut i raketfart när jag bet i den. Kladdet drog iväg i superfart rakt in i munnen vilket på något vis gjorde att det spolades upp i näsan. Inte alls trevligt, t o m obehagligt, kan jag säga. Sved gjorde det också. Hujedamej.


Sammanfattningsvis kan man väl säga att jag numera alltid skär av körsbärstomater på mitten innan jag försöker sticka eller bita i dom. Jag föreslår att ni gör detsamma så slipper ni uppleva körsbärstomatens ondskefulla natur den hårda vägen.

Mvh Eder Köttbit


This is me

Snart har jag bloggat i två år. Det här är inlägg nr: 1233
Det har med jämna mellanrum frågats vem jag är.
Det kanske är på tiden att jag presenterar mej lite mer ingående.
Till min hjälp tar jag en presentation från en f.d arbetskamrat och byter ut innehållet mot det som, delvis iaf, är Magstar.


This is it:
Hej! Jag är Magstar. Inte alls nån stjärna, annat än för mej själv.

Jag är summan av alla människor, händelser, erfarenheter och ödets nycker som kommit i min väg. Jag är son till en man som är rektor och skolledare, numer pensionär med astma. Jag är dessutom son till en kvinna som är talpedagog och som i hela livet gjort allt och lite till för sina barn och som fortsätter på samma väg. Inte alltid helt sunt.

Jag är pappa till en son (som börjar bli väldigt stor) och mamma till en hund.

Mitt dagliga värv utespelar sej på en radiostation, med många lyssnare, mellan bergen, vid havet, mitt i Sverige. Jag är före detta lärare, före detta säljare, före detta egen företagare, före detta kriminalvårdare, före detta terapeut, före detta sambo, före detta husägare. Jag har jobbat i ett par butiker, jag har jobbat på fabrik, på rockklubb, och en vecka som städare. Då var jag nära att bryta ihop. Tur i oturen så ramlade jag nedför en trappa och därmed var min tid som städare över.


Jag är musikslukare, rocker, discodocka, reggaenörd, f.d nikotinist, halvalkis, singel, bög, kompis, kusin, brorsa och vän. Jag tycker om mat, vin, sällskap, ensamhet, hundar (en hund iaf), musik, böcker, film, årstider och människor. 

Jag är en varken tävlingsmänniska eller karriärist, men har lik förbannat ambitioner. Jag är ganska naiv, ärlig, hyfsat smart, lagom korkad, snäll, egocentrerad, modig, kärleksfull, jävligt skör, stark och faktiskt ganska bra.


Jag är realist, liberal, fokuserad, förvirrad och full av tvivel och drömmar.

Jag har ett gott självförtroende, men en lite sämre självkänsla.

Jag behöver sätta ord på tankar, vilket jag helst gör själv eller med vänner. Ibland kan det hända att jag t o m gör det här på bloggen. Men ofta förhåller jag mej ganska ytlig. Min integritet är viktig. Jag vill förstå vad som händer och varför.
Ni som läser min blogg: Tack. Kommentera gärna mera.


RSS 2.0