Lön för mödan.....

Jag läste läste nånstans att 2005 var kvinnornas lön 93,2 % av männens och har nu ökat till 93,4 %.. Inte förrän år 2040 förutspås det att lönen mellan könen kommer att vara helt jämlik. I det företag jag arbetar så har det på senare år satsats extrapengar på dom kvinnliga medarbetarnas löner. Skillnaderna ska minska.. Basta !!
Min grundlön har av nån konstig anledning alltid legat lite på den s.k "efterkälken", vilket medfört att jag på nåt vis haft en lägre grundlön än dom lågt betalda kvinnorna. Nu när man då valt att satsa tidigare nämnda extrapengar på kvinnor så halkar min efterkälke, dvs min lön, ännu längre efter.. Knasigt !!

image33

Nu är det inte så att jag ska klaga, jag jobbar ju inte inom ett typ "låglöneyrke" (om än inte motsatsen heller). Jag har en del tillägg för olika uppdrag och en, jämfört med många andra, ganska bra grundlön, men frågan är om jag inte skulle ha blivit politiker istället, trots politikerföraktet..
Apropå det... Tidigare centerledare har haft för vana att avsäga sej partiarvodet när de blivit ministrar. Men Maud Olofsson har sedan hon blev minister inte följt den traditionen. Tvärtom.. Maud har fått lönen från sitt parti höjd med 150 procent - från 180.000 till 450.000 kr per år. Tillsammans med statsrådslönen tjänar hon nu 138.500 kr i månaden - mer än självaste statsministern !! Ingen "kvinnolön" där inte.. Voj voj..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0