Den bitska kostymen

"Houston, we have a problem"..
Min bloggambition är inte nån särskilt stark eller stor ambition, den sträcker sej egentligen till att formulera meningar och leverera ord i ett något sånär strömlinjeformat format, att kanske roa på nåt vis (både mej själv och andra).. Nu har jag hamnat i en era som inte inrymmer den typen av relativ ytlighet som jag vill delge er.. Det kanske märks i viss mån på något av dom senare inläggen.. Jag har nämligen tagit på mej den "bitska kostymen".. Det märks inte mycket här, eftersom det inte är min ambition, men det märks på andra håll.. Den "bitska kostymen" är inte en negativ kreation, det är dock en vaken, ifrågasättande, granskande "kostym".. Den är ganska välsydd och jag trivs i den..

Jag var på ett möte igår.. Min vän Gunnar sa innan jag gick: "Försök hålla käften, var som alla andra".. Det gick inte.. Jag ställde frågor, ifrågasatte osv. Inte för sakens skull, utan för att jag vill veta.. Jag vill veta för min egen skull, och jag vill veta att dom som jag frågar vet varför dom gör det dom gör.. Det slutar alltid på samma sätt, dvs att jag blir vald till nåt som jag egentligen kanske inte vill, men som jag ändå tackar "ja" till för att jag måste ta mitt ansvar.. "Du kan ju snacka, du kan väl vara representant?".. Det viktiga är inte att man kan snacka, det är bara ett verktyg, det viktiga är att man vågar.. Vågar ställa frågor, vågar vara "jobbig", vågar stå upp för det man tror på..

Resultat av gårdagens möte: Jag ska på ett möte med skolledningen idag. Jag kommer att under ett år vara med på skolstyrelsens alla möten.. Jag skulle kanske ha lyssnat på min vän Gunnar, trots allt... Nästa gång ska jag stå upp för tystnaden.. Tror jag..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0