Hälsa på jobbet

Härom veckan fick alla på jobbet varsin stegräknare.
Tillsammans med stegräknaren följde en tävling. Vi tävlar mot andra radiostationer i landet. Jag vet inte vad det kan vara som hägrar så småningom, men nån sorts pris lär det väl bli för vinnande station. Fatta, det innebär PRIS! Jag älskar pris. Men alltså... Den här stegtävlingen verkar emellanåt ha stigit somliga åt huvudet.

Först fokuserade vi helhjärtat och peppade varandra för att gå så många steg som möjligt. Men den här tävlingen trissar onekligen upp stämningen här inne en del. Det blir lite av en tävling även internt.

Hursomhelst - Nyss så stod det helt plötsligt en godisskål på barbordet i pentryt. Det KAN vara nån som bara vill vara snäll, men det kan också vara en infiltratör/spion från en annan del av landet som lite lömskt försöker sinka oss genom att leda oss rakt ner i godisträsket, som hoppas att medans vi äter så går "dom" hundratusentals steg i friska luften.

Det kan "dom" glömma, tänker jag.
Det blir nämligen steg när man går fram och tillbaka och fram och tillbaka och fram och tillbaka och fram mellan redaktionen och godisskålen också. Snart har vi trampat upp en helt ny stig.

För tro´t eller ej, men man hittar motivation till att öka på sin steg på där man minst anar det. Och det måste ju vara ungefär det här man menar när man säger att dylika stegtävlingar ska främja folkhälsan: Ju mer godis, desto bättre. Och dessutom, enligt en helt färsk studie från mej själv: Man får fler steg av att gå på krogen än att gräva i trädgården tills svetten lackar. Sådeså.

Kommentarer
Postat av: Uffe Petersson

Tror det gått inflation i dom där stegräknarna. Dom finns överallt.

2008-10-21 @ 09:06:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0