SÖNDAG


Sopiga tankar

Våra svenska kommuner vill ju uppmuntra till att man slänger så lite sopor som möjligt, både för miljöns skull och för att det är jobbigt att ta hand om allt skräp. Dessutom kostar det en massa pengar, och allt dom gör är att ta mina saker. Jag skulle gärna vilja ha något tillbaka, så det känns som att det är värt pengarna. Fattar ni?

Nu har jag funderat på det här, över några flaskor vin, och äntligen har jag kommit på ett särdeles effektivt bonussystem för sopor.

Like this: Jag tänker mig ett sorts omvänt bonussystem. Fyller man sin tunna till 2/3 så fyller kommunen den (efter den tömts) med 1/3 säg, chipspåsar och/eller chokladkakor. En full tunna med sopor ger m a o inget tillbaka efter tömning, medan om man inte har några sopor alls får man en hel tunna chips och choklad i veckan!

Genialiskt, om jag får säga det själv.


Håll käften!

Alltid detta behov av bekräftan.

Ibland vet jag inte om jag snackar och tycker massa saker bara för att få utlopp för min kreativitet och mina åsikter, eller om det handlar om att jag vill bli bekräftad. Alltid detta behov att veta om, att veta att, man duger.

Ibland kan jag bli så trött på mig själv. Idag ska jag hålla käften.


Helgens bästa låt!

En av de bästa just nu!

Man måste tänka först

Fadde (ni vet han som var på och av, på och av, på och av med Linda Rosing) har gjort slut med sin tjej. Men han har skrivit på sin blogg att han vill hålla det för sig själv...

Hepp!

Try to...


Sade & Regina

Häromveckan återknöt jag bekantskapen med sångerskan Sade. Ända sedan hennes första platta, från tidigt/mitten 80-tal, så har jag gillat hennes tillbakalutade musik. Nya singeln heter "Soldiers of love". Inget hisnande, inget banbrytande. Men det är Sade. Tror jag gillar den bara för det... Lyssna!

 Det blir liksom kärlek av allt hon spelar in. Kanske delvis för att jag kan förknippa henne med just "lööv".. En gång delade jag henne ett tag med en pojke det inte funkade med. Brusten smooch plus musik är lika med dubbel smärta. Tack för den. Men lyssna i alla all vettja.

Återknöt en annan bekantskap igår morse. Det var med Regina Lund. Vi träffades för snart 10 år sedan och jag minns att jag tyckte hon var, mer eller mindre, den vackraste kvinna jag sett då hon kom in i radiostudion helt osminkad, blond och nästan löjligt uppsluppen, avslappnad och trevlig. Jag fick inte ihop det med den bild som andra media ofta levererar då hon framställs som svår, mystisk, otillgänglig och lite av en diva. Av detta märktes ingenting den gången och vi liksom "fann varann".

 Igår möttes vi, som sagt, igen. Historien liksom återupprepade sig. Även denna gång osminkad, blond, avslappnad, trevlig, naturlig och oändligt vacker. "Hej! Jag kommer ihåg dig. Vi har ju träffats förr" var det första hon sa. Mer behövs inte för att jag ska uppslukas. När hennes nästa mening är "Visst är vi vänner på Facebook?" så har hon fångat mig för gott. Det är skönt när mediabilder och fördomar avlivas.


My dancing twin!


Rapport från en snöhög

Ord jag inte använder så ofta just nu:

- Badbyxor
- Solstol
- Svett
- Sandaler
- Svalkande drinkar
- Sommardäck
- Midsommarstång

............

Det är 8 minusgrader. Klockan är 14.30. Det toksnöar.
Jag lägger mig i soffan med en filt.
Tänker på varm choklad

Knark

Mmm, doften av nyklippt gräs, eller doften av asfalt efter ett sommarregn.

Jag kan knarka på de dofterna.

Känns avlägset idag.

Nån som känner en langare?

Tröttelitrött

Ett tecken på att man är på jobbet för tidigt på morgnarna, och sovit för lite, är när man tittar på namnen i inboxen på mailprogrammet och tror att man tittar på artister i iTunes.
Förundrat säger man till sig själv:

- Konstigt, de här artisterna har jag inte hört förr...

Det är en "sådan" dag idag.

Facebook saggar.
Nätet laggar.
Mobilen har lagt ner verksamheten.
Har ont i mitt högra knä.
Jag är trött.


Ni som försöker skicka sms el ringa mobilen:
Ring mig hemma eller maila.


Får jag lov?

När jag vaknade i morse hade jag en fras på hjärnan:

Mannen som kunde dansa med hönor.

Det var allt.

Minnet hade inte lämnat nån som helst förklaring, bara en fras ekande i hjärnan: "Mannen som kunde dansa med hönor".

Jag är både nyfiken, förbannad och förundrad.

Man undrar ju onekligen varför.

Sen funderar jag på hur filmen hade sett ut. Snackar vi pardans, alltså? Eller är det en kille som tar ut hönor på nattklubb? Eller är det nåt annat, nåt djupare som jag inte förstår?

Jag tror att jag behöver den där semestern ganska snart. Snart.

Nänämensan, Larre

Jag hade ju tänkt berätta om helgen, men jag känner mig, som sagt, matt och fylld med onyanserade tankar. Kanske är det en släng av gula febern eller aids? Fan vet. En sak har plågat mig ända sen i lördags. Min vän "Larre" från Göteborg var här och hälsade på. Han berättade att hans favoritartist just nu är Toby Keith. På allvar. Att vi inte delar musiksmak hade jag nog listat ut, men att han skulle vara helt från vettet hade jag inte riktigt räknat med. Jag vet inte riktigt hur vi ska kunna gå vidare efter det här.


Såhär är det:


Personlig, inte privat.

Att blogga är delvis att vara personlig. Att vara personlig är inte detsamma som privat.
Just nu är det mesta som snurrar runt i skallen alltför privat för att berätta om.
Mina tankar snurrar. Jag sorterar tankar, tänker till, tänker om, tar beslut, reviderar osv.

Bara så ni vet, när verksamheten är låg.

Yeee...


Tack för kommentarerna!

Genom era kommentarer öppnar sig kanske inte nya världar, men tack i alla fall. 
Jag läser, förstår (?) och begrundar.

Just nu sitter jag f ö och klickar mig fram till bloggar som handlar om saker jag inte själv har upplevt, eller saker jag själv gått igenom tidigare.. "Mamma köper ett par nya skor till mig". "Åhh, vad jag är trött på Micke". "Igår knullade jag med mitt ex. Igen".

Jag minns hur det är att vara 15, 19 och 28. Jag upplever hur det kan vara att vara 42 och ha hund i en lägenhet i Hökarängen.

På samma sätt som jag bjuder in folk till den cirkus som heter Magstar så sitter jag och smyger i hörnen hos folk jag aldrig känt. Jag tar del av liv och död, kärlek och misslyckanden. Jag tittar på inrednings- och modebloggar, men ser sällan kläder utan ögon, väggar, saker runt omkring. Vad är det som sägs? Vad är det som inte sägs? Hade vi tyckt om varandra om vi setts? Hade vi överhuvudtaget sett varandra?

Jag förstår inte hur man inte kan älska bloggar.
Även om jag vissa dagar inte gör det själv.

Jag älskar bloggar som vågar. Som släpper in. Som blottar något.

Bekräfta mig!

Hörni. Jag har länge funderat på varför det är så få kommentarer här på bloggen i förhållande till hur många som läser. Det stör mig. Som jag ser det kan det bero på något av följande alternativ:

1. Ni hatar mig.
2. Ni hatar att kommentera.
3. Ni vet inte hur man gör när man kommenterar.
4. Ni har insett att det är lönlöst att kommentera, eftersom jag nästan aldrig svarar.
5. Ni är trötta på hela blogg-grejen och har slutat kommentera i allmänhet.
6. Ni kommenterar visst, men bara när jag skriver något som är värt att ödsla tid på.
7. Ni sitter fast under något väldigt tungt.

Så berätta nu, vilket är det?
Och framförallt, behöver ni någon form av räddningstjänst?


Virusvarning!

Okej.
Jag har hört att förkylningar kan smitta.
Vinterkräksjuka också.
Men finnar!?

HUR FAN GICK DET TILL?!?

Igår: Soffhäng med kamrat som dagen till ära hade en megafinne i pannan.
Idag: Kan knappt ta på mig glasögonen.
Jag har en jättefinne, alternativt böld, ovanför ena örat.

Försökte desperat peta hål på den, med resultat att jag har ont i hela huvudet.
Testa inte det, hör ni.

SMÄRTA! SMÄRTA! SMÄRTA!


Döda mig!

Jag fryser idag.

Jag ville bara meddela det. Det har varit superkallt, men nu är det typ Noll och jag fryser. Nu, men inte då. Jag vill protestera!

Alltså: Det är kallt.

Som fan.

Förra veckan fastnade jag ute på landsbygden.

Det var 27 grader kallt. Då.

Jag kan inte med ord beskriva hur jävligt det är att jobba och samtidigt frysa. Utan anledning.

Finns.
Inga.
Ord.

Jag bär runt på ett trasigt knä och massa jobb. När jag tänker på det så infinner sig tröttma ganska omedelbart.

Jag vet att det är 30 grader varmt i Thailand, och just nu, JUST JÄVLA NU, byter jag gärna ett par kalla händer mot armsvettsvett, sömn och massa plusgrader.

Basånivet


The Baseballs

Idag är en bra dag. Jag vet inte varför.

Det spritter i benen. Trots att det är måndag.

Jag gick till jobbet och kom på mig själv med att dansa lite (nåja, kryckdans men ändå..) till The Baseballs cover på "Umbrella". Inte alls min stil på låt, men charmig på något vis. Fixar, trixar, snackar, planerar. Mer dans. Jazzar och nynnar på hundpromenaden. Jag möter en man i kostym. Han tittar på mig som vore jag galen. Och idag är det nog inte bättre. Blodet pumpar och jag skiter i alla som vill mig illa (ja, det är säkert nån. Eller?). Idag låter jag dem inte ta i mig. Inte dra ner mig. Försök bara. Jag ramlar dåliga gatan fram. Stjäl rader från andra. Lånar. För idag är det jag.

Jag.

Imorgon är det kanske du.

Jag dansar lite till ifall det är ok med dig?

Lyssna så förstår du varför.


Jobb, mat och dagsljus!

Idag är det söndag, men jag låtsas att det är en helt annan dag, nån dag långt i från måndag. Jag har en "värstingvecka" framför mig med mitt vanliga jobb från tidig morgon till eftermiddag, och sedan tre kvällar med extrajobb. Jag ska tillsammans med en sommelier och en kock guida massa människor i vinets och matens förlovade land. Kul, men jobbigt. Jag gäspar hela vägen till banken. Jag är m a o lite av en hora. Det bjussar jag på.

Just nu laddar jag mina batterier med att städa och laga mat. "En hel hoper" med "de bästa" i känslolivet ska komma på middag. I ugnen ligger 2 kg kalvstek, i kylen smördeg, kantareller, rotsaker, grönsaker, ädelost och en del annat som ska smörja våra krås.

Har ni förresten tänkt på att "det nya livet" börjat? Eller: Det borde ha börjat för att det mest typiska med "det nya livet" är att det alltid börjar i januari. Speciellt den här januarin är det mest typiskt, för den här januarin är, som ni märkt, extra jävulusiskts kall. Det har varit i det närmaste förenat med ihjälfrysning att gå  en promenad med jycken, även om det just idag är milt och helt överlevnadsbart. Icke desto mindre: Det har börjat ljusna! Imorse när jag skulle lägga mig, efter en lång natt, så såg jag det! Dagsljus, gott folk! Där har vi en uppfinning jag uppskattar. Jag blev så till mig att jag tänkte ta en bild på det, men det gick inte för fingrarna hade inte tinat upp ännu.

Äntligen fredag!

Årets första arbetsvecka är över. Det har varit en lång vecka.
Nu är den över och det är fredag = helg.
Jag har bestämt mig för en lugn och skön helg. Jag ska inte:
- dricka mig medvetslös på Jägermeister.
- kräkas
- slå sönder vinglas
- se på när hus brinner ner till grunden.
- fastna på landsbygden i polarklimat.
- sova med en katt på magen utan att veta om det.

Been there, done that...

Jag har istället bestämt mej för ett vuxenalternativ. Jag ska:
- se soffan på nära håll.
- titta på "På spåret".
- dricka måttligt med vin.
- äta middag några gånger.
- låtsas att jag är äldre än vad jag är.

Been there, done that too... Men efterverkningarna är lindrigare.


Blekåfet

Jag fick ett mail där någon funderade över om de skulle känna igen mig när jag kommer till Stockholm. Och det är ju smickrande förstås. Eller något...

Jag har ett säkert tips.

Leta efter den blekfetaste killen i stan.
Tänk uppsvälld vinterkräksjuka.

Det roligaste jag läst på länge

Ellies blogg. Läs!


Upp & ner

Jag har märkt att många människor i min omgivning inte påverkas i humöret, beroende på årstid, lika mycket som exempelvis jag gör. Det är väl på gott och ont antar jag. Dessa "många männsikor" får inte "höst- och vinterdepressioner" på samma sätt som folk jag umgåtts med i andra skeenden av mitt liv.

Tro´t eller ej, men jag saknar det!

Jag saknar dem som inte är jämnfina. Jag har alltid trivts bäst bland människor vars humör, tankar och sinnesstämningar går lite upp och ner. Även när jag inte varit bland de som varit naggade i kanterna har jag sökt efter dem med blicken när jag varit ute.

På sommaren har de gömt sitt rätta jag i solbränna och färskpotatis, men allt eftersom mörkret brett ut sig har de kommit tillbaka.

Ge mig trasig.
Ge mig glädje.

Men gärna lite av varje.


Galen, men inte kär?

Jag slutar aldrig imponeras över mig själv.
Min avsikt var, efter några dagars bloggfrånvaro, att först skriva om kärlek, om att inte "släppa taget och börja om". Efter det tänkte jag fortsätta med att berätta om den gudomliga gåvan som kallas "sovmorgon". Men av någon outgrundlig anledning så kom jag att tänka på, allas vår, Lotta Engberg.

Hon är ju, tillsammans med Gud och alla hans änglar, länken till det här med gåvor och kärlek. Det bara är så.

Med skrämmande tydlighet minns jag Lotta Engbergs tv-program "Kär & Galen", som sändes under förra årtusendet, där tre kärlekspar tävlade mot varandra. Det par som vann fick chansen att gifta sig i tv, och inför bröllopet köpte mannen alltid ett skitfult smycke till sin blivande fru i kärleksgåva. Hujedamej! Värst av allt är att jag kan signaturlåten fortfarande också.

Kär och galen!
Klockorna de ringa
och många tusen eldar börjar brinna
Se en kvinna och en man
Nu har de fått varann
Ja, nu har de fått varann.
KÄR OCH GALEN!
Det jag undrar lite nu är: Varför minns jag sånt här?
Vad ska jag ha för nytta av den här informationen?


Tungan och gommen

Jag brände mig så att jag fick brännblåsor i gommen och på tungan när jag lagade middag i förrgår.

Det gör fortfarande ont.

Jag rankar "bränna sig i gommen och på tungan" som en av de mest irriterande i-lands-skadorna. Topp fem. Minst.

Inte göra

En sak som är tråkig med att bo i en hyresrätt är att man inte får göra något med lägenheten. Inte måla, tapetsera osv. Får man, mot förmodan, göra något så vill man ju ändå inte göra det eftersom man gör det åt någon annan.

Det retar mig.

Mycket.

Elva

Häromkvällen var jag på fest hos en vän. Jag träffade massa människor, många jag aldrig träffat och andra jag inte sett på väldigt länge, och det ena ledde till det andra. När jag kom hem försökte jag räkna ut hur många jag bjudit på middag. Det visade sig att jag bjudit in elva personer till middag.

Frågan är vad man lagar till elva hungriga? Jag har bjudit en del av skaran på middag tidigare, så nästan alla mina standardrätter kan strykas. Jag har några dagar på mig att fundera.

Är jag smart börjar jag laga mat ganska snart. Nåt jag kan värma upp lite snyggt när det är dax, men som fortfarande är gott.

Det är vinter här (23 grader idag. Brrr) så jag funderar på lammstek med min grandiosa paradpotatisgratäng.

Enkelt, men gott.

Om ingen annan har nåt bättre förslag, vill säga?

Rödvinsballehjärna

Som jag nämnde så drack jag vin igår. Resultat = Hjärnan vill inte riktigt vara med i dag. Har försökt skriva ett par inlägg, men det blir bara skit varje gång.

Vi åkte upp i rulltruppaunen... gahhh... möh...pfffft.

Jag får helt enkelt muta den med socker och löften om nåt fint. Frågan är bara vad man ger en hjärna? Rödvin passade ju uppenbarligen inte.

Falukorv?

Jag fick besök ikväll. Vi drack vin och småpratade ett par timmar. Under hela samtalet så kunde jag inte låta bli att emellanåt lukta på mina fingrar.

Häromdagen blev jag nämligen bjuden på indisk mat, det var Lamb Ragan Josh och Chicken Korma som delades av mig och några goda vänner.

Grejen är den att mina fingrar, två dagar senare, fortfarande luktar svagt av indiska kryddor. Ingen obehaglig doft på något sätt, men är det inte märkligt?

Jag tvättar mig som en normal människa, men ändå sitter doften kvar. Vad gör man för att få bort den? Ska jag gnugga kroppen med nåt svenskt? Falukorv kanske?


Vaken

Jag vet inte vad det är, men likväl som jag längtar till ett hus på landet så älskar jag, vissa dagar, att vakna upp till stadens ljud. Det slamrar från traktorer som skottar ute på gatan, bussarna tutar och alla andra ljud växer samman till nån sorts dovt sorl.

Genom fönstrena ser jag hur snön faller och jag kan betrakta de stackare som är på väg till sina jobb. Det ska bli kallare, en ganska perfekt vinterdag. Jag är ledig.

Dessutom är det måndag. En ganska perfekt veckodag. Den här gången.

Borta

Jag rotade på vinden och hittade min låda med gamla betyg, intyg osv. Jag konstaterar att jag GLÖMT BORT ett helt gäng med kurser och utbildningar. Tillsammans utgör dessa bortglömda utbildningar och kurser ett drygt år av mitt liv. Ett drygt år jag inte kommer ihåg.

Undrar om det finns andra år jag glömt?
Jag kanske har glömt ett år som parkeringsvakt i Kramfors?

Eller ett år som playboy i Paris?

Je suis un bon bon.

Ja, jävlar.

God ny framtid!

Det har varit lite fattigt med bloggandet. Igen.
Av nån märklig anledning så har jag haft besök varenda dag i en hel vecka.
En av anledningarna var min födelsedag. Det var full fart hela dagen, trots att
jag inte ens var i närheteten av 40, 50, 70 eller 100, och mig veterligt, inte nära döden.
Fattar ingenting, men kul. Tack!

Dessutom har det hunnit bli ett nytt år, OCH ett nytt decennium.
GOTT NYTT ÅR!

Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommande decenniet blir bättre än det
som passerat. En tarot-kort-kvinna sa till mig att de kommande 10 åren skulle
bli mina bästa. Det sa hon inför millenieskiftet. Jo, jävlar vad fel hon hade!!

Jag skulle med lätthet kunna ha varit utan de senaste 10 åren. Å andra sidan så
lär det ju finnas något positivt med allt, och förhoppningsvis har jag utvecklats och
fått erfarenheter och referenser som gör att jag framgent blir lyckligare.
Så kanske har det som varit ändå varit bra, som verktyg, för fortsatt snickrande.

Nu tar vi nya friska tag och ser framtiden ann!

RSS 2.0