Klick!

Jag blir inte klok på mig själv. Jag har nämligen utvecklat ett tvångsmässigt beteende som gör att jag bara måste svara när jag ser en poll, ni vet sådana där frågor med svarsalternativ som syns lite varstans. Jag kan bara inte låta bli att läsa frågan, gå igenom svaren, klicka och se vad andra tycker. Jag måste få veta. Det spelar ingen roll hur dumt det är. Jag ger mig själv en mental flathand varje gång det händer. Jag föraktar min hjärna som förnedrar mig genom att tvinga mig att delta. Det är helt enkelt inte värdigt.

Så sent som igår såg jag en poll på Qx. Frågan (som förövrigt var komponerad på ett inkompetent sätt) löd kort och gott: Bjuden på glöggfest ännu? Alltså: Vem bryr sig?

Jag försökte blunda och titta åt ett annat håll, men den smutsigaste delen av min hjärna behövde inte gräla med mig i mer än tre sekunder för att jag skulle ge med mig och börja klicka. Jag kände verkligen ett brinnande behov av att få veta hur stor del av landets befolkning (eller i alla fall en böghög på Qx) som börjat gå igenom inbjudningarna till alla glöggfester. Jag klickade "Nej, inte ännu" och blev nummer 892 som svarade och slutställningen verkar ha blivit 71% som svarat som jag, mot de andra alternativen som då tillsammans fick 29%. Ja, jag säger då det: Nu känns livet mycket lättare! Puh!

Jag ser och svarar på andra frågor, på andra webbsidor, och det är många som klickar. Fattar ni? Jag är uppenbarligen inte ensam om min pinsamma hjärndefekt. 891 personer före mig hade också känt sig manade att klicka för att få reda på planeringen av glöggfestandet balnd bögar, flator och transor i vårt avlånga land. En annan fråga, men på Aftonbladet hade dryga 10.000(!!) klickare. Vojvoj.

Hujedamej. Jag mår inte helt bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0