Tjenare livet - Här är jag!

För inte allt för längesedan var jag en ung pigg rackare i tjugoårsåldern. Idag är jag plötsligt en krämpornas kejsare - en 40pluspajsare. Jag har lagt till två decennier (lite drygt) utan att märka det. En resa ungefär lika upphetsande som en bussresa till Kramfors.

Hujedamej!

Hittills har jag inte haft någon åldersångest, förutom att jag börjat spana efter diverse proteser på Blocket och se över det här med pensionssparande. Jag märker också att jag tänker på att klä mig varmt och bekvämt, jag tillåter mig att spontansura för bagateller och kunna använda frasen "Jag minns när jag..." helt ohämmat.

Härnäst inväntar jag ett sexuellt upphetsande när Clas Ohlsson-katalogens årliga duns hörs mot hallgolvet, och efter det åker jag på charter till Tyskland. Dagens upptäckt till ära så har jag förärat mig själv en tvätt av bilen och nya vindrutetorkare. Jag tror jag hatar det här med med åldersupptäckter.

Såhär ser det ut, en fredag i medelålderns mars. Så känns det. Men jag är rätt glad ändå. Det finns säkert de som har det värre. Hoppas jag.

Kommentarer
Postat av: Timo

Din gamla bitterfitta! Du e underbar! Puss

2010-03-12 @ 18:21:47
Postat av: Maria-Thérèse

Jag är jättemycket yngre och har inte lagt märke till så mycket än vad gäller ålderstecken - och jag tänker säga att jag är jättemycket yngre och låta vidrig så länge det går för jag har nyss kommit på att jag inte är jättegammal - MEN en sak har jag noterat när det gäller mig själv: Främlingar har börjat prata med mig i mataffären och jag har börjat svara! Oh no! Förut tänkte jag att det var ett säkert tecken på att man är riktigt vuxen, att någon främling säger t.ex. "Ja de här apelsinerna var ju inte mycket för världen" - och att man svarar. Nu har jag plötsligt själv lust att ta initiativet och säga såna saker själv, det är jätteläskigt.



Damn vad jag känner mig gammal.



Ska läsa ditt inlägg en gång till.



♥ Maria-Thérèse <a href="http://blog.afiori.com">blog.afiori.com</a> ♥

2010-03-12 @ 18:39:31
URL: http://www.afiori.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0