the...

end......

Nån sorts bra dag - Nästan..

Idag vaknade jag på bra humör och det blev bara bättre när jag kom ut och kände, trots vätan, friskheten i luften. För första gången på länge så verkligen kände jag på morgonen och insöp den.. Trots lite kyla så frös jag inte, tvärtom jag kände mig nästan lite varm. För första gången på oerhört länge tänkte jag inte att "Vafaan gör jag här egentligen ?? Take me away !!"..

Innan jag drog iväg mot jobbet tog jag den vanliga promenaden med Frank (my dog). Mötte som alltid massa människor som alla såg lite vackrare ut än vanligt, lite varmare, lite mer kärleksfullt inställda till livet. Jag var såpass nöjd att jag tyckte regnet nästan var förnöjsamt..

Stannade till hos "Hagabagarn" och köpte en rågbulle innan jag var framme på jobbet.. Väl på plats kände jag lukten av hyfsat schysst kaffe från kaffeautomaten. Humöret verkade ha kommit för att stanna.
I två minuter...

Innan jag ens hunnit få upp koppen till munnen börjar min kollega Klas att häckla mig för att jag drällde kaffe där han tänkt ställa sej. Han toklackade och sa att jag var den mest talanglösa människan på jorden.

UNDERBART !! Så var jag tillbaka i verkligheten och redan efter lunchen var vädret lite sämre och människorna lite fulare..

Jag hämnades genom att berätta lite för ingående om handlingen och slutet i den Arne Dahl-bok som jag vet att Klas läser och som jag redan läst..


Apropå idrott

Brottning verkar ju kul.. (sånär som på blomkålsöronen, men det finns ju skydd..)

image46

Apstadiet ? Jo..

För varje år som går har jag blivit allt mer "anti-sportig".. Förr kunde jag tycka det var kul att titta på ishockey, skidor (både nerför och på längden), simning, Finnkampen osv.. På senare år tittar jag väldigt sporadiskt.. Det är egentligen bara när det är Formel 1 som jag tittar koncentrerat + att det händer att jag fastnar framför Tv´n när det är hästhoppning nån gång emellanåt.. Att se idrott i verkligheten har knappt funnits på världskartan.. Tills igår..

Det stora mediaföretaget (dvs min arbetsgivare) bjöd på middag och efter det på matchen, tillika derbyt, i hockeyns elitserie mellan Timrå och Modo.

Jag är s.k "Timråit". Sen barnsben har jag alltid "hejjat" på Timrå. Trots att jag inte sett nån match på många år så har jag ändå glatt mej åt då det gått bra. Men igår var jag alltså på plats på E-on-arena..
Redan innan jag hittat min sittplats var jag liksom "igång".. När jag väl satt mej så skedde förvandlingen.. Mina arbetskamrater tittade storögt, nästan oroligt.. Den timide Magstar förvandlades till en hockeyhuligan.. Jag skrek, applåderade, jublade, skällde, vrålade osv.. Helt galen.. Efter matchen var det som vanligtvis kallas för "röst" bara ett hest gnisslande.. Idag ska jag försöka återställa respekten för min person hos arbetskamraterna..
Wish me luck.. (Ps. Timrå vann)


Schnappi

Kommer ni ihåg "Schnappi - Das kleine krokodil" ??
Det gör jag.. Tyvärr..
Hujedamej..

Ny vecka på G.. igen..

En genomgång av veckan visar att "det är mycket nu".. Det borde iofs inte vara nån överraskning, vare sej för er eller mej, men likförbannat så ryckte jag nästan till när jag började gå igenom veckans åtaganden.. Råkade av en slump  öppna min agenda och blir nästan förvånad över hur jag förtränger sånt som var glasklart för ett par dagar sen.. Det är föreläsningar, träning, hockey (märkligt men sant), en begravning (inte min egen), två middagar, en fest, en konsert.. Dessutom så lär jag väl måsta jobba också... Tänk så det kan bli..

Av rutiga skäl och randiga orsaker kommer jag inte att blogga lika frekvent längre.. Men, men.. Vi får väl se hur saker & ting utvecklas..

F.ö så önskar jag er alla en skön sömn, ett gott liv och endast en lindrig förkylning.. Puss

Söndagsläget

Skönt med dagar då det inte behöver presteras.. Idag har det varit en sån där dag då jag pendlat mellan två "lägen".. Det är "fikaläget" och "ryggläget".. Bägge två är ganska trivsamma lägen.. Den primära skillnaden är att det första läget görs i tvåsamhet (eller fler) mednabs ryggläget funnkar bra då man är ensam.. Återstår gör bara "promenadläget" som jag iofs också hunnit med, om än kortare varianter.. En längre ska också hinnas med..

"Bloggläget" har också en liten del av denna dag, jag betonar "liten"..
Nackdelen med att ha en prestationslös söndag är att eventuella embryon till sånt som kanske kan avhandlas blir försvinnande få.. Å andra sidan (som vanligt) så har ju det inte hindrat mej förr..

Även solen har sina fläckar.....

Söndag.. Känner mej nästan lite misslyckad, besviken på mej själv..
Det är gårdagen som spökar..
Jag menar: Om man sätter upp målsättningar, t o m gör listor (se förra inlägget fr igår) för att ens dag ska förflyta så smärtfritt och välplanerat som möjligt, och sedan går allt över styr.. Är inte det ett litet misslyckande ??

Igår skulle jag t.ex äta middag ensam (garderade iofs med ett "?"), men så blev jag bortbjuden på en synnerligen trevlig middag med trevliga människor, god mat och gott vin.. Hur ska jag förhålla mej till det ?? Blir lite tvehågsen.. Det stämmer ju inte helt med listan.. Hmm.. Hur ska jag bete mej ? Vad ska jag ta mej till ?

Som om det inte räckte med det världsomvälvande misslyckandet.. Jag skulle ju somna halvpackad framför Tv´n, men inte ens det lyckades jag med.. Vågar nästan inte berätta att jag inte träffade Johan och knappt shoppade heller. Köpte ny mobiltelefon, thats it.. Ska försöka lyckas bättre med den här dagen.. Håll tummarna..

Planering - Lördag

 • Träffa Micke
 • Shoppa
 • Träffa Johan
 • Äta en god middag.. Ensam ?
 • Dricka vin & Champagne
 • Somna halvpackad framför Tv´n

- Jag tycker det låter som en ganska schysst dag, trots allt....

"Du.. Jag vill inte läsa om det här på bloggen.."

Det var på den här platsen, just i det här inlägget, som jag med en målande beskrivning skulle uttrycka tankar, funderingar och känslor.. Det var nu jag skulle låta Er ta del av ett skeende, en situation, ett möte, en del av gårdagen (alt. natten el tidig morgon).. Från första till sista beröringen hade jag tänk låta Er finnas med.. Men tyvärr..

Det ni får är slutrepliken från det jag INTE delger:"Du.. Jag vill inte läsa om det här på bloggen.."

Sagt & gjort.. Som den lyhörde, kärlekfulla lilla människan jag är så respekterar jag detta..


Heart of stone

Det har sagts: "Att skiljas är att dö en smula". Jag tror det stämmer. Man lämnar en del av sitt hjärta i händerna på den man älskat och går vidare, och hoppas att de bitar av hjärtat man har kvar kommer läkas och börja pumpa igen..

För varje gång det händer oavsett längden på relationen, eller statusen, så blir det svårare. Varje ärr och sårvävnad gör hjärtat hårdare. Den nya hud som bildats över gamla sår är mjukare, ömtåligare, men samtidigt är ärren som håller hjärtat samman hårdare och kallare.

För varje gång man svikit hjärtat är det som att det tröttnar lite på dess bärare. Det pumpar lite svagare. För att det förväntar sig att det inte ska funka.

Visst försöker jag älska..

Brinner gör jag alltid..

Jag hoppas bara att hjärtat pallar en runda till om det skulle behövas.. Idag är det kallt..


Färgen beige

Förra inlägget var verkligen ingen höjdare..
Måste vara nån samlingskonstruktion av fredags- och bloggprestationsångest..
Vi glömmer det hela.. Ok.. Vänner ändå ?
Puss

Ps. Jag har skrivit massor med beiga inlägg tidigare, och inte bett om ursäkt..
Vet inte vad som är fel... ds.

Han suger så bra..

Jobbar febrilt på en hit, en riktig schlager.. Den är kanske lite väl inspirerad, t o m snodd, från Linda Bengtzings repertoar.. Men man kan ju inte lyckas varje gång, inte första gången iaf..

Men jag blev så inspirerad, så injektionspumpad, av nuet, av verkligheten, av skeendet, av denna fredag och det som ska ske.. Det kommer att bli så bra.. Nya, rena sängkläder osv...

Det är fantasin som målar sin allra finaste tavla i min mentala guldram.. Ramen som ska hänga väl synlig för publikum, för hög som låg.. Eller kanske inte... Det kan ju bli för magstarkt, för integritetspiskande..

Ikväll ska det.. Hmm.. Kan kanppt säga det, vet inte om jag vågar.. Det ska.. Hmmm...
Jag har nämligen besök.. Vi kan kalla honom "Hugge".. Han har en lång... Jättelång... Mmmm...
Det kanske är skamligt, men han... Mmmm.. Aaahh..Åhhh...

Jag tar den där sången istället. Titeln är (som sagt Linda B-inspirerad) "Han suger så bra".. Sug på den du..
Han är orange, av märket "Hugin".. Min dammsugare.. Nu ska det städas..

"Jobba" hemifrån... Pyttsan

Jag har ingen jävla arbetsmoral, ingen karaktär, inget ansvar...
Med jämna mellanrum kan jag ta en dag då jag jobbar hemifrån. Det är lite lyx.. Men det tarvar karaktär och vilja.. Det är alltför lätt att "råka" ligga kvar hela förmiddan i sängen, att somna om 3-4 ggr när väckarklockan ringt, surfa, snacka på msn och helt enkelt bara låta bli att jobba...

DET ÄR PRECIS VAD JAG GJORT IDAG !! Inte ett skit, inte ett skapandes dugg för kl 14.30...

Av den anledningen börjar jag nu känna stress (som jag inte vill ha när det är fredag) och jag mailar febrilt till min kollega på jobbet som får maila tillbaka alla uppgifter jag behöver för att kunna göra det jag måste..

Det var väl allt för stunden.. Ville bara delge hur det kan vara att ha förmånen att få jobba hemifrån.... Eller inte jobba hemifrån..

Idag ska jag inte blogga !!!!


Ha !

Hmm.. Eller... Nämen vänta lite nu...

Satan

Frustration

Då var det dax igen.. Jag blir såå trött.. Why ?? Säger bara: Fadde & Linda...

Idag är dom åter på tapeten, eller åtminstone i tidningen.. I Expressen uttalar sej Fadde om den "fantastiska" mamman Linda som han vill ha fyra barn med..


Please.. Bästa kvällstidningar.. Jag bönar och ber. Inget annat verkar ju funka. Måste en helt vanlig läsare som jag, och andra likasinnade, återkommande läsa om dessa värdelösa människor som Linda Rosing och Spybar-Fadde är. Måste dyrbart mediautrymme slösas på Sveriges riksnolla no.1 och hennes korkskruv, och dörrvakt, till man ? Är det inte lite av en förnedring, eller åtminstone en förolämpning av alla läskunniga i landet, att vidhålla att det finns ett läsvärde i Fadde och Rosings aktiviteter ?

Med facit i hand kan man konstatera att den enda bedrift dom lyckats med var när dom var snabbast, en gång i tiden, när det var dax för befruktning. I och med det är dom knappast unika, det är inget speciellt.. Det har vi alla gjort.. Varit först som spermie alltså..

Visst kan man ibland lessna och tycka det är tjatigt att läsa om miljön, om Irak, Iran osv.. Men visst är väl det ändå värdigare nyheter ??

Ursäkta mej, men är det verkligen alltid helt fel och galet att önska livet ur andra människor, eller finns det undantag ?? Bara undrar, det är ju hög tid att skriva en önskelista...Jerker och Scatman

Jerker "scattar" sej fram genom korridoren på redaktionen..
Han är (temporärt) galen i Scatman John..
Galen.
Jag vill bara att ni ska veta det..


Ska man vara fin får man lida pin

I och för sej krävs det mer än vad en tandläkare kan åstadkomma för att jag ska bli fin, men ändå..
Jag fortsätter mitt garnityrfixande.. Snart är det bara en blekning kvar så är jag lika fixad som Carola inför schlagerfinalen i Grekland för nåt år sen.. Men jag har inte bokat nån sån (tandblekning alltså) och avser inte göra det.. Kan med besked lova att några julklappspengar inte kommer att finnas..
F.ö så är det fortfarande lite fakirkänsla att mer eller mindre kliva upp ur sängen för att sedan lägga sej i tandläkarstolen..

Somnade ovaggad även igår, men lite senare.. Låg och väntade på ett Tv-program jag ville se, lyckades hålla mej vaken, men precis när det jag väntat på började så somnade jag.. Grrr..

Well babes.. A new day i waiting... Let´s rule..


En rapport..

Entrecote
Rosépepparsås
Klyftpotatis
Sallad
Spanskt rött vin

Smålullig kl.18.22

- Var det nån som undrade varför onsdagar kallas "lill-lördag" ??
Nää.. Kunde väl tro det..

Själlös

Är det bara jag som inte fattat den eventuella storheten med Ebba von Sydow ??

Jag blir så trött när jag hör hennes ytliga jävla tuggande om Diorväskor, Guccidojor, Stella McCartneyoutfits och all annan blingbling och skit som ÄR hela hennes identitet. Hon hade inte ens existerat utan sin självutnända titel som stilexpert. Vad gör henne så speciell och varför verkar alla digga henne ??  Tell me, please.....

Det är inte så att jag hatar henne. Jag är absolut inte avundsjuk på hennes "framgång". Jag bara äcklas en smula och ogillar hela hennes uppenbarelse rätt mycket. Hon verkar inte ha någon själ..

För helvetessatan !!

Blev tvungen att leta i lådan för att hitta plastfolie..

I teorin en produkt som är snudd på genialisk, i praktiken ofta nästintill helt värdelös..

Ska det vara så jävla svårt att göra tunn plast som INTE klibbar ihop sig så fort det lämnar rullen. Den statiska elektriciteten gör att plasten fastnar mot allt som finns i närheten. Ska det verkligen vara lika avancerat att ompaketera sin ost som att lägga ett 5000-bitars kolsvart pussel?

När jag var liten var plasma-tv lika mycket fantasi som gröna gubbar från Mars. På den fronten har det hänt en hel del, men plastfolien är fortfarande precis lika värdelös..

Måtte Satan ta all plastfolie !!

14/11

Somnade ovaggad igår.. Mitt i en konversation på msn om inredning så bara "dog" jag.. Vaknade ett par timmar senare med både irriterade, oroliga och förvånade förfrågningar om vart jag tog vägen.. Jag försökte verka oförstående och fortsatte oberörd det tidigare messandet som om inget hänt, som om tiden stått still..

Nu är det onsdag.. Tror det är första arbetsdagen på länge som, åtminstone i nuläget, ser hyfsat lugn, eller nån typ av "normal", ut. Har iofs ingen tid över för småprat eller nån timmes ohämmad porrsurfning, men ändå.. Det ska bli intressant och se hur jag lyckas förvalta min dag.. Återkommer..

Ännu en kort rapport

Hemma
Ensam
Skönt
Glömde.. Har ju en hund.
Inte såå ensam
Timo Räisänen

En kort rapport


Snöblask
Grus i ögonen
Idiotjävelsatan

Tisdag = 8 veckor (igen)

När barn är små så räknar man, och firar, mest hela tiden.. Jag avser det där med ålder.. Först är ungen ett antal veckor, sedan månader.. Ett barn är sällan 1,5 år, dom är 18 månader.. Först när dom passerat två, kanske tre, års ålder börjar man räkna år, men poängterar också halvår..

Att sluta snusa och röka innebär ungefär samma sak.. Man räknar dagar, veckor osv..
Idag är det 8 veckor sedan jag slutade snusa.. Snart kommer jag att säga börja säga "två månader, eller tre"..

(Ber f.ö om ursäkt för att jag förra veckan tog ut en vecka i förskott.. Matematik har aldrig varit min starka sida. Jag angav nämligen redan då 8-veckorsgränsen för snus och 9-veckors för cigg.. Naturligtvis för att framstå som duktigare än jag är..)

- Nu snörar vi pjäxorna hårdare, drar åt svångremmen, spänner hängslena, knyter sydvästen under hakan, sveper jackan runt kärlekshandtagen och tar oss ann veckans andra dag, tisdag..

Måndag x 9

Risken är väl att nån tror att jag inte har nåt annat att göra.. Det här är dagens 9:e inlägg.. Undrar själv.. Har spenderat 14 timmar på jobbet idag. Kan inte låta bli att fundera på om jag kommit hem tidigare om jag skrivit mindre på bloggen...
Kan utan att skämmas, rodna eller titta under lugg (efter lite betänketid) svara "nej" på den frågan.. Jag är bara så sjukt effektiv ibland.. Idag var det en sån dag.. Nu ska jag väta min strupe, njuta av min spegelbild och nynna på den gamla dängan "Vita vidder" med Family Four från 1971.. En bra avslutning på en bra dag, i ett gott liv.. Må John Blund leda dej in i sömnens skira omfamnande.. Imorron är det tisdag !! Väl mött !! Gnatt !!

Dubbelont

Jag vaknade igår morse, hade ont.. Trodde det var nån sorts växtvärk. Då jag är relativt mogen, 188 cm lång och med ett ganska rejält hattmått (60) redan innan så blev jag minst sagt förvånad. Gudarna ska veta att jag haft växtvärk genom åren, men att det skulle dyka upp nu, även i huvudet, kändes minst sagt konstigt. Efter ett antal timmars ojande kom jag fram till att det förmodligen inte var växtvärk utan lördagens tacomåltid, intagen sittandes på ett golv och med tillhörande dryck i färgen rött, som skapat fantomsmärtorna.

Det är jobbigt att sitta för länge och svinga bägare. Sitter man dessutom, som vi gjorde, på golvet så blir det krångel, fysiskt krångel.. Har ni tänkt på att det är fan lemmar överallt som måste hållas reda på. Jag försökte halvligga lite snyggt på rygg med ena benet utsträckt och det andra uppdraget. Fungerade sisådär.. Sitta var inte heller lätt.. Den klassiska skräddarställningen funkade, men eftersom jag inte är lika vig som när jag var 15 medför det ett visst obehag redan efter 38 sekunder..

Följden blev alltså dubbel värk.. I stora drag för att jag suttit upp, druckit vin, och inte gjort nånting.

Det är tamejsatan tragiskt..


På Önskelistan

image45Tove Admans takkrona i taggtråd. Love it..

Upp och ner

Under en kortare period har jag via mitt jobb umgåtts med människor som jag först inte lyckades analysera eller förstå.. Det var nåt som störde mej, bara lite, men ändå, nåt som retade, trots trevnad.. Efter några dagar, precis lagom tills vi skulle skiljas så kom jag på det.. Jag kom på varför jag inte riktigt förstod mej på dessa trevliga personer, dom var verkligen det.. Dom verkade så befriade från humör, eller åtminstone humörsvängningar.. Deras humör, alla tres, var liksom bra och jämnfint som en kaksmet..

Jag tyckte, och tycker, om dom, men nåt saknas..

Jag kom på att jag tillsammans med dom saknade dom som inte är jämnfina. Jag har alltid trivts bäst bland människor som ifrågasätter, som inte är helt tillfreds, som nästan är lite trasiga.. Det stimulerar mej och min egen process. Såväl på jobbet som privat attraheras jag av personer med spretigt intellekt, med ett humör som kör berg- och dalbana..

Jag har saknat dom förr, dom spretiga, jobbiga.. På sommaren, t.ex, har dom gömt sitt rätta jag i solbränna och färskpotatis, men allt eftersom mörkret brett ut sig har de kommit tillbaka.. Nu är det mörkt...

Men det behövs en mix.. Det har hänt att jag hamnat med människor som antingen är jämna och fina hela tiden eller ojämna jämt, och det är en väldig skillnad. Båda sorterna är svåra att bara hänga med..

Ge mig trasig.

Ge mig glädje.

Men gärna lite av varje.


Dagens snackis på jobbet

Imorse kom arbetskamraten Maija kvittrande genom korridoren.. På sin finskbrutna svenska trallade hon ut det det glada budskapet "Jaag haar baakat moffins till er allesammans, tyckte ni behövde nåt smaskigt"..

Eftersom Maija är omtyckt, och muffins som regel gott, så blev stämningen god och uppsluppen..
Alla åt, ingen sa nåt..

Under förmiddagen började det viskas och fnissas.. T o m jag som inte är den mest framgånsrika viskaren väste några strofer. Sanningen var den att JAG HAR SMAKAT TROLLDEG SOM VARIT GODARE ÄN MAIJAS MUFFINS..

Under den resterande delen av dagen kunde den uppmärksamme medarbetaren se att i så gott som alla papperskorgar så låg det muffins med ungefär en tugga borta i varje.. Vissa av muffinsarna (kan man säga så?) gömdes i servetter eller under papper.. Maija var, och är, fortfarande glad..

Vid pass fem på eftermiddan stod jag vid kaffeautomaten. Maija kom, konstaterade 1) Att en muffins fanns kvar i en påse. 2) Att jag var där.. Hon sa: "Magnos.. Nu taar do den sista moffinen..".. Utan att vilja vara elak eller såra, men ändå vara något sånär ärlig sa jag: "Tack Maija, men jag har redan smakat, och jag tycker bättre om den klassiska varianten med socker i.." Hon tittade lite föraktfullt på mej och sa med bestämd ton: "Borttjämmda kottekris"..

Säg det med ett leende

Jag jobbar just nu med, förutom allt "det vanliga", ett  trååkigt projekt.. Vet inte hur jag hamnade i skiten, men det är sååå tråkigt.. Varje gång jag tittar på resultatet av det jag sammanställer så känns det bara som bla bla bla bla...

Jag måste tejpa upp mungiporna för att inte se ut som jag har fått dubbelsidig ansiktförlamning av tristessen.

Så nu sitter jag här och tejpar kinder.. Vad gör du ?

Söt

Ibland undrar jag över saker & ting...

Över Mickes konstanta missnöje..
Över Jerkers förmåga att göra mej glad varenda dag..
Eller över vem som kom på Salt & Vinäger-smak på Chips..
Eller kaviaren med banansmak..
Eller hur Frank, min hund, kan vara så jävla söt..

En del saker får man fundera länge på.

Pannan i veck.

Men inte Frank.

För det är han ju, söt alltså..

Nä men fy, Peter..

Inatt drömde jag förresten att jag och Peter Jöback hade nån sorts affär. Han uttryckte sig mycket snuskigt när han initierade det hela. Jag blev förvånad, för att inte säga väldigt förvånad..

F.ö har jag den senaste tiden hunnit med att drömma om att jag:
- Blev kysst av min kompis Mario
- Kramade hans pv, min vän, Pether
- Hånglade med mitt exx
- Sov sked med Johan S
- Hade sex med.. Hrrm.. Nä, just det, det var ju ingen dröm...

Fram och tillbaka...

Varje dag kör jag bil mellan mitt hem och mitt jobb.. Så även idag.. Den här gången var det snöglopp.. Väglaget varierar.. Ofta får jag höra kommentarer/frågor som: "Men är det inte jobbigt att köra jämt?".. Jag kan ärligt svara: Nope !! Jag kör så mycket, och har gjort under så lång tid, att det är en vana, inget att fundera så mycket över.. Nån enstaka dag per år är det riktigt skitväder med värsta blåhalkan osv, men oftast så är det bara vilsamt, typ meditativt att glida fram i bilen..

Mina 5 mil till jobbet tar ca 30 minuter. Det är i bilen, tillsammans med min favoritmusik, som jag vaknar och kommer igång på morgonen, och det är i bilen, på väg hem, jag avhandlar det som hänt under dagen, och kan landa i hemmet utan att älta jobb hela tiden..

Det enda som egentligen är trist med att bilpendla är kostnaderna. Bensin, service osv kostar skjortan.. Det är därför (bl.a) jag, trots allt, planerar för en flytt.. Igen..

Snö, lugn, kebab och Gnatt

Dags att avrunda söndagsbloggandet..
Det är värsta julkortsvyn från mitt vardagsrumsfönster.. Många och stora flingor faller.. Ena tanken är "mysigt, ljust, vackert, jul", andra tanken är "satan, måste sopa bilen utan sop imorgonbitti"..

Utöver den starka tankeverksamheten apropå snö så har det varit en löjligt lugn och händelselös dag.. Hasade runt i morronrock för att emellanåt halka ner i sängen fram till 4 på e.m.. Lyckades kränga på mej kläder och åkte på "kafferep" hos goda vänner en bit norr om stan.. Väl hemkommen beställde jag en kebab för att bekräfta den softande slöheten som permanentat sej som en aura runt hela min lekamen.. Det var inte ens gott..

Imorron väntar en ny vecka med massor av åtaganden.. Lite naivt tror jag varje söndag att "det här blir sista stressveckan", men så blir det inte.. Måste lära mej att tacka nej..
Ska förresten titta på en ny plasma-tv också.. Inget som jag egentligen behöver byta, men av nån anledning så brinner plånboken........

F.ö så önskar jag Er, som vanligt, den skönhetssömn ni såväl behöver..
G´natt
medmänniskor och övriga..

Farsdag

Jag tror arvet landade ytterligare en bit bort idag..
Det är farsdag.. Jag ringde min far och lät honom förstå att jag är för bakis för att köra bil hem till honom..
Å andra sidan.. Stämmer siandet från förra inlägget (resultat 1) så är det ju han som troligast får ärva mej..
Den som lever får se..

Kan man välja ??

Samma saker som man inte vill veta vill man ibland veta.. Det krockar liksom..
Ta döden som exempel.. Jag vill inte veta när jag ska dö, men samtidigt vill jag ju det.. Det vore kanske knäckande om jag fick veta att "i eftermiddag klockan 16.27 då är det kört"..
Faan vad stressad jag skulle bli..
Eller om jag fick veta att slutet kommer om typ 3 år.. Skulle jag bli helt galen, eller kanske njuta mer av nuet ?? Jag vet inte..

Hittade en sida på nätet: "How and when you will die ?" .. Genom att fylla i namn och ålder så talade sidan ifråga om när det är dax att krypa ner i kistan och stänga locket..
Resultat 1: Den 11:e oktober 2011 dör jag. Orsak: Självmord.
Jag har m a o fyra år på mej att göra det jag måste.. Sen är det finito.. Men för att vara på den säkra sidan innan jag sätter igång med allt som ska hinnas så knappar jag in mina uppgifter en gång till..
Resultat 2: Den 18:e april 2033 åker kepsen av. Orsak: Mord.
Helt plötsligt ändrades förutsättningarna radikalt och jag kan inte bestämma mej för vilket av alternativen som är att föredra.. Mördad som gammal eller fixa det själv lite mindre gammal.. Måste fundera på det..

Dax att läsa Norman Mailer

Jag sörjer inte. Vi kände ju inte varann, men när personer som betytt nåt dör så kan jag ändå inte låtan bli att "känna nåt".. På sätt & vis blir jag glad, eller åtminstone tacksam, för situationen eftersom den påminner (i det här fallet) om det han skrivit..

Jag snackar om författaren Norman Mailer som dött 84 år gammal. Jag minns hur han diskuterades under gymnasietiden och hur jag tillsist bestämde mej för att läsa nåt. Det blev Pulizerprisade "Bödelns sång" som han skrev 1979 där han utgick han från den verkliga historien om den amerikanske massmördaren Gary Gilmore. Dom två banden står fortfarande i min bokhylla trots alla utrensningar. Läs !!

Mailer skrev journalistik, biografier, essäer, dramatik och romaner. Han var en skandalernas man och en machoman. Jag kommer också ihåg den spännande "Hårda killar dansar inte" som också finns nånstans i nån låda. Med jämna mellanrum har hans alster landat på mitt sängbord, men nu var det några år sen sist..
Fakta och empati var tongivande i det han skrev. Jag ska plocka ner "Bödelns sång" och läsa den igen..

Frukostkorrigering

Den i tidigare inlägg annonserade frukosten, beståendes av en mugg kaffe på den närliggande Shellmacken, är inställd. Den gamle (jo, han börjar bli det) kamraten Gunnar jagade ut en skata (han är van vid skator) ur trapphuset och tog sedan den lilla hundkraken på en promenad och belönades för dessa handlingar med en fullödig frukost från undertecknads välfyllda förråd.. Ännu en dag kan ta sin början.. Leve livet !!

Fyllestädning - hygieniskt nytänkande

Jag har i sann kreativ anda skapat den hyfsat roande sysselsättningen "fyllestädning".. Den kan möjligtvis förväxlas med det man gör dagen efter en större fest, eller städningen man gör efter förfesten, men före sänggåendet, men det är inte dom städningarna jag avser. Den städning jag har i tankarna går i korthet ut på att städa "som vanligt" och dricka vin samtidigt, eller åtminstone växelvis ..

Såväl igår som förra fredagen så har jag kommit hem, efter avslutat värv hos det stora mediaföretaget, och funnit att behovet av såväl dammsugare som golvmopp varit en nödvändighet. Men för att inte göra mej själv besviken, och döda "fredagskänslan", så har jag städat och samtidigt insupit vätska med druvhärstamning.

Om resultatet av städningen påverkas låter jag vara osagt, men det tar onerkligen lite längre tid.. I takt med vinets intag reduceras fokuset på själva uppgiften, å andra sidan blir det allt roligare (ej att förakta). Det visar sej att under saneringens gång så känns det helt naturligt att ringa några samtal, byta Cd gång på gång, äta jordnötter och fundera på livet, chatta en stund, zappa ett par varv mellan tv-kanalerna osv osv..

Men oavsett resultatet så är det en mindre kravfylld, mindre stressrelaterad handling än det annars kan vara. Det är t o m ganska trivsamt. Utfärdar dock en varning: Om städningen blir intensiv, om ovan nämnda städ- och tidsförlängande bisysslor blir få, gör inte som jag och "råka" släcka törsten genom att svepa ett stort glas kallt vitt vin.. Det är gott, men kan ge biverkningar såsom yrsel och osammanhängande, sluddrigt tal..

Vaken igen..

Det är skitskumt att vakna och vara sugen på frukost.. På vardagarna äter jag aldrig frukost förrän möjligtvis, kanske ett par timmar efter det att jag klivit upp.. När det är helg (idag lördag) så händer det att jag som nu vaknar och vill ha frukost.. Då finns det två alternativ.. Det första är att skutta upp ur sängen, som ett barn  på julafton, och fixa en "värstingfrukost" högvis med gosaker.. Det andra alternativet är att lugnt hämta morgontidningen, läsa, starta laptopen, lägga den tillrätta på magen, kolla mail, porrsurfa och blogga..

Väljer jag det första alternativet så brinner det i knutarna, det gäller att "komma igång" medans tid är.. Blir det istället så att jag föredrar det andra alternativet så vet jag att hungern snart försvinner och jag slipper att diska, torka bord osv.. Idag borde jag fixa frukost eftersom jag har massor med gott bröd efter reportaget från ett bageri, men jag kommer inte att göra det.. En av dom saker som verkligen är tråkiga när man är ensam är att äta frukost.. Det är tur att alternativen finns.. Det blir en mugg kaffe lite senare på Shellmacken istället, och änderna i kanalen blir nog glada ev en kasse nyttigt bröd.

Jisses.. Idol stinker verkligen...

Mina förväntningar besannades... Är detta "det bästa" Sverige kan krysta fram???
Häpnar.image44Grrrrrrr....

Murder on the dancefloor

Idag ska jag nog bryta en princip.. Jag ska kolla på "Idol".. Kanske..
Satt och bläddrade i Aftonbladet och såg att det ikväll är dax för den
surt sjungande skaran att slakta discoklassiker..

image43
Jag bara väntar på att den blonda röstmarodörskan ska mörda favoritklassikern "Disco inferno" med The Trammps.Jag bävar.. Känner t o m en promilles oro för att jag ska gilla det jag ser och hör, men risken är minimal.. Rapport kommer. Höres !!

The battle rages on

Det sista (?) tecknet på att jag är officiellt störd har visat sig. Jag sitter hemma och tittar på en miljödebatt på Svt 24. Och jag tycker om det. Ganska så jättemycket, faktiskt.. Konstigt ? Jag vet.. Det finns något både rogivande och spännande med detta extremt torra tråk.
Faktum är att själva monotonin är en av de saker som gör det hela intressant. Man sitter inte och biter på naglarna, utan istället följer man dom olika talarna på ett ganska lugnt sätt, Ibland slumrar jag till ett tag, men verkar inte missa nåt. När det blixtrar till, vilket det gör ibland då blir det intressant, som tabasco på pizzan. I like it.

Mina egna åsikter är i sammanhanget inaktiverade.. Jag bara glor lite lagom avslappnat, avslaget.. Märkligt, men jag och njuter framför Tv´n.
Nu bryter jag mitt deltagande för en kopp te. Lovely.

Så ingen glömmer....

image41

Äntligen (?) fredag

Hur många radio- och tv-program är det inte som haft det som titel, dvs "Äntligen Fredag" ?
Well.. Egentligen vet jag inte hur mycket som är ärligt och spontant eller hur mycket som är vana. Jag menar, visst är det nice med fredagar, men om det är så jävla mycket "äntligen" vet jag inte.. Det som skiljer fredagar, eller fredagskvällar, från andra kvällar är att man helt legalt kan dricka vin utan att pådyvlas dåligt samvete.. Drick en tisdag, berätta det på jobbet,  så ska du se att dom fördomsfyllda blickarna sprider sej som pesten en gång gjorde..

En annan anledning till att fredagar är så poppis tror jag är att alltför många vantrivs på sina jobb och därför ser fredag, och resten av helgen, som en befrielse eller som ett pris för väl utfört arbete..
Jag tillhör nån sorts kategori som trivs på jobbet (oftast) och som gillar fredagar (oftast), men vet fullt och fast inte varför.. Som sagt: Det kan vara av gammal vana..

Hursomhelst.. Nu är det fredag.. ÄNTLIGEN !! Haha.. Motsägelsefull som få, spretar åt alla del håll... Ska vakna till liv och försöka var mer "tillgänglig"... Hörs..

Escortpojke

Jag har, i min närhet, personer som provat på lite av varje i livet innan dom "landat" i det som kan ses som ett någorlunda definitivt yrkesval.. Vissa har ganska snabbt hittat "sin väg", medans andra aldrig helt verkar sluta sitt sökande.. Floran bland dom yrken som florerar är ganska variabel, men ändå inte särskilt upphetsande..  Det är lärare, arkitekt, inredare, journalist, socionom, datatekniker, skådespelare, fotograf osv...

Jag har egentligen bara EN kamrat som "sticker ut" som har gjort lite annorlunda prioriteringar i livet.. Han är en banbrytande person på alla de vis, listan skulle kunna göras lång (på många plan)..
Till skillnad från dom relativt "normala" kamraternas yrkesval (se ovan) så har han sökt yrket som "escort" i Amsterdam.. Vad en escortkille gör vill nog inte en svärmor veta.. "Sällskapspojke" är den yrkestitel han funderar på för verksamhet på hemmaplan.. Jag är spänd av förväntan, men är inte en presumtiv kund..
- Vad vill Du bli när Du blir stor ???

Sol avslöjar sanningen..

Efter gårdagens 04.45-morron så tog jag sovmorgon idag.. Välgörande på ett sätt, påfrestande på ett annat..


Det välgörande ligger förståss i själva liggandet, dvs att vakna och att inte behöva kliva upp, att känna täcket mot huden, borra ner huvudet i kudden, somna en stund, vakna mitt i en dröm, somna igen, hämta tidningen, läsa den i sängen osv.. Ni fattar..
Den påfrestande delen består i nåt helt annat.. Just nu är det  som regel mörkt när jag lämnar hemmet och mörkt när jag kommer tillbaka.. Idag, eftersom jag tog sovmorgon, blev jag tvungen att se det jag annars slipper.. I solljus syns damm, hundhår och brödsmulor.. VÄLDIGT VÄL !!

Eftersom jag i grund och botten är en pedantisk person som vill ha ordning och reda så blev vissheten om städbehovet en mental "hang-up" som tillintetgör den kreativitet jag behöver på arbetstid, dvs nu.. Det är därför jag skriver här istället för att göra det jag borde.. Tänk att den gamla devisen stämmer: Inget ont som inte har nåt gott med sej..


Skamrunda

Idag har jag gjort det skamliga. Nej, inte visat könet för en grupp skolbarn. Inte heller har jag sjungit med i Tomas Ledin-låtar framför nyktra människor eller burit toppluva med reklam för Norrlands guld.

Jag har varit på Lidl. Detta kan ur mitt perspektiv gott och väl kallas för en skamrunda. Jag gjorde ett s.k "låtsasvarv" genom butiken, liksom smygkollar.. Det är då man ex konstaterar att man kan köpa korvskinn utan innehåll.. Jag fortsatte utan att passera gå, men korvtemat ville inte släppa taget, bleka, smala, julkorvsliknande skapelser log mot mej från hyllorna. Plockade på mej en av dom konstiga korvförpackningarna, en tub kaviar, en paprika och majskakor. Och skorpor. Jag tycker inte ens om skorpor.

Tidig onsdag (jävligt tidig)

Märklig dag idag.. Klev upp klockan 04.45, drog på mej kläderna och tog en lättare joggingtur (!!) innan ett par espresso fick väta min gom.. Den naive läsaren kanske tror att det tidiga uppstigandet har med "mitt nya liv" att göra, men så är inte fallet. Ett reportage med fokus på dom tidiga morrontimmarna var det som fick mej att bryta en del mönster.. Jag var ju tvungen att komma igång..

Onekligen känns det lite som om arbetsdagen snart är slut fast klockan nyss passerat 9. Nu är det tyvärr inte så. Ett antal timmars redigering är det som väntar innan nästa reportage väntar. Då ska jag på Vin & Sprit.. Snacka om att kombinera nytta med nöje.. Passar på att knö in en lunch med kamraten Daniel också..

Återkommer, min vana trogen.. Ta hand om er nu.. Snart är det jul !

megapowersuperformulaburningwalkinglikehell

Jag försöker verkligen att "ta tag" i mej själv, att göra nödvändiga saker.. Jag tänker förståss på sånt som att gå till tandläkaren, sluta snusa/röka, börja träna, äta nyttigare, dricka mindre osv.. VÄLDIGT MÅNGA  "ta-itu-med-saker" är väldigt tråkiga, och tråkiga saker är inte det lättaste att ta itu med... Därför misslyckas jag mer än lyckas..

Det här med tandläkaren har jag lyckats med. Åtskilliga tusenlappar har jag lagt ner på mina gaddar (mestadels på dom s.k tandhalsarna som jag borstat sönder i min iver efter god munhygien). Snusningen och rökningen tillhör också det som hamnar på "lyckats-med-listan", men sen är det stopp !!

Eftersom jag är lika stor som en luftballong  så tänkte jag mej ikväll (igen) se till att få fart på tentaklerna och sätta igång förbränningen. Istället för den sedvanliga långpromenaden i "normaltempo" satte jag högsta fart. Det var typ "megapowersuperformulaburningwalkinglikehell" som gjorde sej gällande. Det funkade dom första tre kilometrarna, men efter en rejäl uppförbacke var det slut på bränsle.. Att ta sej tre kilometer tillbaka hem var en kamp då andhämtningen påminde om min 72-åriga, astmasjuke, pappas och benen starkt påminde om nåt sladder utan själva benen inuti.. Om ni fattar.. 

Ja ja.. Fan tar den som ge sej, och mej ska han inte få.. Inte än.. Känner mej ganska nöjd, trots allt, och ska belöna mej med ett glas vin, för den delen av "ta-itu-listan" har jag inte kommit till, och det är ju så bra för hjärtat.. Skål och Gnatt muntergökar !!

Bumbibjörnsbög

Min vän Martin myntade en gång uttrycket "Bumbibjörnsbög".. Dom finns mitt ibland oss..

Det började med att en gemensam bekant som har den lite "gulliga" framtoningen att i mail och sms alltid använda ord som "sötis", "kramelikram", "pussipuss" osv.. Dvs ett evigt jävla gosgullande som bara ter sej ytligt och är omgivet av ett rosa skitskimmer.. Efter det att vi bägge fått mail från personen ifråga så yttrade Martin pricksäkert: "Jag gillar inte sånna där bumbibjörnsbögar".. Därmed blev uttrycket omformaterat till en särskild kategori människor, dom är inte bara bögar..

Så sent som idag råkade jag på en person som avslutade vår dialog med: "Ha en myspysig dag".. En myspysig dag !!?? Jag ?? Min dag kan te sej på många sätt, men "myspysig" blir den aldrig.. I helvete heller..

Giftaslysten


Inlägget "Blank och glansig" renderade i följande kommentar:

Postat av: Thomas
Vad fiskas det efter nu? haha Du ser JÄTTEBRA ut, Magstar!
Kram och puss från en hemlig beundrare.

Svar till hemlige-Thomas: Det fiskas efter en gemål. Ge mej din hand så vandrar vi till altaret. I´m yours !! // En just nu oändligt lättpåverkad, och lättflirtad, bekräftelsenörd med blank och glansig uppsyn.

8 veckor !! Det du..

Idag: 8 veckor utan snus... (9 utan cigg)

Ser Uffes snusdosa..
Bryr mej inte.. Är stark..

JAG LJUGER..
Skulle kunna döda för en snus, men biter ihop..
Har inte tid med mord just nu..

Blank och glansig

Jag roas av det faktum att fotot här bredvid är så lustigt.. Man brukar säga att "kameran ljuger aldrig".. Må så vara, men särskilt blank och glansig har jag aldrig varit, varken förr eller senare.. M a o är det upp till er att avgöra om huruvida det är jag eller kameran som ljuger.. Eder dag är räddad.. Min med om jag vore en glaserad fläskstek..

Schizofren trots allt ??

Goder Morgon mitt herrskap !
Okej.. Gårdagens spekulationer apropå nån form av schizofreni kanske inte är så felaktiga ändå.. Det första jag nås av i nyhetsväg är nämligen detta:

"Fästingburen hjärninflammation (TBE) kan orsaka symptom på schizofreni. Forskargruppen har hittat en koppling mellan de neuropsykiatriska symtom som orsakas av TBE och de som framkallas av schizofreni. Den sammanbindande länken är kynurensyra. Kynurensyra förekommer normalt i låga koncentrationer i hjärnan. Men TBE- drabbade får drastiskt förhöjda halter av substansen i centrala nervsystemet. Samma fenomen uppstår hos schizofrena. -Vi vet att scizofrena patienter har förhöjda nivåer av kynurensyra. Det ger symptom som påverkar deras minne, deras koncentrationsförmåga och kan ge personlighetsförändringar, säger en av forskarna".

Jag bara frågar.. Är det någon som minns vilken bloggare det var som kom hem från Gotland med en fästing fastnaglad på en kroppsdel ? Rätt svar belönas med respekt.. Mvh S. Freni


Dublettdejt

Det är en sån dag idag.. En sån där dag då man hinner allt & inget.. Då man ömsom imponeras över sej själv, ömsom frustreras över sina tillkortakommanden.. Efter avslutad "roddning" med allt mellan himmel & jord, samt ett seminare med förra chefen för Sv.Radios Eko-redaktion, avrundade jag arbetsdagen med en förhoppning om att nåntans hitta mej själv igen.. Lyckades i dubbel bemärkelse..

Jag hamnade i det som kan kallas för en dubbeldejt, eller dublettdejt.. Dejten bestod i mitt eget alterego ! Satan vad trevlig jag kan vara... Jag bjöd mej själv på en utmärkt köttfärssås med kantareller och färska tomater serverade med färskpasta och rött vin (spanskt).

Tro´t eller ej, men det var den där schizofrena känslan, som återfanns i morronens inlägg, som likt en fotvårta vägrade ge med sej, vägrade låta sej filas ner, och fick hänga kvar över middan medans tankar samlades och sammanfattades.. Det är skönt med trevligt sällskap..

Nu har jag inte tid med bloggandet mer, det får bli en s.k "mellandag" i blogglandskapet.. Jag måste fortsätta dejten. Tror bestämt det väntar både kaffe och.. hrrmm.. Hur ska jag uttrycka det ? "Efterrätt".. Jag är ju sexig, det gäller även min dejt...

Måndag

Goder morgon !
En av kommentarerna från gårdagen antyder att min känslomässiga spretighet, i inläggen, på bloggen eventuellt tyder på schizofreni.. Må så vara.. Själv ser jag det som en anammad, ej blockerad, närhet till mina känslospröt..

Är jag glad är jag glad, är jag arg är jag arg, är jag ledsen är jag ledsen osv osv..

Idag är det måndag och jag är bara schizofrent nyfiken på fortsättningen..

Bus eller godis

Jag avslutar helgen med att konstatera att jag sluppit undan alla vedervärdiga barn med masker som skriker "bus eller godis".. Det vedervärdiga, som f ö också gäller påskkärringar, är att ungarna ifråga är totalt inkompetenta till bus. Vad är det för fel på dagens ungar ?? På "min tid" behövdes det jävlar ingen särskild helg för bus, vi frågade inte ens.. Det var kvalificerat bus från första början, året runt..

Dom små snorvalparna ser t o m förvånade ut när man ber om bus istället för godis. Bryter man mönstret och erbjuder t ex frukt blir dom uppenbart besvikna.. Godis är det enda som gäller.. Stryk skulle dom ha, men inte ens det är ju tillåtet längre..

Jag minns en påsk när det ringde på dörren. Utanför stod en flock påskkärringar. Dom var helt tysta, bara stod där som ett gäng tiggare. "Vad vill ni?" frågade jag. "Vi vill ha godis" sa ungarna med hucklen.. "Vill ni ha måste ni prestera" sa jag med all tydlighet. "Sjung nåt!".. Dom små liven blev lite förlägna, men försökte sej sedan på sången om dom tre små gummorna från Nora.. Kan lova att det inte blev särskilt mycket godis. Från den dagen slapp jag tiggande barn såväl vid påsk som Halloween. Kanske är det det ryktet som spridit sej dit där jag bor nu.. Varken bus eller godis är iaf kontentan av helgen..

Önskar er, som vanligt, den skönhetssömn som ni så väl behöver. Imorgon är det måndag. Sov gott mina barn !

Time will tell

Min tidsmaskin sätter på "Zion" med Lauryn Hill. Jag slungas tillbaka. Till sånt som varit..Inuti..
Hur jag var fast i nåt jag inte visste hur jag skulle ta mej ur. Mitt liv..
Jag visste inte vad jag skulle ta mej till. Jag visste bara att jag måste. Måste ta mej ur..

Det var egentligen inget fel. Men det var nåt som måste ut.

JAG måste ut.
Ur mig själv. Lämna mig bakom mig.
Åtminstone för en stund. Se mej själv utifrån..

Varför var jag inte lycklig ?
Vad var fel ?

Jag kastade mig nerför.
Utför.
För första gången i mitt liv visste jag inte. Hade inget mål. Ingen mening. Visste bara att nåt måste göras.
Och egentligen är det ju därför jag är här. För att komma underfund med mig själv.
Jag har tagit mej upp igen. I alla fall på knä. Det räcker jävligt långt..
Inser att det kanske är så här det är.

Inget mål.
Bara jag. Jag..

Och kanske nån att dela det med. Känns inte så, bara kanske.. Gott så.

Svulla

Att svulla, dvs vräka i sej en riktig frukost beståendes av ägg, juice, kaffe, te, ciabata, pepperoni, tomater, paprika, räkor .., är oerhört nice såhär vid söndagslunch..

Men när tre personer haft denna frukostorgie tillsammans så återstår nåt som kan liknas vid delar av Bagdad.. Man kan säga att: Det är mycket att röja upp... Men det var gott...

såvareLÖRDAGrå

Det är lite stört att exempelvis beklaga sej för att man inte har nåt att göra, och sen tacka nej när man blir bortbjuden. Det var precis det jag gjorde igår. Jerker (supertrevlig kille) ville att jag skulle göra honom och Peter sällskap över en middag med bastu (vilket vi gjort förr och haft det skitnice).. Responderade jag som jag borde med ett glatt och galant "Ja" ?? Icke.. Jag tackade artigt "nej" eftersom jag måste åka och hem och dammsuga.. "Åka hem och dammsuga".. Ni hör ju själva hur dumt det låter.. Men så blev det.. Helt dumt var det iofs inte för jag var tröttare än trött och somnade efter avklarad sejour med dammsugaren och en flaska vitt..

Idag, lördag, trotsade min kamrat Johan och jag våra respektive fobier för folkmassor och åkte till Ikea.. Jag vet inte om det var medvetenheten om att det skulle bli trångt, för helt plötsligt var det t o m helt ok. Vi avslutade med en fika.. Johan har f ö en inverkan på mej som är speciell.. Hur jävla låg jag än är så får han mej alltid att skratta, och det har uteslutande att göra med hans svarta humor som alltid har en mörkare nyans än min mentala svärta..

By the way så ogillar jag den snabba tekniska utvecklingen. Skulle hämta min nya mobil som jag beställt.. Men sen jag beställde den (3 veckor sen) så har det kommit en ännu nyare, med ännu mer finesser, ännu fler megapixlar, ännu lite dyrare (dvs massa saker jag inte fattar eller behöver)... Resultatet blev att jag har samma gamla mobil som igår och inväntar den nyare varianten. Frågan är om det inte inkommit en ännu nyare när det är dax att hämta den jag beställde idag... To be continued...

Musik just nu..

Just nu lyssnar jag på en blandad kompott med musik.. This is it..
 • Petter - Goddamnit
 • Angie Stone - The art of love and war
 • Kent - Tillbaka till framtiden
 • Vincent - Lucky thirteen
 • Feist - The Reminder
 • Jason Mraz - Mr. A-Z
 • Kanye West - Graduation

Lite dirty

I perioder ser jag mycket film, det betyder i sin tur att jag i andra perioder inte ser så mycket på film.. Under en helt annan period i mitt liv så var jag t o m med i en sån där klubb där man får filmer hemskickade.. Men när "se film-perioderna" krockade med "inte se film-perioderna" så blev det ohållbart och inte särskilt billigt längre...

Igår ringde det på telefonen.. Det var från "Lovefilm"... Blir man inte lite misstänksam när någon ringer från "Lovefilm" ? Känns det inte som om man blivit tagen med fingrarna i kakburken ? "Satan så skämmigt.. Hur faan vet dom att jag ser..hrrmm..vuxenfilmer.."


Sen visar det sej att det har inget med sånna filmer att göra. Det är helt vanliga filmer, med samma hyrkoncept som tidigare men under nytt namn.. Ja ja.. Nappade på erbjudandet och redan idag låg det två filmer (helt vanliga oskyldiga filmer) i brevlådan vid hemkomsten..

"Lovefilm" och "Hotmail"... Får verkligen saker och ting heta vad som helst nuförtiden ?? Vi med snuskig fantasi klagar högljutt i tysthet./ Mvh Hotmale

En matkorg från Coop


Jag skriver inte så mycket just nu. Eller.. Jag skriver, men inte om så vettiga saker. En del tycker säkert att jag sällan, eller aldrig, skriver nåt vettigt, och så är det kanske, men nu är det i alla fall skiftbyte i ordfabriken..

Det händer inte mycket. På ordfronten intet nytt. Jag tror, eller hoppas, att ni fattar.. Jag behöver inte rota mer i metaforpåsen, budskapet har nog gått fram, tror jag. Och ändå händer det mycket runt mig.. Saker som inte formulerats i ord än. De smyger runt hörnen i mitt undermedvetna och väntar på att få levereras..

En kamrats sons bortgång. En annan väns uppbrott från sin flickvän. En tredje väns strul med pojkvännen.. Långa nätter av mail, sms och samtal. Uppvaknanden. Insomnanden. Det finns saker att skriva om, men de kräver lite koncentration och hantverk. De kan inte bara slängas fram. Tills dess får de grunda tankarna hålla låda. Med hög röst gör de sig påminda om att livets svåra alltid går hand i hand med tramsiga samtal om ingenting, tvättider och en matkorg från Coop..

Enkel matematik

Det enda jag tycker är lite jobbigt med helgerna är den myckna mediabevakningen av "Idol". Dels för att dom som medverkar sjunger såå jävla uselt (vilket jag redogjort för i ett tidigare inlägg) och inte förtjänar all uppmärksamhet, och dels för att jag blir så trött på alla beklaganden som tar plats..

T.ex så har det klagats över det fatum att det tydligen bara är tjejer som åker ut, vilket betyder att det är mest killar kvar.. Är det konstigt ??? Trots min motsträvighet till programmet ifråga så har jag roat mej med att "fråga runt" i så gott som hela min bekantskapskrets om dom tittar på "Idol".. ALLA svarar "nej", utom dom som har 13-14-åriga tjejer i sin närhet...

Jag har stött på några som inte är 13-14 åriga tjejer och som ändå tittar, då har det varit befogat för att dom gillar killar och/eller har ett intellekt på samma nivå som nyss nämnda tonårsflickor..
M a o: Eftersom det är dom två ovan nämnda kategorierna som tittar engagerat och därmed också röstar, så är det inte så konstigt att tjejerna röstas ut.. Bägge kategorierna föredrar generellt pojkar..

Jaså.. Jaha..

Klarvaken, ensam, ful frisyr..... Tuff shit...

Var det allt det ??

Oh what a day...
Två nätters skitsömn och två dagars intensivt arbete sätter spår.. Jag åkte hem så fort jag kunde efter avslutade förhandlingar på eftermiddan. Egentligen borde jag jobbat ett tag till, men ska väl ha nåt att göra imorgon också..
Väl innanför dörren ramlade jag, mer eller mindre, rakt ner mellan täcken och kuddar och somnade..

Vaknade, tvättade, drack kaffe, promenerade... Snart dax att lägga sej IGEN.. Är det allt det ?? Hmm.. Får sätta lite fart på livet under morgondagen..

Såpa i repris

Min sömn är som en gammal såpopera i repris.. Den är oftast ganska trist och förutsägbar, men emellanåt så överraskar den och "skojar till det" genom att liksom bara finnas.. Det är alltså jag sover, som ett barn, ett mycket trött barn..
Inatt hasade jag runt och testade var det skulle gå bäst att sova. Började förståss i min egen säng där jag testade såväl vänster som höger sida samt om det gick bättre att sova med huvudet vid fotändan.. Efter detta experimentet fortsatte till gästsängen för att sedan landa i vardagsrumssoffan.. Där blev jag kvar.. Att jag sov gott är en överdrift, men jag sov.. En stund..

Med denna facit på nattens vedermödor kan man kanske både tänka och tro hur morgonrutinerna sett ut, hur trött, sur och ilsk jag varit och hur förpestande jag måste vara för mina arbetskamrater.. MEN ICKE !!
Fråga inte hur det gått till, men istället för nyss nämnda, eventuella, humörsvängningar och nyanser så är jag på ett utmärkt humör. Jag t o m kom på mej själv med att vissla på en käck gammal schlager..

Idag väntar både uppdrags- och löneförhandling. En kamp mellan träl och herreman, boss och underhuggare, chef och redaktör.. Det ska bli en skön drabbning..


Det blev inte som det var tänkt...

Till att börja med vill jag, än en gång, berätta och erkänna.. Det är jag som rår för det, det är mitt fel att det regnat och i viss mån regnar.. Precis som jag beskrev i ett inlägg bara häromdagen så regnar det ofelbart när jag tvättar bilen..När jag åkte hem från jobbet tyckte jag dom torra vägarna, och den blå himlen med höstsolen, var en perfekt dag för biltvätt, men (som vanligt) hann jag knappt ut ur tvätthallen så föll dom första dropparna.. Ber om ursäkt för det.. Dumstrut på !!

Skulle ha varit på en middag ikväll, en middag "modell större" med förrätt, vin och "hela skiten".. Tandläkarbesöket på eftermiddan satte stopp för det.. Bedövningen vägrade "bita", åtminstone där den skulle.. Trots TRE SPRUTOR !! Hela underkäken "försvann" + halva tungan.. T o m ena örat var bedövat, men inte nerven där borren skulle "karva".. Jag insåg ganska snart att nån middag inte var att tänka på enär tungan troligen skulle förväxlas, och "mixas", med en köttbit alternativt en potatis. Det sluddrande talet, redan innan drinkar, vin och avec, uteslöt konversation och livliga diskussioner.. M a o lika bra att tvätta bilen, åka hem och se regnet falla...
Efter konstaterat faktum var det inget nerköp. Lugn & ro och massa skrivande inför ännu en kurs har hunnits med. Nu väntar ännu ett försök att erövra en natt..

Önskar eder alla den skönhetssömn ni så väl behöver.. G´natt !!

RSS 2.0