ÄNTLIGEN !!!

Jag har aldrig riktigt förstått mej på alla förväntningar när det kommer till Nobelpriset i litteratur. Uppmärksamheten är oomkullrunkelig. Men om vi ska se varandra djupt i ögonen och seriöst utbyta tankar om detta skeende: Är det nån som egentligen bryr sej ?? Vareviga år är det nån ny "djuping" som lyfts till skyarna, och vareviga år försöker jag dra mitt strå till stacken genom att läsa en bok av "den utvalde/utvalda", för att jag vill förstå.. Det stannar som regel vid att jag just försöker.. Tungrott, jobbigt, tråkigt, och för mej, intetsägande är det som sammanfattar det som belönats dom senaste åren..
Till saken hör att jag inte är en oäven bokläsare, jag plöjer igenom att ett antal böcker varje år, t o m ett antal varje månad..

Nu är det iaf klart. Författarinnan Doris Lessing image48 är alltså årets Nobelpristagare i Litteratur. Horace Engdahl har än en gång fått stega ut med sin allvarsammaste blick och deklamera för en samlad press vem som detta år sätts på uppmärksamhetens pidestal. Å tro´t eller ej, men för första gången nånsin har jag redan läst en bok av Nobelpristagaren. Vill minnas att den hette "Den goda terroristen"..
F.ö säger farbror Horace till en av kvällstidningarna att "alla har chansen att få Nobelpriset". Så om jag plötsligt slutar skriva på bloggen, och försvinner spårlöst, så kanske jag sitter och knåpar på nästa års Nobelpris.. Wish me luck !!

Kommentarer
Postat av: Hunk

JIPPI !!

2007-10-11 @ 20:10:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0