Listmannen

Har ni sett eller hört talas om "Listmannen" ?? Han bör inte förväxlas med superhjältar såsom exempelvis "Spindelmannen" eller "Stålmannen".. "Listmannen" bör ej heller blandas ihop med nån "listig" man.. Det som utmärker "Listmannen" är att han gör listor. "Listmannen" finner tillfredställelse, och känner den inre styrkan växa, när listorna med dagens uppdrag så sakteliga prickas av..

Vid ankomsten till sin arbetsplats tidigare idag, så satte han sej tillrätta i den svarta skinnstolen. Nöjt betraktade han skrivbordsskivan. På densamma låg en påbörjad lista med dittills åtta (8) uppdrag. Han hämtade drycken som stärker hans moral och karaktär (bryggkaffe) och satte sej sedan tillrätta, och med ett leende på läpparna fortsatte han fylla på "uppdragslistan". Den slutgiltiga listan innehöll 14 punkter/uppdrag.. "Det här blir en bra dag" tänkte "Listmannen"..

Mycket riktigt.. "Listmannen" ringde, skrev, mailade, redigerade, kopierade och prickade nogsamt av på listan vartefter uppdragen löstes.. Efter 7 timmars arbete, med endast fjorton (14) minuters paus, var tretton (13) av uppdragen klara och lösta, det 14:e uppdraget förblev olöst pga av sjukdom.. "Inte mitt fel" tänkte "Listmannen", reste sej med rak rygg och klar blick, packade sin väska, satte sej i bilen och svepte hem..

Väl hemma väntade nästa lista. Rubriken på listan var "Fredag e.m".. "Listmannen" sken upp och insåg att nåt soffliggande inte var att tänka på. Listan med fem (5) punkter redovisade följande uppdrag för vår vän:

* Bolaget
* Dammsuga/Städa
* Handla
* Walk the dog
* Sippa vino

Naturligtvis fanns det en speciell lista för det som skulle handlas såväl på affären som på Bolaget.. Och här slutar historien om "Listmannen". Har han inte gjort allt och prickat av allt på listan, så håller han på fortfarande. Jag tror på det sistnämnda för "Listmannen" är jag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0